![]() |
Powercore dilema
Bilo bi mi vazno da se u topic ukljuce vlasnici powercore sistema, ili njihovi korisnici makar. Dilema je sledeca:
powercore bih uzeo zbog reverba.... uad-1 imam. Slusao sam MegaReverb i ClassicVerb, oni idu u standardnom paketu. Dobri su. Nisam slusao VSS3, kazu da je odlican (1:1 sa sistem 6000). 1. Ako uzmem Powercore Unplugged + VSS3 dobijam ono sto hocu. Ova opcija je po snazi MK2, dakle isto koliko i FW (4 x 150 Mhz)...... ali karta je PCI...... ako pljunem lovu, zarobio sam se sa PCI.... hoce li PCI trajati na maticnim plocama i u buduce??? hmmm....... Ne postoji Poco Unpluged PCIe..... 2. Ako uzmem Poco FW to je skuplja varijanta. Imam isto snage kao i MK2, i jos gomilu plugins... Ali oni mi ne trebaju, mozda Filtroid samo... jer imam odlican UAD sa kompresorima..... Ili se varam? Da li koristite Poco osim reverba, da li vam iskreno treba ako vec imate UAD? Ali, ovako ostajem bez VSS3, ali dobijam uredjaj koji je firewire, koji cu moci duze da guram od PCI uredjaja..... onda, sta ce mi FW ako nemam VSS3??? malo sam zakomplikovao, ali bi mi znacila pomoc i iskreni odgovori. Poz! |
Re: Powercore dilema
Ovako....... ja sam prvo uzeo UAD ultra pack (+1073, DD i Boss chorus....kasnije), a par meseci nakon toga PoCO PCI MK1 (4X100mhz)
U pocetku sam bio odusevljen megaverbom, i potpuno izbacio druge reverbe iz upotrebe...... kasnije sam se hladio i sad mi je opet (kad god je moguce) P140 izbor za glavni (vokal revereb). Da imam vise DSP na uadu, koristio bi ga i na akustarame, perkusijama, mozda i za drums grupe........ Megaverb mi sad sluzi za male sobe, i te neke pomocne reverbe, a rado posegnem i za onim artsakustiks VST...... Trenutno nisam zadovoljan nivom iskoristenosti PoCoa kod mene, tako da cu se verovatno vratiti na 1.6.1 verziju ;) , zbog Inflatora i Oxforda (mada ih imam za ProTools) ili mozda uzeti VSS3, ako naleti neki dobar posao. Steta za tako jakim DSPom, koji jos nisam napunio da 40%.........Kompresori sa PoCo su mi u najmanju ruku cudni, oni chanel strip smesni u odnosu na Waves SSl..... Sad, ne znam........ima dosta opcija, a sto se PCI tice, uvek mozes ostaviti jedan komp sa PCI i linkovati ga sa nekom makinom buducnosti koja nece imati (mada ne verujem) pci....... |
Razmisljaj ovako ...VSS3 je klasa iznad VST reverba , plate 140 se upali ponekad , na bubnju ..... tu je jos uvek super.....
A kad za cenu vidis koliko VSS3 mozes da otvoris na karti .... prema ceni tc m 3000 , shvatis da se i te kako isplati . Ne mogu da se setim koje sve plagove ima FW , ali ako ima onaj dinamicki eq i Character ..... beces vrlo radostan :) e da .... Tubifex ..... moja nova i velika ljubav , sa dobrom gitarom , naravno ..... doduse nisam slusao Sandra kad mi je pricao :) Pozdrav |
evo ja imam poco FW .. glavni plug mi je MD3,megaverb,character,dynamicEQ,tubifex .. stalno koristim
Sa VSS3 nisam preterano zadovoljan .. ne znam zasto .. verovatno sto ne umem da ga namestim :( .. |
Quote:
Radim na kombinaciji sa jednim programerom, da se skrpi jedan ceo fajl od nekoliko isprocesiranih sa demo MD3:) ...... to mi mnogo jeftinije od plug-ina;) |
Ako vec uzimas Powercore,onda je bez veze da nemas VSS3.
Kod mene je UAD maksimalno iskoriscen,a Powercore je samo za posebne zadatke. VSS3,NonLin2,Tubifex,Inflator,TCChorusDelay,MD3+Br ickwall Limiter...su u igri kod mene. Ima dosta sjajnih reverba medju impulsima,ali ti treba jedan kao VSS3,gde imas kontrolu nad svim parametrima i mozes da oblikujes reverb kako hoces. Nije 1:1 TC6000 vec 1:1 onih algoritama sa TC6000 koji su ustvari algoritmi sa TC3000. NonLin2 je 1:1 sa TC6000,ali ima veoma ogranicenu upotrebu,jer je maksimalno trajanje reverba koji moze da se kreira samo pola sekunde! |
Quote:
Ono sto je mene zacudilo je da su na PoCo skinuli VSS3, DVR2, i Nonlin 2 , sto cini oko 70 % preseta sa tc M6000 . Zanimljivo je da nemo mnogo preseta koji su radjeni sa najkvalitetnijim VSS4 .... verovatno zato sto je bio novi algoritam ..... Takodje tc M6000 ima presete koji nisu pusteni za PoCo ... tipa hall of fame ....ili ti reverbi poznatih likova .... Eto , nadam se da sam objasnio , a ako sam se negde zeznuo tu je DVuckovic , koji ce da me ispravi ...... Pozdrav |
Quote:
|
Hvala ljudi.... a kako stvari stoje sa stabilnosti FW? Ja vec imam firewire uredjaj (RME FF800). Ne znam, gledao sam na noheaven poco forumu, i ima dosta propalih pokusaja da FW radi ok na PC masinama... mada je taj forum ogroman, i ne znam da li je taj broj nezadovoljnih realan ili ne.
|
pazi ovako.......vecina ljudi na takve forume (specificne za odredjenu spravu) dolaze kada im treba pomoc - kome ne treba, nema ga....radi muziku :)
|
All times are GMT +1. The time now is 11:08 AM. |