Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   koji program za live svirku (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15734)

bellay 25-10-2006 10:23 AM

koji program za live svirku

Pozdrav!

Evo vec dosta dugo koristim reason u kombinaciji sa midi klavijaturom i kontrolerom, ali sada mi je to postalo malko nedovoljno, tj. volio bih probati neki drugi software koji moze loadati vst-ove i koji nije ogranicen na 16 midi kanala po fajlu kao reason. razmi?ljao sam o cubase-u, ali nisam siguran koliko je praktičan za live upotrebu. Ako mi neko mo?e preporučiti jo? neki program, bio bih zahvalan;)

lesha 25-10-2006 12:54 PM

Re: koji program za live svirku

ableton live, naravno.

alavuk 25-10-2006 01:02 PM

pa recimo :] moze i vst-rack ili tako nesto ... mozda mu je to malo vise komplikovano

bellay 25-10-2006 01:22 PM

Hvala, da vec mi je neko spomenuo ableton. U principu reason koristim na taj nacin, da na klavi mijenjam razne synthove, semplere, dok na mixeru dodjem efekte preko senda, I to je ono ?to mi se kod reasona najvi?e svidjelo-funkcionira kao pravi rack koji je spojen na mixer. Ali je na?alost ograničen bez mogućnosti vst importa. Ako mogu ovo raditi na abletonu, idem odmah:D

OFF 25-10-2006 01:26 PM

Probaj i Forte ensemble

bellay 25-10-2006 01:57 PM

Evo gledam, ima i ovaj V-stack od steiberga

OFF 25-10-2006 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by bellay
Evo gledam, ima i ovaj V-stack od steiberga

Da, a nekad je bio i neki Xlutop (tako nesto). Ja sam sad uzeo Forte, i njega cu spakovati za live, cini mi se bolji od Vstacka, mozda gresim

bellay 25-10-2006 02:21 PM

Da li je moguće u fort-u ili abletonu, koristiti fizički vi?e od 16 instrumenata(koji idu preko 16 midi kanala). U reasonu postoji kao neki busovi A,B,C,D(svaki po 16) i znači trebao bih dobiti sve skupa 64, ali kad bih prebacio na bus B on bi duplao instrumente s ovog prvog A itd. Tako da bih ostao ograničen na tih 16 instrumenata, ili otvaranje novog fajla sa novim setom instrumenata

lesha 25-10-2006 02:30 PM

u abletonu mozes da stavis, sve zavisi koliko procesor moze da izdrzi..

OFF 25-10-2006 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by bellay
Da li je moguće u fort-u ili abletonu, koristiti fizički vi?e od 16 instrumenata(koji idu preko 16 midi kanala). U reasonu postoji kao neki busovi A,B,C,D(svaki po 16) i znači trebao bih dobiti sve skupa 64, ali kad bih prebacio na bus B on bi duplao instrumente s ovog prvog A itd. Tako da bih ostao ograničen na tih 16 instrumenata, ili otvaranje novog fajla sa novim setom instrumenata

mislim da moze i forte.....

All times are GMT +1. The time now is 05:20 AM.