Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   "blazi upgrade"? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15650)

Danny Lou 17-10-2006 09:32 PM

"blazi upgrade"?

trenutno koristim CS2X, doslo je vrijeme za "blazi upgrade" pa bih vas zamolio ako mozete da mi predlozite klav. slicnih karakteristika, slicne cijene sa boljim tipkama a da nije puno skuplja i da ima USB.
U mom kraju svi kazu: pitaj da se ne bi zajebao... :)

OFF 17-10-2006 09:56 PM

Re: "blazi upgrade"?

Izvini, a zbog cega ti je USB presudan?

Danny Lou 17-10-2006 10:22 PM

razmisljam da pazarim mw12 tako da mogu da se rijesim sblive/kx zezancije ali onda nemam gameport za midi a istovremeno mogu i da promijenim klavijaturu... ne zelim da nabavim masterku/kontroler jer mi treba nekad i za live svirku. i onda spojim mw12 preko usb i istovremeno vijuru preko usb i zezancija! sta mislis da li je to ok rjesenje?
pozdrav!

OFF 17-10-2006 10:30 PM

Ne znam sta je MW12, ali razmisli i o varijanti EMU0404 umesto sb live, onda mozes da zadrzis cs2x, i ne trebati klavijatura sa USBom

alavuk 17-10-2006 10:32 PM

evolution mk-461c upravo takvu moj drugar prodaje :] ima usb ima i midi i naravno kontrolere i fejdere

OFF 17-10-2006 10:37 PM

Quote:

Originally Posted by alavukonja
evolution mk-461c upravo takvu moj drugar prodaje :] ima usb ima i midi i naravno kontrolere i fejdere

Da, ali coveku treba nesto sa farbama, i za live.

alavuk 17-10-2006 11:08 PM

mozda novation x-station ???

Danny Lou 18-10-2006 02:56 PM

nisam imao iskustva sa x station, ali izgleda primamljivo. kakva su vasa misljenja? ili mozda neki korg? off: MW12 je novi yamahin usb mixer koji sluzi i kao zvucna karta. evo ti sajt pa pregledaj, http://www.sweetwater.com/store/detail/MW12/ solidna portable varijanta...

SHIVA 18-10-2006 07:32 PM

Nerado nosim loshe vijesti, ali mislim da mw12 NIJE audio kartica i nema tu funkciju OSIM kad se koristi Cubase. Yamaha "razumije" Cubase i bez posredstva audio kartice (digitalni audio format), ali ne "razumije" ni winamp ni media player (standardni pc audio format) niti ostale programe van Cubase-a.

Ne kazhem da to nie dobro, ali definitivno bi trebao malo opreznije chitati reklamne chlanke. U protivnom "rjeshenje" nekog problema mozhe nepotrebno iskomplicirati i ono shto je funkcioniralo sasvim dobro. U pravilu iskljuchiva rjeshenja imaju upravo tu tendenciju, a komad opreme koi "razumije" iskljuchivo jedan program (u ovom sluchaju Cubase LE) je shkolski primjer iskljuchivog rjeshenja.

Dapache, OFF ti je i sugerirao da posegnesh za nekim univerzalnim rjeshenjem (audio kartica) koje radi i sa drugim programima i ne iskljuchuje upotrebu svih sekvencere osim cubase-a. Dobijem dojam da si postavio pitanje na koje ne zhelish chut odgovor, osim ako odgovor nije u skladu s tvoim vech postojechim planovima.

Nie loshe pitati, ali samo ako zhelish chuti odgovor. Nadam se da si zadovoljan mishljenjem, a meni ne smeta niti ako ga u potpunosti ignorirash :)

AVaX 18-10-2006 08:01 PM

Ne znam koliko je ova Yamaha dobar izbor, ali bez obzira, Shiva jesi li siguran da ona radi samo i iskljucivo sa Cubase LE sekvencerom?!
Jer ovakve kombinacije hardvera i softvera mislim da su uobicajena stvar, sto ne znaci da tako mora biti.
A i nema logike da kartica radi sa sekvencerom koji je i sam po sebi light a ne full varijanta, mislim gde je tu trzisna logika.

Nisam siguran, ali mislim da to sto se uz Yamahu spominje Cubase LE, nema nikakve veze, vec da se radi o marketinskom potezu koji vecina proizvodjaca praktikuje tipa: uz ovo dobijate potpuno besplatno i ono...

U ostalom, i ja sam uz svoju audio karticu dobio Cubase LE koji nikada nisam instalirao, a kartica bez problema (naravno) radi sa svim i svacim...

Jos jednom kazem , nisam siguran , ali rekao bih da Shiva nije u pravu.... :rolleyes:

All times are GMT +1. The time now is 11:28 PM.