Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   mikrofoni za bubanj stalno u kvaru (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15633)

niki 67 15-10-2006 03:04 PM

mikrofoni za bubanj stalno u kvaru

:...

OFF 15-10-2006 11:56 PM

Re: mikrofoni za bubanj stalno u kvaru

:confused: :confused: :confused:
Cuj, bas si me zaintrigirao.................

Evo da lupim- prekontrolisi napon koji mixer daje za fantom

niki 67 16-10-2006 12:54 AM

Nije problem u mixeru.Promenio sam ih puno.Hvala sto si se javio.Imam nocne more od ovog problema.

boggy 16-10-2006 01:29 AM

Quote:

Originally Posted by niki 67
Nije problem u mixeru.Promenio sam ih puno.Hvala sto si se javio.Imam nocne more od ovog problema.

Za svaki slucaj "zabodi" voltmetar izmedju pina 1 i pina 2 ili 3 na mikrofonskom ulazu... kada ima fantomskog napona ili ne... ako je to problem, onda je dovoljan samo jedan neispravan mikser da ti pokvari mikrofon!

pozdrav

bogi

OFF 16-10-2006 10:08 AM

I ja ne vidim neko drugo logicno objasnjenje. Jedino ako ih ne peres u ves masini posle svake svirke na 90', ili gadjas basistu kad pogodi harmoniju (sto je retko:D ). Ne, ozbiljno, gde ih odlazes, na kakvo mesto?

niki 67 16-10-2006 10:55 PM

Ljudi sve ovo sto ste naveli ja sam odavno proverio mnogo puta i sve zivo probao i svu opremu menjao ali problem ostaje.Sto ih vise koristim sve gore rade.Istim uslovima su izlozeni i mikrofoni ostalih clanova benda pa kad njihove mikr.probam rade besprekorno.Samo to radim na kratko da i njima ne napravim problem.Hvala vam svima.:mrgreen:

OFF 16-10-2006 11:02 PM

Probao si ih na drugoj opremi? u drugim uslovima?
Mislim, da je 1. april, pa da nas zezas, pa Ok, ali...........

niki 67 16-10-2006 11:50 PM

Znate li koliko sam para potrosio menjajuci opremu a narocito za mikrofone.Meni uopste nije do sale.Svaki set koji je riknuo dao sam upola cene i opet kupovao nove.Pa ja sam vec mrtav od toga.Ostaje mi samo servis u inostranstvu ali to ide sporo i jako mi je nedostupno.Pomozite ljudi ne zezam se.:)

Oggy 17-10-2006 12:22 AM

1. FAntom napajanje

2. Uslovi koristenja

3. Uslovi skladistenja (cuvanja)

4. Urok

5. Da li ih uvek nabavljas na istom mestu...? :)

OFF 17-10-2006 09:57 AM

Pa, stvarno ne znam. Ako si promenio vise mixeta (preampa), ako ih cuvas na suvom i ne ispadaju ti (mada dinamicki sto-sta mogu da otrpe), ja ne vidim neko logicno resenje. Mozes li da napravis neki snimak, da cujemo.

Sad se setih....... sretao sam se sa nekoliko m421 i 441 sa din prikljuckom, koji rade kao kante, ali se ispostavilo da su veze pogresno zalemljene. Kod tebe su sve XLR konektori, valjda si ih pravilno zalemio

All times are GMT +1. The time now is 04:58 AM.