Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Zoran Vračević - Vrač (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=111)
-   -   Novi Mix (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15272)

DaBear 07-09-2006 01:13 PM

Novi Mix

Evo, juce sam zavrsio probnu radio verziju...stara disco stvar, novi vokal (Kathy Brown), novi aranzman i mix (moj)..
tipican "old school" vocal house, koji je opet popularan ovde.
Imamo vec 2 labela zainteresovana, pa ce mo da vidimo koliko ce da se otvore...?!
Dobri vokali (nisam ja snimao!!- samo smo nasnimili nove ad libove), i pola posla je gotovo.
Evo dok se secam, sta je islo:
Vokal - Waves caopressor, malo eq (desk), Yamaha REV500 reverb i Roland SDE-1000 DDL
Bass - MIDI sa Roland U110 (finger!!) kroz Waves bass compress - pa u Spectra Sonics hardware comp/lim, zvuci k'o pravi, ali je dobra linija!
Klavijature - Roland MKS70 (zuja akordi - prebacen u audio pa filterovan..), Strings - U110 i Akai Samples..
2 drum loop-a, toms (u110), crash (akai), clap (akai), hat (akai), cowbell U110..
Gitara - 2 razl. loopa od 1 takt..

smesno malo instrumenata, ali sve radi dobro i autenticno..
Mix isao kroz buss compresor na Audient mixeru, pa u LA Audio classic comp II (jedva se pomerala igla..)

evo pa poslusajte...club verzija ce da bude ako se neko nalozi na ovu (da se ne gubi vreme za dzabe..he,he..)

http://www.yousendit.com/transfer.ph...5BCC176473F7B3

Arthur 07-09-2006 01:17 PM

Re: Novi Mix

super zvuci... najvise me impresioniraju vokali, cisti, lepi veliki - super reverb!

MHz 07-09-2006 02:12 PM

Odakle si uzeo kick? sa njim uvek imam najvishe poblema...

DaBear 07-09-2006 02:21 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
super zvuci... najvise me impresioniraju vokali, cisti, lepi veliki - super reverb!

ko sto rekoh - Yamaha REV500: modifikovani LA Plate program:
155,3ms pre-delay, 0,5sec reverb time, hi rat0,8, er level 9....plus delay repats na 446ms....

DaBear 07-09-2006 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by mhz
Odakle si uzeo kick? sa njim uvek imam najvishe poblema...

jedan kik je vec bio u loop-u (dobar ceo lup, tvrdo..) a drugi je mutniji sa velikim decay-om, ispod, za masu...pa malo comp.

zoolander 07-09-2006 02:44 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear
Evo, juce sam zavrsio probnu radio verziju...

Kak bi zvučala drugačija verzija,zakaj je ovo radio verzija,po čemu se radio verzija razlikuje od club verzije,po mixu ili aran?manu,ako po mixu o kakvim se razlikama radi?

DaBear 07-09-2006 03:01 PM

Quote:

Originally Posted by zoolander
Kak bi zvu?ala druga?ija verzija,zakaj je ovo radio verzija,po ?emu se radio verzija razlikuje od club verzije,po mixu ili aran?manu,ako po mixu o kakvim se razlikama radi?

pa razlikuje se i po mixu i po aranzmanu. Mix je malo "uzi" u stereo slici i miksan je da se bolje cuje na malim zvucnicima.i na mono..na lap top zvucniku mega radi (na pr.)! 90% ljudi slusa radio u kolima ili na nekom geto-blasteru...ovaj miks kad se pusti jako , nema istu "snagu" i impakt potreban za klub.malo je ostriji kad se slusa jako... Malo je drugaciji eq i nivoi pojedinih (kljucnih) instrumenata.

A aranzman za klub...duzi uvod (za miksing in) nadogradjivanje, dizanje...(odrzavanje zainteresovanosti kod slusaoca), refren, veliki drop, opet dizanje , kulminacija (ruke u vazduh!!) , lozenje i miks out...treba da radi 6-7 minuta a da nije dosadno (ni publici ni DJ-u!!)

Max 07-09-2006 03:39 PM

Meni je bas komercijalno u pravom i pozitivnom smislu reci ..... Na stubu se stvarno ne razlikuje od ostalih stvari te vrste , tako da sve pohvale Da Bearu

Pozdrav

Everbeatz 08-09-2006 10:58 PM

Sve pohvale, ovo stvarno svetski zvuci!

Dexxy 08-09-2006 11:11 PM

Pa i jeste iz sveta (a nase....mislim nas covek radio):)

All times are GMT +1. The time now is 10:43 PM.