![]() |
Novi Mix
Evo, juce sam zavrsio probnu radio verziju...stara disco stvar, novi vokal (Kathy Brown), novi aranzman i mix (moj)..
tipican "old school" vocal house, koji je opet popularan ovde. Imamo vec 2 labela zainteresovana, pa ce mo da vidimo koliko ce da se otvore...?! Dobri vokali (nisam ja snimao!!- samo smo nasnimili nove ad libove), i pola posla je gotovo. Evo dok se secam, sta je islo: Vokal - Waves caopressor, malo eq (desk), Yamaha REV500 reverb i Roland SDE-1000 DDL Bass - MIDI sa Roland U110 (finger!!) kroz Waves bass compress - pa u Spectra Sonics hardware comp/lim, zvuci k'o pravi, ali je dobra linija! Klavijature - Roland MKS70 (zuja akordi - prebacen u audio pa filterovan..), Strings - U110 i Akai Samples.. 2 drum loop-a, toms (u110), crash (akai), clap (akai), hat (akai), cowbell U110.. Gitara - 2 razl. loopa od 1 takt.. smesno malo instrumenata, ali sve radi dobro i autenticno.. Mix isao kroz buss compresor na Audient mixeru, pa u LA Audio classic comp II (jedva se pomerala igla..) evo pa poslusajte...club verzija ce da bude ako se neko nalozi na ovu (da se ne gubi vreme za dzabe..he,he..) http://www.yousendit.com/transfer.ph...5BCC176473F7B3 |
Re: Novi Mix
super zvuci... najvise me impresioniraju vokali, cisti, lepi veliki - super reverb!
|
Odakle si uzeo kick? sa njim uvek imam najvishe poblema...
|
Quote:
155,3ms pre-delay, 0,5sec reverb time, hi rat0,8, er level 9....plus delay repats na 446ms.... |
Quote:
jedan kik je vec bio u loop-u (dobar ceo lup, tvrdo..) a drugi je mutniji sa velikim decay-om, ispod, za masu...pa malo comp. |
Quote:
|
Quote:
pa razlikuje se i po mixu i po aranzmanu. Mix je malo "uzi" u stereo slici i miksan je da se bolje cuje na malim zvucnicima.i na mono..na lap top zvucniku mega radi (na pr.)! 90% ljudi slusa radio u kolima ili na nekom geto-blasteru...ovaj miks kad se pusti jako , nema istu "snagu" i impakt potreban za klub.malo je ostriji kad se slusa jako... Malo je drugaciji eq i nivoi pojedinih (kljucnih) instrumenata. A aranzman za klub...duzi uvod (za miksing in) nadogradjivanje, dizanje...(odrzavanje zainteresovanosti kod slusaoca), refren, veliki drop, opet dizanje , kulminacija (ruke u vazduh!!) , lozenje i miks out...treba da radi 6-7 minuta a da nije dosadno (ni publici ni DJ-u!!) |
Meni je bas komercijalno u pravom i pozitivnom smislu reci ..... Na stubu se stvarno ne razlikuje od ostalih stvari te vrste , tako da sve pohvale Da Bearu
Pozdrav |
Sve pohvale, ovo stvarno svetski zvuci!
|
Pa i jeste iz sveta (a nase....mislim nas covek radio):)
|
All times are GMT +1. The time now is 10:43 PM. |