Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Audio Mixdown (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=14933)

dr.Ru 28-07-2006 09:42 PM

Audio Mixdown

Nesto me interesuje:
da li dobijamo potpuno identicni zvuk ako (varijanta a) imamo audio kanal, u njemu neki wave, u insertu kompresor i EQ i uradimo audio mixdown i (varijanta b) imamo taj isti kanal, taj isti wave i taj isti kompresor, te uradimo audio mixdown, pa na taj novi wave ubacimo onaj isti EQ na insert i uradimo novi audio mixdown.... samo primer....
dakle, imamo iste parametre, samo smo u drugom primeru imali dva (umesto 1) audio mixdown-a.
Da pojednostavim: da li audio mixdown degradira zvuk, pogotovo ako radimo nekoliko audio mixdown-a iste trake

Dakle, ovo sve zbog stednje DSP-a

idekius 28-07-2006 11:24 PM

Re: Audio Mixdown

Koristi serach, inace cu da te banujem! :twisted:

Dushan_S 28-07-2006 11:32 PM

Ne bi trebalo da postoji razlika, ali ukoliko te baš interesuje, to ti je 3 minuta posla, napraviš kopiju istih fajlova na drugom kanalu, pa jedne efektiraš, pa bounce pa efektiraš pa bounce a druge sve odjednom pa bounce. Pa obrneš fazu jednoj kopiji.

Mada ne znam čemu, u kom to programu radiš? Imaš u Cubaseu i Nuendu offline processing, a pretpostavljam i da ostali programi imaju nešto slično, pa udri direktno efekte na wav. Nema bounce-vanja pa vraćanja fajla u program.

dr.Ru 28-07-2006 11:48 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
serach

Sta je to serach? :)

idekius 28-07-2006 11:55 PM

UPSSS!!!! :banghead::banghead::banghead:

Dushan_S 29-07-2006 12:05 AM

Ideikuse, (b)analno je to da taj wc ?argon koristi? ovde na forumu :D c c c

lesha 29-07-2006 01:35 AM

deki, ovde si nasao da mi uneredjujes sobu :D

@ ru
ne bi trebalo da ima degradacije ako koristis minimalno 24 bita. mislim da razlika tada i ne moze da se cuje.
izbegavaj 44.1/16 kombinaciju po svaku cenu.

znam da sam izmislio toplu vodu, ali ajde..

idekius 29-07-2006 01:40 AM

Apsolvirali smo do sada tu temu i zakljucili da u DAW-u mozes da presnimavas koliko hoces...
Neznam zasto Dr.Ru, pored toga sto ne koristi serach:rotfl:, ne koristi ni Freeze FX?:)

dr.Ru 29-07-2006 09:11 AM

Quote:

Originally Posted by idekius
Apsolvirali smo do sada tu temu i zakljucili da u DAW-u mozes da presnimavas koliko hoces...
Neznam zasto Dr.Ru, pored toga sto ne koristi serach:rotfl:, ne koristi ni Freeze FX?:)

Zbog 2 razloga: zbog Freeze na grupi i FX i drugi razlog: ako koristim serach na Freeze dobija se, kako narod kaze, pojava da mi se smrzne g**no. :rotfl:

Arthur 29-07-2006 06:15 PM

evo jednostavnije varijante istog pitanja, pa molim i za jednostavan odgovor - Ako importujem gotov mix u Nuendo, i odmah ga exportujem (audio mixdown) po istim parametrima sa kojima je importovan, da li ce doci do ikakve promene na samom zapisu?

All times are GMT +1. The time now is 01:07 PM.