![]() |
Audio Mixdown
Nesto me interesuje:
da li dobijamo potpuno identicni zvuk ako (varijanta a) imamo audio kanal, u njemu neki wave, u insertu kompresor i EQ i uradimo audio mixdown i (varijanta b) imamo taj isti kanal, taj isti wave i taj isti kompresor, te uradimo audio mixdown, pa na taj novi wave ubacimo onaj isti EQ na insert i uradimo novi audio mixdown.... samo primer.... dakle, imamo iste parametre, samo smo u drugom primeru imali dva (umesto 1) audio mixdown-a. Da pojednostavim: da li audio mixdown degradira zvuk, pogotovo ako radimo nekoliko audio mixdown-a iste trake Dakle, ovo sve zbog stednje DSP-a |
Re: Audio Mixdown
Koristi serach, inace cu da te banujem! :twisted:
|
Ne bi trebalo da postoji razlika, ali ukoliko te baš interesuje, to ti je 3 minuta posla, napraviš kopiju istih fajlova na drugom kanalu, pa jedne efektiraš, pa bounce pa efektiraš pa bounce a druge sve odjednom pa bounce. Pa obrneš fazu jednoj kopiji.
Mada ne znam čemu, u kom to programu radiš? Imaš u Cubaseu i Nuendu offline processing, a pretpostavljam i da ostali programi imaju nešto slično, pa udri direktno efekte na wav. Nema bounce-vanja pa vraćanja fajla u program. |
Quote:
|
UPSSS!!!! :banghead::banghead::banghead:
|
Ideikuse, (b)analno je to da taj wc ?argon koristi? ovde na forumu :D c c c
|
deki, ovde si nasao da mi uneredjujes sobu :D
@ ru ne bi trebalo da ima degradacije ako koristis minimalno 24 bita. mislim da razlika tada i ne moze da se cuje. izbegavaj 44.1/16 kombinaciju po svaku cenu. znam da sam izmislio toplu vodu, ali ajde.. |
Apsolvirali smo do sada tu temu i zakljucili da u DAW-u mozes da presnimavas koliko hoces...
Neznam zasto Dr.Ru, pored toga sto ne koristi serach:rotfl:, ne koristi ni Freeze FX?:) |
Quote:
|
evo jednostavnije varijante istog pitanja, pa molim i za jednostavan odgovor - Ako importujem gotov mix u Nuendo, i odmah ga exportujem (audio mixdown) po istim parametrima sa kojima je importovan, da li ce doci do ikakve promene na samom zapisu?
|
All times are GMT +1. The time now is 01:07 PM. |