![]() |
Mislim da nas ovo sve zanima...
ako smem da pitam...kako si ti postigao to sto si danas?...mislim-pretpostavljam da je nasim ljudima napolju jebeno tesko dostici tako nesto sto si ti uspeo..otkrij nam tajnu...:mrgreen:
p.s. jos uvek imam MASTER SCRATCH BAND plocu..hehehe...nedavno sam vas spominjao nekim klincima koji su u hip hop fazonu..cisto da znaju ko je kad i sta uradio... |
Re: Mislim da nas ovo sve zanima...
Quote:
Ne znam bar ovde, stvarno, niko te ne pita odakle si. Mislim, hoce da znaju, ali nije ono - ti si iz Srbije i nemozes da radis nista...! Ako znas sta radis, i dobro to radis, mozes da budes i sa severnog pola! Puno toga se slucajno desavalo...kad malo krene onda je lakse. Uradio sam stotine pesama / projekata / mikseva koji nista nisu uradili. Ali, time se stice neka rutina, i kad ti zatreba, onda ti dobro dodje to znanje. Puno je do poznanstava sa ljudima iz disko kuca, ali tu nesmes da ukakis. Ako jedan posao ne ispadne dobro, vise te nece zvati!! Evo za primer, kad sam radio "sound-a-likes" (obrade hitova koje zvuce identicno kao originali, za Aziju) sin od lika koji je davao poslove je tek pocinjao...posle je dobio posao u V2 (radio Tom Jonesa itd...) pa onda presao u Sony, pa opet u V2 i stalno, kad mu nesto treba, zna da ja to mogu da odradim.. Nekad ljudi koji snimaju u glavnom studiju, cuju kako gruva iz moje sobe, pa hoce tako za njih..nema pravila. Ima puno slucajnosti, ali treba da si spreman da uradis sve onako kako su oni zamislili - ili da uradis kako ti mislis da je najbolje a da oni misle da je to njihovom zaslugom... |
Quote:
Quote:
|
[QUOTE=DJ Z]nisam mislio u tom smislu..vise u pravcu toga da oni sigurno imaju mnostvo dobrih i sposobnih producenata/remixera koji ti nece dozvoliti da uletis na njihov teren..
Teren je otvoren za sve! ti producenti koji drze 90% poslova (uglavnom kompozitorskih, su mnogo visoko i do njih jos nisam dosao!!) Ovi ostali su svi mrmoti (kao i ja!)... nabadaju pa i potrefe nesto! A nekada ljudima treba i "sveza krv" sto bi rekli...nema pravila! Svako pokusava da progura neki svoj stil, na kraju krajeva... i ocekujes da te neko zove da mu uradis nesto u tvom stilu jer mu se bas to svidja... |
a studio u kome radis je tvoj ili si samo zaposleni?
mozda si spominjao negde vec ali nisam zapazio |
Quote:
Studio (prostorija) je deo veceg kompleksa. Postoji veliki komercijalni studio (SSL 56ch / Pro Tools HD, itd) i 7 manjih studija, koji se rentiraju (prazni - svako donese svoju opremu) na po godinu dana. Ja sam ovde vec 6 godina. Oprema je sva moja... |
Quote:
|
Quote:
Dobro je za pozajmice sprava / kablova / sintija / posao, naravno...ali hoce da i pokradu dobru ideju (ako jako pustas pa svi cuju!!).. |
...dobra vam izolacija... ;)
|
Zaista je retkost sresti coveka koji je toliko toga uradio u karijeri, a da je tako neposredan, jednostavan, neprepotentan....
Mnogi na ovom forumu mogu dosta toga nauciti, ali ne samo o zanatskim tehnikama... |
All times are GMT +1. The time now is 05:32 AM. |