![]() |
Problem sa snimanjem akusricne gitare
E ovako, imam vintage dinamicki mikrofon AKG D 190 E i solidnu akusticnu gitaru sa metalnim zicama.Zanima me kako da izbjegnem klikove koje stvara trzalica(pogotovo kada sviram malo brze)?Takodje me zanima sta da radim sa onim strujanjem vazduha koje pravim pomjeranjem ruke pored mikrofona i tako dobijam ne zeljene efekte u dinamici...
Da li da to resavam sa EQ-Compression-Gate-om nakom snimanja? ili je mozda razlog sto nemam filter zastitu preko mic-a? Da li imate neki tip ili trik? |
Re: Problem sa snimanjem akusricne gitare
Quote:
|
DA ti ne duva negde promaja kad snimas i strujanje vazduha dinamickim mikrofonom?
Ne brini, to ce da se sredi kad odradis izolaciju, pa ne bude vise duvalo, a ono za zice isto nije frka. Suprotnim pokretom ruke od onoga kojim si zavijao zice, otpustis ih, skines, i nema da se cuje. Sa trzalicom je jos lakse, samo je zaboravis u drugoj sobi... |
Quote:
a i on da se ne kupa pre toga |
I naravno, nikako ne treba ukljuciti mikrofon.... Barem ne istog dana kada se snima gitara...
|
a koliko dana da se ne kupam prije snimanja gitare i cime da brisem gitaru prije snimanja i da li da pocnem sa skidanjem zica od e1 ili e6,mada mi samo ovo za trzalicu u drugu sobu nije jasno...objasni mi ogi...
fino sam pitao kako da izbjegnem nezeljene sumove prilikom snimanja akusticne gitare... nego,saljivdzije,imate li neki savjet u vezi ishrane prije i nakon snimanja...moram li mozda na dijetu ili nesto slicno? |
nikako mi nije jasno kakva je to akusricna gitara.. :confused:
|
Quote:
|
A naravno da ishrana utice na zvuk!
Jacco Pastorius je mazao prste piletinom, a poznato je i da dobra klopa daje masniji sound... chvarci ,koje kVu rado zdere, narochito ;) |
Deki isto voli da propusta piletinu kroz prste, ali zbog godina, to mu sve redje uspeva.
Takodje se drasticno odrazava i na njegov ton. Prvo je morao da kupi kondenzatorski mikrofon, a sada mu vise ni to ne vredi... Ubi ga promaja! ! |
All times are GMT +1. The time now is 11:36 PM. |