![]() |
bubanj: condensed vs. dynamic?
U pitanju je ozvuka bubnja na stage-u. Konkretno tomova. Sporim sa kolegom, pa bih molio vaše sugestije i obrazloženja. On forsira kondenzatorski, a ja kontra. Kick je riješen sa AKG D112, snare sa Shure SM57, na overhead-u je Audio Tehnica condensed. Dakle na tomovima ne bi trebali bit skuplji mikrofoni od 70-80 EUR.
Hvala!!! |
Re: bubanj: condensed vs. dynamic?
eventualno male kondenzatorske "bubice" mada ja uvijek preferiram dobar dinamicki mikrofon na tomovima.
kondenzatorski su fragilni za stage...udari ga jednom-dva puta i gotov je... |
Za 70-tak Eura imas dobre polovne SM-57 i to bi trebalo dobro zvucat, mada bih ja dodao jos 50-70 Eura i kupio polovne (citaj-stare) Senheiser MD-421:) . Za indianu je bubnjar iz bivseg benda znao stavljati i jeftiniji Shure Prologue i isto je radio OK. Zvincic ima pravo kad kaze da su bubice (AKG C418 ) banana za zivu svirku. Ne samo da lako rikavaju na udarce nego ne trpe vjetar jaci od 10 km/h :o:banghead:(osobno se uvjerio)!;)
|
Beyerdynamic Opus 87
Odlicno zvuce, evo ti i dobra cijena: http://www.thomann.de/de/beyerdynamic_opus_87.htm |
ja sam radio sa tim bubicama za tomove, i nisam imao zamerki. ok zvuk. doduse nisam radio na otvorenom sa njima, a i nisam ih sutirao.. u tom slucaju takodje preporucujem shure 57icu i sennhaiser md421
|
Quote:
|
Quote:
salim se....moze da posluzi...ali meni nije prvi izbor... em zbog zvuka, em sto su preupadljivi live... |
Quote:
Također, vjerujem i u bolja rije?enja.. Na kraju krajeva tu smo da savjetujemo jedni druge... Pozdrav |
Quote:
o, ima itekako boljih mikrofona....i zvucno a bogami i konstrukcijski (prokleta plasticna kapica na 57-ici)... |
Ako ima netko da je koristio ili koristi ovu Opus seriju, nek vam prenese iskustva...Odlicni mikrofoni
|
All times are GMT +1. The time now is 11:28 PM. |