![]() |
Prezentacija demo albuma
Nedavno sam "objavio" svoj "alternativni demo rock" album. Radi se o besplatnom internet izdanju-prezentaciji, a pošto sam osnove postprodukcije učio sa ovog foruma, želim da Vam se zahvalim i poželim sve najbolje.
Hteo bih i da Vas pitam za savet ili preporuku na koje internet adrese bi bilo najadekvatnije poslati ili oglasiti ovakav rad da bi on najlakše došao do svoje publike, pre svega sa srpsko-hrvatskog govornog područja. http://www.soundclick.com/rastkopesalj Pozdrav od Rastka i hvala na razumevanju. |
Re: Prezentacija demo albuma
Sinoć sam malo skitao po ovom delu foruma, pa sam skontao da sam krenuo previ?e zvanično i diskretno.
Zanima me, naravno, ?ta mislite o svemu i muzici, tekstovima, koncepciji, stilu... Shvatam da sam anonimus i amater koji donosi i tra?i previ?e, ali poku?ajte po malo, od nečeg ?to je Vama blisko, jer sam siguran da mi u nečemu mo?ete pomoći. Pozdrav i hvala unapred. |
Sad mi ne?to sporije radi net, mo?da odem kasnije da poslu?am pesmu. Ali imam par utisaka, nadam se da će? ih shvatiti kao dobronameran komentar:
Kap prvo, ja bih odvojio malo kinte pa podigao sopstveni sajt koji bi mogao da sredi? da izgleda lep?e i unikatnije. Na soundclick-u ostavi samo 2-3 najbolje pesme za koje misli? da mogu zainteresovati ljude da malo vi?e uđu u celu stvar, i koje su najbolji reprezent tvog rada. Tako će ljudi koji se zainteresuju moći da odu jer imaju najpozitivniji mogući utisak na tvoj page. Ovako kad odem na stranu, koju pesmu da pustim? Ima ih previ?e. Takođe, nemoj se uvrediti, čak i ako jesi simpatičan momak koji radi sebi za du?u da bi se izra?avao, nemoj ali NEMOJ to i pisati na stranici ili na svom sajtu. Da li misli? da si ti slu?ao svoje muzičke heroje zato ?to su fini, po?teni, kulturni, i skromni? Ja bih obrisao celu onu stranicu komentara na soundclick-u i napisao ne?to kraće, intrigantno, sa vi?e personalitija. Ne?to ?to bi me dojmilo tako da mislim da si poseban i da po?elim da kliknem. Ovako sam već unapred imao predubeđenje da mi se pesme neće svideti. Zna? na ?ta mislim? Muzika je posao u kom se prodaju snovi. Evo pustio sam prvu pesmu kao low fi, pa ne znam sad da li mogu pričati o produkciji. Ono ?to sigurno mogu reći je da ima? problema sa ritmom i osećajem za isti, znači bogu hvala, ima se za PC, ima se za programe, programi imaju editovanje audija, iseckaj to i poređaj. Gitara na početku je ritmički ozbiljno netačna, raspada se u odnosu na bas bubanj, a bas bubanj ima patern koji nije u logičnoj vezi sa time ?ta ritmički svira gitara, tj ?ta bi trebalo da svira. Tako?e i kada recituje?, ritmički si tamo ovamo, to bi trebalo tačnije. Ja nisam ljubitelj ovakve muzike pa mi je to besmisleno da komentari?em, zvuči kao neka mućka art rock-a iz 80-ih i novotalasnog domaćeg stvarala?tva ali kao da je snimljeno tada a ne 2006. Nisam siguran da li to ima neku publiku danas. Znači meni je negde to malo naivno, kao da nisi razmi?ljao naknadno ?ta mo?e da se desi sa pesmom, već si je samo zabele?io, osnovni bubanj, osnovno bas i gitara to ?to ide ide, ti izrecituje? i to je kao snimak. Toliko od mene, sve najbolje! |
Bilo bi verovatno najbolje kad bih angažovao PR menadžera da zastupa moje interese, jer bi on to radio sigurno mnogo stručnije nego ja, ali pošto sam već krenuo ovako kako jesam, nastaviću na svoj način.
Tvoj komentar sam shvatio kao vrlo ozbiljan, stručan i dobronameran i dosta sam razmišljao o svemu što si pomenuo. Vidiš, svako gleda po sebi, pa i ja. Kada bi se prošetao po prezentacijama, mene bi baš privukao lik sa ovakvim pristupom zato što mi je na neki način sličan. I to je uglavnom tako, ljudi vole ono što im je blisko i u skladu sa njihovom prirodom i većina izbora, uopšte, je zapravo vrlo prividna i uslovljena. Pitanje je da li ljudi koji imaju predubeđenje slično tvom spadaju u moju ciljnu grupu. Možda ne baš previše, pa onda sve po malo postaje diskutabilno. Druga stvar bi bila da se radi o nekom dorađenijem proizvodu, onda bi svakako imalo više smisla. Ono za muzičke heroje sigurno stoji, samo, opet, ne znam otkuda sam se ja tu našao? Možda me nisi baš najozbiljnije shvatio. Neke pesme bi zaista trebalo istaći, bar u par reči u podnaslovu, malo smanjiti konfuziju i tu se definitivno slažem. ''Muzika je posao u kome se prodaju snovi'', koliko god upečatljivo zvučalo, ne mora da bude orjentir svakome i zvuči kao pravilo koga bi se trebalo držati. Meni je poenta baš da bude rasterećena tog pritiska i da bude više suštinska, a mnogo manje pojavna umetnost. Hvala na muzičkim zapažanjima i korekcijama, sigurno je da će mi pomoći, mada verujem da bi na hi-fi-u tek bilo više za ispravke nego za slušanje, ali zato album i jeste naglašen kao demo, možda čak i radna verzija. Muzika je zgodan medij za materijalizaciju emocija i podršku tekstova pa sam joj u ovoj formi pre svega dodelio takav karakter. Pozdrav svima! |
Pa pazi, ja recimo nisam očekivao nakon tona tvog teksta i samo-predstavljanja takvu muziku. Očekivao sam ne?to fino i ?to ide "niz dlaku" stilski. Da samo čujem muziku, očekivao bih da je lik neko ko ?ivi protiv vetra, duva mnogo vutre i pije pivo ispred prodavnice (u inat, ne zato ?to mora) i ko se fura na novi talas, pljujući bilo kakvu komercijalu. Znači očekivao bih neki "fuck you" attitude začinjen sa malo punk intelektualnosti (da, to postoji :) )
Meni je ta priča o tebi jednostavno isuvi?e blaga kulturna i ono kao "Ne bih da smetam, ali ako imate malo slobodnog vremena, molim vas...", na to mislim... Moji ostali komentari su vi?e iz ugla ?ta tripujem da nedostaje da bi (uslovno) ?ira publika to progutala. Ako ti je primarna stvar samoizra?avanje i nije ti bitan rezultat onda ok... Sve najbolje! |
PUNK poseduje puno inteligencije u svom postojanju, samo treba citati izmedju redova.
|
Skinuo sam ti prvu pesmu i preslusao je. Deluje avangardno, tekst je dobar, ali mi se produkcija ne svidja. Trebalo bi tu malo poraditi.;)
|
All times are GMT +1. The time now is 07:57 PM. |