![]() |
Pitanje ?
Cao raja :)
Koristim mic B2, zvucnu m audio 24/96 i behringov mali mixer! Pa nisam zadovoljan kvalitetom vokala! Shetajuci po forumu sam skuzio da mi mixer nije potreban vec samo mikrofonsko pred pojacalo. Sad neznam za koji da se odlucim: art tube studio v3 http://www.jackpoint.ch/index.php?ma...ils&artNr=1583 ili Behringer tube ultra 100 ili 200 http://www.behringer.com/MIC200/index.cfm?lang=ger Kad kupim jadan od ova dva me interesuje gdje cu da ukljucim slusalice? I da li cu moci cuti na slusalicama svoj glas koji ulazi u mikrofon dok pjevam? Pozdrav |
Re: Pitanje ?
Quote:
Ali da ti objasnim par detalja. Ni u jedan preamp ne mozes da ukljucis slusalice! Jednostavno na taj nacin konstruktori nikada nisu razmisljali! Preamp sluzi da u njega ukljucis mikrofon i onda ides u audio kartu(u tvom slucaju). E onda slusalice ukljucis na izlazu audio karte za slusalice(ukoliko ga ima) ili na mixeru! Pokusao sam ti jednostavno objasniti(mada to nije lako),a ako ti i dalje nije jasno pitaj za detalje! |
Znam da predpojacala inace nemaju izlaz za slusalice.
Zato ih mogu prikljucit na zvucnike Tj. z. kartica->zvucnici->slusalice ali pitanje je; da li cu sebe cuti na slusalicama dok pjevam? Prvo zelim da se informisem prije nego sto kupim, to nisam uradio kad sam mixetu kupio:banghead: opametio sam se sad:D Hajde pomozite ljudi sigurno vas pola koristi preamp ... |
Quote:
Imas ti preamp-e koji imaju svoj izlaz za slusalice. Ta opcija je tu za slucaj da se radi u okruzanju gde je nedovoljan broj i/o portova, kao i u slucajevima kada ostali uredjaji u lancu stvaraju latenciju. Ipak, u praksi ce retko kome zatrebati ovaj izlaz. |
Preslušavanje nema nikakve veze sa preampom, koji je dio ulaznog lanca...
Uključivanje slušalica u zvučnike mi nije baš najjasnije, osim ukoliko ne koristiš neke mlatimudijalne aktivne PC zvučničiće koji na sebi imaju neki konektor za sluške... Elem, u tvojoj kombinaciji... Mikrofon bodeš u preamp (recimo Behringer MIC100), iz kog ideš u ulaz zvučne karte! Izlaz zvučne karte bodeš u stereo kanal svog Behringer mikserčića gdje biraš da li ćeš slati signal na monitore ili u sluške! Naravno, pretpostavlja se da je softverski sve izrutirano kako treba! (i da koristiš odgovarajuću kablažu) |
Quote:
Dali razgovaramo o mic. preampu ili multifuncionalnoj audio kartici? |
Nisam hteo da ulecem u raspravu, ali pre nego sto pocne prepucavanje, evo samo kratko da kazem.
Ima preampa sa monitor sekcijom i tu ovaj put mislim konkretno na Focusrite platinum seriju (Voice master pro i Twintrack) gde su uradili "0 latency monitoring" i ti preamp bukvalno mozes koristiti i kao monitor kontrolu jer dovodis signal do njega iz kompa (ili cega vec) i iz njega mozes da mixas odnos matrica/vokal koji saljes u slusalice (takodje ovi preampi imaju izlaz za sluske). Kvalitet monitoringa je u ovom slucaju diskutabilan. Naravno ima to i kod nekih drugih proizvodjaca, ali da ne bismo smorili, posto to nije tema. Decku treba jeftin chain kojim ce da se snima, a sa ovim modelima je vec "500+" |
Quote:
|
Pa dosta toga si i sam odgovorio u svom poslednjem postu, ali da ne bude da sam rekao da je lose, ispravljam se:
Diskutuje se o kvalitetu i mnogo boljih uredjaja, specijalno napravljenih za tu upotrebu tipa Central Station, SPL i Big Knob, pa u tom kontekstu ovo ispada smesno. Naravno, ako znas i to moze da ti bude dovoljno da uradis posao. |
Quote:
Bolje da se informisem prije nego sto kupim. Fala |
All times are GMT +1. The time now is 07:45 AM. |