![]() |
Izbor mikrofona
E ljudi,aj neku sugestiju...
Snimao bih neke zvukove na otvorenom i sl. ... imam Minidisc recorder Sony mz-r35 pa bih pazario neki mic i to..(Sony predlaze svoje favorite ali mene zanima kompatibilnost i isprobanost jos nekih varijanti ...ako se neko igrao uopste sa ovim pricama:confused: ) Hvala u-> |
Re: Izbor mikrofona
Razmisli o Rode NT4, ima ga u artistu.
|
Ili mozda nesto iz Senheiser MKH serije (to je malo skuplja varijanta).
|
Obrati paznju da ti treba jako dobar "sundjer" da ti ne bi zujao vetar :)
|
Rode NT4 je za svaku preporuku. Ja sam ga uzeo za to i radi fantastican posao...
|
Quote:
Za MKH seriju ti treba fantom napajanje sto iz tog minidisca neces izvuci.... Nisam nikad radio sa NT4 mikrofonom ali predpostavljam da je ok, ako pure kaze! :-) Preporucio bih ti elektretove mikrofone od Sennheisera, serija K6 ... Oni su napajeni 1.5V baterijom i sasvim fino radi...puno puta sam ih koristio bas kad sam isao da snimam zvukove i atmosfere sa minidiscom. A odlicno je to sto K6 je samo telo a uz njega kupis glavu sa umerenosti kakva ti treba... Samo nisam siguran da li mogu da se kupe novi.. Ili, prodaj taj minidisc i kupi od M Audia Mikro Track 2496! Danas mi je kolega pokazivao i super je spravica a ima u sebi fantom! Znaci nije frka ubosti mikrofon koji god hoces a snima u maximalnom kavalitetu 96Khz 24bita! |
Evo, ispravljam sam sebe...sad sam nasao na Sennheiserovom sajtu seriju K6
http://www.sennheiser.com/sennheiser...microphones_k6 |
I naravno, bez obzira koji mikrofon izaberes, ovo je neizbezna oprema koja ti treba ako zelis da budes lovac na zvukove ;-) Naime, svi ti mikrofoni su jako osetljivi i najmanji pokret ruke ce se preneti preko tela mikrofona u snimak..
http://www.sennheiser.com/sennheiser...tionmkh20mkh50 |
All times are GMT +1. The time now is 04:02 PM. |