Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   Sony oxford inflator VS Waldorf D coder (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13437)

STUDIOTON 23-01-2006 09:06 AM

Sony oxford inflator VS Waldorf D coder

Moram da napisem da u zivotu nisam probao nesto bolje. Ova dva plugina rasturaju.

Max je svojevremeno pisao o tome ali niko ne slusa. Waldorf chorus je nesto bozanstveno i promenljiv je, stoga je dosta bolji od uadovog Dimesion D. Inflator je carobni stapic. prosto neverovatno

Sandro, pa zar je moguce da ti koji imas poco nisi probao ove stvari a po meni najvrednije na powercore:confused:

Zid 23-01-2006 09:27 AM

Re: Sony oxford inflator VS Waldorf D coder

Ivane za sta koristis Inflator,moze li par rijeci o njemu,ako ti nije mrsko;)

STUDIOTON 23-01-2006 03:18 PM

Inflator se koristi u masteringu . u pitanju je fantastican loudness koji ne radi bas kao klasican maximizer. Kod inflatora dobijas "dynamic range",jacinu snimka bez ikakve promene u zvucnoj slici. Tako da ako snimak iz projekta ispadne -15.-16db sa inflatorom mozes napakovati i do -11 RMS power bez ikakvog izoblicenja,promene i slicno.. Ma plugin je caroban stapic

http://www.sonyoxford.co.uk/pub/plug...lator-150w.jpg

SandRob 23-01-2006 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Moram da napisem da u zivotu nisam probao nesto bolje. Ova dva plugina rasturaju.

Max je svojevremeno pisao o tome ali niko ne slusa. Waldorf chorus je nesto bozanstveno i promenljiv je, stoga je dosta bolji od uadovog Dimesion D. Inflator je carobni stapic. prosto neverovatno

Sandro, pa zar je moguce da ti koji imas poco nisi probao ove stvari a po meni najvrednije na powercore:confused:

ivane, molin te posalji mi instalaciju od d-codera. ja iman licencu za njega, serijski, sve... ali ne mogu nigdi downloadat novu verziju. kad iden tamo u njih na sajt, odjebe me. pisa san in, ali nista nisan uspi rijesit. poslali su mi one opce odgovore iz automata, pa san odusta.

cek, a koju verziju softwarea ti koristis?!
ja san proba oba plugina (svojevremeno) i sa starom verzijom softwarea bi ih moga koristit, ali radije koristin novu verziju sa kojon mogu otvorit recimo tubifex.
sa limiterima neman bas problema. iman onaj od uada i timeworksov za pulsar i meni to radi skroz lipo. naravno ako san prethodno sa kompresorima napravi sve kako treba, onda limiter samo skupi 'smece' za kompresorom i za to mi inflator nije neophodan.
ma inace mi je gomilanje (nepotrebnega) softwarea pocelo ic na zivce.

STUDIOTON 23-01-2006 04:11 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
ivane, molin te posalji mi instalaciju od d-codera. ja iman licencu za njega, serijski, sve... ali ne mogu nigdi downloadat novu verziju. kad iden tamo u njih na sajt, odjebe me. pisa san in, ali nista nisan uspi rijesit. poslali su mi one opce odgovore iz automata, pa san odusta.

cek, a koju verziju softwarea ti koristis?!
ja san proba oba plugina (svojevremeno) i sa starom verzijom softwarea bi ih moga koristit, ali radije koristin novu verziju sa kojon mogu otvorit recimo tubifex.
sa limiterima neman bas problema. iman onaj od uada i timeworksov za pulsar i meni to radi skroz lipo. naravno ako san prethodno sa kompresorima napravi sve kako treba, onda limiter samo skupi 'smece' za kompresorom i za to mi inflator nije neophodan.
ma inace mi je gomilanje (nepotrebnega) softwarea pocelo ic na zivce.

Ne ja koristim waldorf sa verzijom 1.6.1 ..

alektom 23-01-2006 09:38 PM

E da, taj inflator je strava spravica. Uradio sam jedan master u Pro Tools (do sada radio u Wave Lab), koristio Inflator i odusevio se rezultatom, tako da se moze desiti vrlo lako da potpuno odje... Wave Lab za master......

Arthur 24-01-2006 02:04 AM

zar ovo nije tema za DSP forum?

STUDIOTON 24-01-2006 07:35 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur
zar ovo nije tema za DSP forum?

Pricamo o AUDIO SOFTWAREu a ne o DSP karticama!

Illiron 24-01-2006 08:00 AM

A i Sony Oxfordi postoje i native za ProTools. Meni je inflator uvek previse duvao. Mnogo mi se vise svidja Sony Oxford Limiter, probaj njega... Bolji limiter nisam jos cuo.

STUDIOTON 24-01-2006 08:07 AM

Quote:

Originally Posted by Illiron
A i Sony Oxfordi postoje i native za ProTools. Meni je inflator uvek previse duvao. Mnogo mi se vise svidja Sony Oxford Limiter, probaj njega... Bolji limiter nisam jos cuo.

Meni inflator rastrura. uopste ne duva. Daje mi ono sto mi nijedan plugin ne daje. Naravno ne preterivati sa njim.

All times are GMT +1. The time now is 12:49 PM.