Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   pitanje vezi velecine prostorije za studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=13183)

saki 17-12-2005 11:31 AM

pitanje vezi velecine prostorije za studio

caos,imam jednu prostoriju gde hocu svoj mali studio da uradim velecina prostorije je

visina 1,91m,duzina 4,20,serina 4,07

dali je to dovoljno koliko bi trebala gluva soba da mi bude u tu prostoriju.hvala svima

OFF 17-12-2005 11:53 AM

Re: pitanje vezi velecine prostorije za studio

Vrlo nezgodne proporcije, jer imas skoro 1:2:2 i tu ce sopstvene frekvencije prostorije biti jako tesko 'poravnati'
Za koju namenu radis 'gluvu sobu' (ne volim taj izraz:D )? Van ili u tom prostoru?

MD 17-12-2005 11:55 AM

Quote:

Originally Posted by saki
caos,imam jednu prostoriju gde hocu svoj mali studio da uradim velecina prostorije je

visina 1,91m,duzina 4,20,serina 4,07

dali je to dovoljno koliko bi trebala gluva soba da mi bude u tu prostoriju.hvala svima

1,91 visine?

Pa onda ja sa 1,93 ne bi stao tu:D:D

Mislim da ti je visina problem. Kad bude? zvučni sredjivao prostoriju i stavio pone?to i na plafon, bit će ti jo? ni?a prostorija:)

saki 17-12-2005 12:48 PM

pazi u tu istu prostoriju hocu i gluvu sobu da uradim za snimanje vokala ,bolje da imam takvu prostoriju nego da jurim neku drugu i da placam kao manijak inace neplacam tu prostoriju nista.hvala:D

boggy 17-12-2005 02:05 PM

Zdravo saki,

Quote:

pazi u tu istu prostoriju hocu i gluvu sobu da uradim za snimanje vokala ,bolje da imam takvu prostoriju nego da jurim neku drugu i da placam kao manijak inace neplacam tu prostoriju nista.hvala:D

Sto se tice velicine, i ako zelis jos da je smanjis sa "gluvom sobom", najverovatnije nece valjati ni "mali studio" ni "gluva soba".

Vec dimenzije o kojima pricas govore da ces imati room-gain na niskim frekvencijama u cujnom opsegu i da ces to tesko da odstranis iz snimaka...
Mozda je bolje napraviti samo "gluvu sobu", sa jako malim prostorom za opremu
tek da obavis posao... i slusanje i snimanje tesko mogu da stanu u taj prostor.

Savet je znaci, ili jedno ili drugo, a ne obe stvari u istom prostoru.

pozdrav

bogi.

saki 18-12-2005 09:11 PM

pa znaci nikako drugacije nego sve u jednu sobu al mi se to nesvidja :mad: ma mora nekako to da se uradi mkar stavljo vise effekti :) ma za sve ima resenje.

OFF 18-12-2005 10:17 PM

Sta bih ja na tvom mestu:
Akusticki obradio prostoriju, kupio gotovo necujan racunar, 2 dobra para slusalica i snimao i mixao u istoj prostoriji bez da je delim. Mislim, estetski i marketinski je bolje napraviti i gluvu sobu (ali i saunu, teretanu i sve sto imaju pravi studiji) ali je ovo jedino resenje (kompromisno) gde mozes imati pristojnu reziju i pristojno snimati vokale

boggy 19-12-2005 01:09 AM

Quote:

pa znaci nikako drugacije nego sve u jednu sobu al mi se to nesvidja :mad: ....

Akustika nema problem sa tim sto ti se ne svidja. :)

pozdrav

bogi

Arthur 19-12-2005 01:23 AM

Quote:

Originally Posted by boggy
Savet je znaci, ili jedno ili drugo, a ne obe stvari u istom prostoru.

s-e-r-b-i-a-n:banghead:

boggy 19-12-2005 01:25 AM

Zdravo Arthur,
Quote:

Originally Posted by Arthur
s-e-r-b-i-a-n:banghead:

Nisam siguran da sam shvatio, mozes li da objasnis?

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 12:02 AM.