![]() |
Korsicenje VST efekata real-time na Audigy/Live(KX powered) outputu
5 Attachment(s)
Posto me dosta prijatelja pitalo kako mogu da koriste real-time vst efekte
na audio izlazu Audigy/Live kartice bez obzira iz kog izvora poticao zvuk(winamp,traktor...) odlucio sam da objasnim kako to izvesti ovde na sajtu posto ce nekome mozda zatrebati. Recimo pustate razne materijale iz winampa i hteli bi ste na izlazu iz racunara imati npr. neki ozbiljniji softwerski VST limiter ili neki drugi efekat. Potrebno je imati instalirane KX drajvere i neki dobar i jednostavan VST host program.Ja koristim Xlutop Chainer (www.xlutop.com) koji mi je nakako najjednostavniji.Naravno moze se ovo odraditi i Cubase,Nuendo i slicnim programima ali oni su poprilicno glomazni za obavljanje ovakve uloge. Prvo podesiti KX u DSP Routing prozoru kao na (Slici 1) Nakon toga otvoriti Chainer,izabrati u opcijama KX Asio (Slika 2) Zatim otovriti Audio Routing i za output staviti Chainer OUT L -> KX out 00,Chainer OUT R -> Kx Out 01. Za Inpute staviti Chainer IN L -> KX in 00,Chainer IN R -> KX In 01 (Slika 2) Zatvoriti prozor za opcijama. U programu iz kog potice izvor izabrati kao izlaz KX Wave 4/5 (u ovom slucaju) (Slika 3) Time se audio izlaz sa KX Wave 4/5 prosledjuje direktno u asio 0/1 input. Sada je potrebno samo u Chaineru akrivirati taj input tako sto se u iz kolene u kojoj se biraju inputi i efekti izabere Insert Input (Slika 4) Zvuk bi trebao da se pojavi.Kroz svaki vst efekat koji dalje budete otvarali u Chaineru(slika 5) zvuk iz izvornog programama ce prolaziti kroz njega latencijom koju odredite u podesavanjima Asio drivera za KX. Eto na brzinu,pa ako nekome zatreba..... |
Re: Korsicenje VST ekekata real-time na Audigy/Live(KX powered) outputu
hvala :cool:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:10 AM. |