![]() |
Samplitude(lijep je,nema sta..)
Ovo stvarno izgleda,lijepo,privlacno i ozbiljno...jeli se neko igrao sa ovim,jeli ovo ozbiljna spravica?:confused:
http://www.samplitude.com/de/v8_feat_screenshots.htm |
Re: Samplitude(lijep je,nema sta..)
vrlo ozbiljna kao i njegova skuplja (pro) verzija - sequoia.
navodno, trenutno korisnici pro tools-a masovno prelaze na samplitude.. |
Po izgledu se stvarno moze naslutiti da se radi mocnom programu.
Imam ga,ali je na njemackom,tako da sam ga morao odmah deinstalirati..Jeli postoji verzija na engleskom? |
Kazu da je Sequoia 8.2 seq sa najacom sabirnicom... nisam imao prilike da ga probam... Prica se da je u zbrajanju traka ushio i Cubase i ProTools...
Da se ogradim odmah od nekonstruktivnih komentara... znam da analogni suming mixer, ili neki SSL (mozda) bolje radi... |
Quote:
Ok, dobar sekvencer, ide ta priča da je sabirnica sjajna, ali ne znam koliko je moguće takve stvari proveravati u praksi. Ako ćemo realno, nikad nisam čuo da je neko uspeo da "na uvo" pogodi da je pesma miksana u Samplitude-u. :) |
Quote:
|
Ovde :
http://www.audiomidi.com/Samplitude-...nal-P3422.aspx ... se mogu uporediti bazicne razlike koje postoje izmedju 4 verzije koje nudi samplitude. Imam Samplitude V8 Profesional i probao sam ga samo sa jednom pesmom. Istu pesmu sam uradio u Cubase 2.203 i cini mi se da je bolje zvucalo u Samplitude-u. Iste wav-ove sam koristio u Cubase i samplitude i ovaj drugi je zvucao nekako definisanije ,cistije . Problem mi je samo sto cu morati da procitam manual da bih mogao da ga koristim dovoljno brzo. Druga stvar koju sam primetio je da mi je Arturijin minimoog u Cubase-u sa nekim presetima zakucavao procesor na 80% pa i vise tako da je dolazilo do prekidanja zvuka ( krchanja ). Isti preset je u samplitudu koristio samo 18 % procesora. Neznam da li cu morati da reinstaliram cubase ili je problem u necem drugom. Nije mi bas jasno sta se desava. Inace , samplitude mi se bas dopada ali cu morati da procitam manual tj. help file. Kako Dusan vec rece postoji .exe koji se instalira preko nemacke verzije i posle toga je sve na engleskom. Toliko o mom iskustvu sa samplitude. Ah, da . Verzija koju imam ( V8.2 professional ) mi je sasvim dovoljna. Ne mislim, da bi u mom slucaju, sequoya nesto poboljsala. Mislim extras , koje nosi u sebi. |
E, kad pricate o ovim stvarkama moze jedno pitanjce : jedno vrijeme sam koristio samplitude i mi slim da je dobro. Ali, master ima odlicnu snagu a uvijek mi se cini kao da "probija i izoblicuje". U cemu je vic jer sam ga radi toga napustio, mada analajzeri pokazuju o.k.
|
cinilo ti se da probija i izoblicuje a analajzeri pokazuju sve ok ? Meni to vise zvuci kao hardware problem mada... Nisam primetio nista slicno zasada , tako da neznam u cemu je stvar.
|
Lep jeste,ali ne znam da li ovo iko koristi pored ostalih sekvencera?:)
|
All times are GMT +1. The time now is 03:20 PM. |