![]() |
Limiter
Koliko sme da se optereti limiter.tj.,koliko ucestalo sme da blinka overload lampa?
|
Re: Limiter
? ako ti se pali overload na izlazu iz programa/karte ondak ni nemas limiter. Stavi neki brickwall (ja volim onaj iz bluetubes paketa) na insert mastera i pici.. ako se i dalje pali overload lampa, 'oladi malo :D
|
Hvala ti na savetu,ali mislimda se nismo razumeli.Stavim limiter na master i onda master slajderom opterecujem limiter,da bih dobio RMS recimo -11db.Na limiteru posle odredjenog vremena pocinje da blinka overload lampica,dok na master VU pokazuje udarce do 0db (ne prelaze 0db).Koliko limiter u tom slucaju sme da se optereti,da bih dobio RMS,a da zapis ne dobije fuzz efekat,tj. koliko ucestalo sme da blinka overload lampica na limiteru? :)
I jos jedno pitanje,kada sve to odradim,master VU metar pokazuje da snimak "dise" veoma malo,tj.vrti se non-stop oko 0 db,a statistika pokazuje da je RMS snimka negde oko -11db.Dali ja to radim kako treba ili ne? |
Quote:
A ?to se limitiranja tiče, neće? pogrije?iti ako obrati? vi?e pa?nje na zvuk, a manje na lampice. Predrag |
Quote:
|
ne znam koji limiter koristis, pa ne znam dal mu je overload indikacija da radi ili da gori.. U prvom slucaju nek svetli do mile volje, a u drugom, ne bi smeo nijednom. Inace, Predrag je u potpunosti u pravu, sve je ipak u slusanju.... mada, kad je nesto pregorelo, pregorelo je...
|
Quote:
|
da nije -11dB malo mnogo.. ?
|
a koje boje je lanpica? :mrgreen:
|
Quote: