![]() |
problem sa lunom II
Evo pred par dana stigla mi Luna ili po novom Scope Home.
Odmah nakon instalacije primjetio sam učestalo pucketanje.To pucketanje je jo? izra?enije kad pokrenem Cubase(SX3) ,pucketa svakih nekolio sekundi(iritantno za po pi..) Na planetz.com ima post o tom problemu ali ni jedno od navedenih rje?enja u mom slučaju ne radi. Interesira me dal jo? tko ima sličnih problema i kako to rije?it ? Hvala! |
Re: problem sa lunom II
Daj malo vise informacija(da li se to desava kada pustas audio CD, kada radis muziku u SX-u,...) ... i koju konfiguraciju imas?
|
De?ava se stalno.
Konfiguracija : Celeron 2,6 mHz MB MSI neo plat. 2 GB RAM-Apacer HDD-80 gb+ 120 gb - oba seagate Baracuda 7200 rpm Scope home (sfp 4.0) radeon 9200 neznam ?ta bi jo? bilo bitno naime ,dok god mi je monitoring uključen čuje se pucketanje- učestalije je u cubaseu to nije pucketanje tipa kad cubase nakrca? sa vst-ima pa kad procesor radi glitcheve.pucketa i sa praznim projektom |
Vidi, vrlo je moguce da je do drajvera, odnosno njegove instalacije. Luna trazi odredjen redosled instalacije (win na cist sistem, pa ubacis karticu, pa drajver za nju, pa sx pa tek onda scope itd)...ili ti mozda neki kablic pravi problem.
|
provaj povecat latenciju.
vidi je li ti dat prioritet background servicesima. iskjuci u msconfig sve nepotrebne startupe... mozda neki norton ruje u backgroundu? |
Probaj i u podesavanjima Lune Clock prebaciti na Master
|
Quote:
prvo treba tvikat windows za audio. neki setinzi su jako vazni i ako nisu podeseni pucketat ce. |
Quote:
|
Proververi IRQ na kome se nalazi kartica, pozeljno je da bude 5 ili 9 i na njemu nista izuzev nje nebi trebalo da se nalazi!
Dakle Luna nebi trebalo da sheruje IRQ sa bilo chim, izuzev, eventualno, sa drugom CW DSP kartom... |
na normalno tvikovanemu konpjuteru luna mora radit bez greske. ako je sve ucinjeno kako treba (potrazi na forumu - imas detaljne upute za optimalizaciju sistema) i ako nije preniska latencija (4-7ms je optimalno, a kad ne sviras vst instrumente mozes slobodno stavit 25ms) mora radit.
cak i sheranje irq-a mislin da ne bi trebalo imat veze sa pucketanjem, ali svejedno treba namistit kako dejan kaze, jer se u protivnon moze dogodit da luna uopce ne radi. ako imas (kad budes ima) vise cw kartica, onda je pozeljno da su sve na isti irq. |
All times are GMT +1. The time now is 06:46 PM. |