Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Sinhronizacija loopa i........ (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12245)

OFF 26-08-2005 05:59 PM

Sinhronizacija loopa i........

Imam mali problem. Zavrsavam ovih dana jednu rock pesmicu i da vam ne pricam celu istoriju pesme, :) treba da usinhronizujem jedan loop sa zivim bubnjem koji je vec snimljen. Bash zbog loopa koji nam je trebao u pesmi, bubnjar je svirao na click (tacnije oko njega:( ). Onda je on, naravno, poljuljao ceo band, tako da sad loop koji je naravno, savrsen, ne svira sa bendom. Loop je, inace 16-tinski, ravan, svira sve vreme jedan ton, sa nekim promenama na filtru, i nije neki gotov VST, vec sam to rucno svirao sa hardwerskog sinta (i quantizovao). E sad, ono glavno - usinhrovati to rucno, je mukotrtan posao bez kraja. Postoji li nacin da se taj loop automatski prilagodi 'ljuljanju' celog banda (imam ga (loop) i kao midi i kao wav)?

Hvala

Eon 26-08-2005 06:09 PM

Re: Sinhronizacija loopa i........

pa probaj time streching ili rucno namestanje svake sekvence loop-a

Illiron 26-08-2005 06:49 PM

Jedino rucno mada mozes da probas iz live-a on to prilicno automatski radi ...

OFF 26-08-2005 07:11 PM

Joj, gde rucno :banghead: , znate li kolika su to mikro-odstupanja, a cuju se. Zar ne moze neka fora sa slice-ovima na audio kanalu loopa ili ......?

mirzaa 26-08-2005 07:20 PM

Quote:

Originally Posted by Illiron
Jedino rucno mada mozes da probas iz live-a on to prilicno automatski radi ...

ovo šta Illiron kaže. ubaci miks u live. u 4ci češ se još malo zezat al u 5ci nebi trebalo bit puno posla. live će namjestit warpere automatski i onda samo ubaci taj loop u drugu traku i to bi trebalo biti to. samo ako se na tome loopo ne prepoznaju dobe...jer si reko da je sstvar filtera onda bi moglo bit frke...

OFF 26-08-2005 08:19 PM

Ne bi trebalo da bude problem sa filtrima. To su sve 16-tine, koje treba pomeriti malo levo- malo desno, a promene filtra su vec usnimljene i nece se odraziti na loop ako se nesto pomeri za par ms. Loop je vrlo jednostavan, konkretan i staccato

SumAnuT 26-08-2005 08:43 PM

moze to sve i u cubaseu ...

Goran 26-08-2005 09:11 PM

U Logicu:

Exportovani bubanj na dva kanala importuj u Logic. U Options>Groove Templates imas Make Groove template. On ce napravit midi track i template za kvantizaciju. Importuj svoj midi file i, kad hoces da ga kvantizujes, pored svih ponjudjenih tipova kvantizacije imaces i taj template koji se zove onako kako se zove audio track. On ce ti kvantizovati note tacno po groove-u tvog bubnja.

OFF 26-08-2005 09:33 PM

Quote:

Originally Posted by Goran
U Logicu:

Exportovani bubanj na dva kanala importuj u Logic. U Options>Groove Templates imas Make Groove template. On ce napravit midi track i template za kvantizaciju. Importuj svoj midi file i, kad hoces da ga kvantizujes, pored svih ponjudjenih tipova kvantizacije imaces i taj template koji se zove onako kako se zove audio track. On ce ti kvantizovati note tacno po groove-u tvog bubnja.

Hvala, ovo mi se cini nalakse do sad. Iskopacu negde Logic, pa javljam rezultate. ;)

Mogli 27-08-2005 11:43 AM

Meni je Logic dosta neintiutivan, za razliku od Nuenda, da mi se ne mili da ga instaliram, a i bas me interesuje kako bi to on odradio jer i ja sam imao problema sa istom stvari. Nego, koji program odradi to - slice-ovanje i po mogucstvu da midi file na odredjeni loop??

All times are GMT +1. The time now is 05:13 PM.