![]() |
Sinhronizacija loopa i........
Imam mali problem. Zavrsavam ovih dana jednu rock pesmicu i da vam ne pricam celu istoriju pesme, :) treba da usinhronizujem jedan loop sa zivim bubnjem koji je vec snimljen. Bash zbog loopa koji nam je trebao u pesmi, bubnjar je svirao na click (tacnije oko njega:( ). Onda je on, naravno, poljuljao ceo band, tako da sad loop koji je naravno, savrsen, ne svira sa bendom. Loop je, inace 16-tinski, ravan, svira sve vreme jedan ton, sa nekim promenama na filtru, i nije neki gotov VST, vec sam to rucno svirao sa hardwerskog sinta (i quantizovao). E sad, ono glavno - usinhrovati to rucno, je mukotrtan posao bez kraja. Postoji li nacin da se taj loop automatski prilagodi 'ljuljanju' celog banda (imam ga (loop) i kao midi i kao wav)?
Hvala |
Re: Sinhronizacija loopa i........
pa probaj time streching ili rucno namestanje svake sekvence loop-a
|
Jedino rucno mada mozes da probas iz live-a on to prilicno automatski radi ...
|
Joj, gde rucno :banghead: , znate li kolika su to mikro-odstupanja, a cuju se. Zar ne moze neka fora sa slice-ovima na audio kanalu loopa ili ......?
|
Quote:
|
Ne bi trebalo da bude problem sa filtrima. To su sve 16-tine, koje treba pomeriti malo levo- malo desno, a promene filtra su vec usnimljene i nece se odraziti na loop ako se nesto pomeri za par ms. Loop je vrlo jednostavan, konkretan i staccato
|
moze to sve i u cubaseu ...
|
U Logicu:
Exportovani bubanj na dva kanala importuj u Logic. U Options>Groove Templates imas Make Groove template. On ce napravit midi track i template za kvantizaciju. Importuj svoj midi file i, kad hoces da ga kvantizujes, pored svih ponjudjenih tipova kvantizacije imaces i taj template koji se zove onako kako se zove audio track. On ce ti kvantizovati note tacno po groove-u tvog bubnja. |
Quote:
|
Meni je Logic dosta neintiutivan, za razliku od Nuenda, da mi se ne mili da ga instaliram, a i bas me interesuje kako bi to on odradio jer i ja sam imao problema sa istom stvari. Nego, koji program odradi to - slice-ovanje i po mogucstvu da midi file na odredjeni loop??
|
All times are GMT +1. The time now is 05:13 PM. |