Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Recenzije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=100)
-   -   Behringer BCF/BCR2000 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=12160)

kejkz 15-08-2005 12:49 PM

Behringer BCF/BCR2000

Po?to nisam siguran koliko ljudi je upoznato sa mogućnostima ovih zamiljivih spravica re?io sam da napi?em kratak pregled mogućnosti. Napisao sam ga kao PDF jer je najlak?i za čitanje i jo? lak?i za razmenu. Pa koga zanima nek pročita.:da:
PS. U pitanju su midi kontroleri

AVaX 15-08-2005 11:05 PM

Re: Behringer BCF/BCR2000

Sprave su odlicne.
Radio sam na njima u Louisovom studiju.
Jedina mana im je sto su ruzne. :rolleyes:
Mada, i to je stvar za polemiku....

puRe 15-08-2005 11:15 PM

za te pare su fenomenalne...

Mogli 16-08-2005 01:08 PM

Dajte mi recite neupucenom, da li je potreban midi kontroler ako koristim samo jednu klavijaturu ili se to odnosi samo u slucaju koriscenja vise midi izvora?? Meni se i ovako dogadja da midi poludi, jer i u klavijaturi imam sekvencer...da li bi controler resio nesto?:confused:

goasia 13-09-2005 10:49 AM

pozdrav .. behringer brc sam kupio prvenstveno zbog editovanja na hardware sintisajzerima , medjutim pojavio mi se jedan problem... pomocu midi learn funkcije i editora datog sintisajzera lako se programira kontroller ... znaci sysex message za promenu parametara se pomocu midija salje u kontroller koji ovaj , pamti , kada se napravi preset za odradjenu sint *kod mene Oberheim Matrix 6 , pomocu knobova sa bez problema menjaju paramerti u sintisajzeru ,to se upisuje u meoriju po odredjenim presetom , i sve funkciomise ok , dok se kontroler ne iskljuci ...kad se ponovo ukljuci ,taj preset ne postoji .... preset napravljen pomocu funkcije edit (ne u learn modu) , ostaje tamo gde je zapisan , tj sve ok ,samo se gube ovi preseti programirani sa midi learn funk ....probao sam pre iskljucivanje sysex dump u Cubase , medjutim ni sa njega nije ucitao problematicne presete .... da li neko ima slicna iskustva???????
pozd:(

kejkz 13-09-2005 05:26 PM

Quote:

Originally Posted by goasia
sve funkciomise ok , dok se kontroler ne iskljuci

Pre nego sto iskljucis uredjaj, moras da snimis preset koji si napravio, pritisni STORE i izaberi broj preseta u koji hoces da upises podesavanja iz trenutne sesije, i onda opet STORE. Sve sto si namestio je sacuvano. Sysex dump u cubase nije resenje, koristi MIDIOX ili Behringerov softver za pamcenje preseta...

goasia 13-09-2005 06:10 PM

to je jasno kao dan , normalno sa se snimi u memoriju dati preset , store ,pa svetluca , izabere se preset ,odnosno lokacija gde treba da bude memorisan ,pa opet store, sve funkcionise besprekorno .. cak napravim za drugi hardver sint preset , znaci setam iz jednog u drugi preset ...i sve memorisem ,ali kod ponovnog ukljucivanja, tih preseta nema!!!

clusterchord 14-09-2005 01:39 PM

uh, to je nezgodno. javi ako to uspijes rijesiti.

inace , za te pare, stvarno privlacne spravice. pogotovo za realtime kontrolu ovih novih software-a sa varijantom XoX "analognog" step sekvencera. prijatelj mi ga koristi na Numerology. nazalost samo OSX za sada, valjda ce napraviti za pc..

to je bas nesto za tebe: http://www.five12.com/numerology.html

goasia 14-09-2005 07:24 PM

mislim da je nerisivo , poslao sam sinoc u vezi toga pitanje firmi Behringer :)
sad cemo videti dali imaju support ili nemaju , mislio sam da je problem u tome da ne pamti presete napravjene sa learn funkcijom , medjutom kod Minimonstera(softsint) sve je ok ,kod hardvera ,verovatno uspe da primi sysex u radni buffer ,a ne moze da ga memorise jer mu memorija nije prilagodjena tome ... ako je tako dobro su zasrali , ili su zaboravili na hardverase ... u uputstvu stoji da je predvidjen za hardver kontrolu , medjutim novije sprave gomilu kontrola primaju u obliku midi cc ili ima jos par varijani ....dok starije sprave vecinom samo , aftertouch ,pitchbend,modweel ... a ostalo kao sysex :mrgreen: pa sam se dobro nasexao , jer sam kontroler prvenstveno kupio zbog oldtajmera ... mislio sam sta ce mi pg 800 , pg 300 ... ali :(
inace Matrix 6 je monstrum , jedino steta sto envenlope nije hardverski ,pa mu je attack spor , inace prava holesterol sprava ....

puRe 14-09-2005 08:33 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord
nazalost samo OSX za sada

:D :D :D

probao sam inace Numerology, super program, ali mnogo zakomplikovan...od tih live/session varijanti, obozavam Ableton koji ima super stvari za eksperimentisanje, ali, na zalost, nije toliko midi orijentisan...

All times are GMT +1. The time now is 01:45 PM.