Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Bolja zvucna karta->bolji export midi-a??! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11900)

peraZdera 16-07-2005 10:35 AM

Bolja zvucna karta->bolji export midi-a??!

Da li je ovo tacno? Znam da sto se tice audio kanala to je stvar DAW-a koji koristis, ali ja sam se licno uverio slusajuci razliku izmedju exportovanog midi-a na SB audigy 2 i na Delata 1010lt kartici. Slusao sam naravno na delta-i

zmaj 17-07-2005 12:37 AM

Re: Bolja zvucna karta->bolji export midi-a??!

Na sta tacno mislis...???Kakav midi,odakle si vuko zvuke,sa klavijature ili karte?

peraZdera 17-07-2005 09:24 AM

Recimo isprogramiras nesto u piano roll-u nekog midija koji je povezan sa nekim VST instrumentom i sve to hoces da prevedes u audio

kejkz 17-07-2005 12:49 PM

Export iz bilo kog programa je uvek isti, i na najboljim i na najlosijim zvucnim karticama ces iz istog instrumenta dobiti potpuno isti zvuk (pod uslovom da se izvozi u najboljem mogucem formatu, tj formatu u radi sam host program, i da se slucajno ne exporuje u drugom semplrejtu, jer onda pri konverziji dolazi do gubitka frekvencija). U ovom procesu je sve u digitalnom domenu. Mada je samo pitanje cudno jer ne exporujes u ovom slucaju midi dao fajl ili sekvencu, nego cist audio signal nastao od instrumenta. Jedino ako se radi loopback sa analognog izlaza zvucne karte na analogni ulaz nastaje naravno promena karakteristika, koja je kod boljih zvucnih karti mala, a kod losijih postoji mogucnost da predje u ozbiljnije izoblicenje.
Jedan moj drugar na primer nikada ne exporuje nista iz kjubejza, nego sve snima preko nekog spoljnjeg programa (npr soundforge) jer mu se cini da se dosta suzava stereo slika kod fajla koji je exportovan. Meni se nikad nije ucinilo da je zvuk drugaciji, uvek sam dobijao identicne rezultate iz zivog snimka i exportovanog. Cini mi se da je kod njega bio isto problem oko semplrejta, jer je radio u samom programu na 48khz a exportovao na 44khz, a to je naravno rezultovalo malo drugacijom slikom i odzivom frekvencija...
Konverzije je uvek bolje raditi posle, preko drugih alata, jer tako cujes promene i mozes da ispravis eventualne "anomalije"...

zmaj 17-07-2005 02:48 PM

Quote:

Originally Posted by peraZdera
Recimo isprogramiras nesto u piano roll-u nekog midija koji je povezan sa nekim VST instrumentom i sve to hoces da prevedes u audio

Zavisi...ako snimas kao audio,moguce je da moze biti nekakve razlike,ali ako renderujes to nema nikakve veze...u pitanju je cista matematika,teoretski je moguce renderovati VST inst. i bez zvucne karte...Znaci nema nikakve razlike!

Boskovic 18-07-2005 04:33 PM

Quote:

Originally Posted by peraZdera

Ti si to pomijeshao konvertore na kartama sa exportom. Audio konvertori nemaju nikakve veze sa exportom. Export zavisi iskljucivo od elemenata koji proizvode i manipulishu zvukom, znachi VST instrumenti, snimci, DSP instrumenti/efekti/ruting itd. Naravno chuo bi neku razliku da si snimao preko te 2 karte, ali to ovdje nije sluchaj.
Razliku koju si chuo je iskljuchivo u vezi sa razlichitim konvertorima ns SB Live i Delti.

Savjetujem ti da procheshljash forum prije nego postavish ovako generalizovano i neprecizno pitanje.

All times are GMT +1. The time now is 12:15 AM.