Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Osnovni efekti ... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11871)

SumAnuT 12-07-2005 10:38 PM

Osnovni efekti ...

Ja vec neko vreme samo Waves koristim, citao sam pre po forumu da ima i boljih procesora, pa bih da vas priupitam ...

Prvo mala napomena: vi sa dsp kartama uadima i osatlim chudima drzite se dalje od ovog topica :D

Dakle, waves paket sadrzhi sve, sa cime bih ja to mogao da zamenim?

Sa cime mogu kvalitetno da zamenim procesore za dinamiku? Znate vec shta sve ima u waves paketu: mulltiband, limiter, obichni, sidechain, gate ...

Sa chime vremenske procesore? Frekvencjiski ne trebaju ima u nuendu ali ako ima neshto bash dobro, recite, ne stidite se.

Muzika je elektronska, znaci ne treba mi komrpesor za vokale ili tako neshto, ajde svak po neshto nek napishe i puna kapa

hvala :cool:

OFF 12-07-2005 11:04 PM

Re: Osnovni efekti ...

Moj izbor:
  • Eq- Urs, Sonalksis, TlAudio, Elemental audio, Voxengo-Harmonic Eq (tim redom)
  • SIR ili Pristine space sa raznoraznim impulsima za farbanje (LA2A, Manley.....)
  • Vremenski - timeworks delay, Waves doubler; IR1 sa impulsima, za reverb
  • Compres- Sonalksis, Blue Tubes (ovaj segment mi je najslabiji u VST okruzenju, pogotovo za bass i bd)
  • Limiter - timeworks mastering kompresor, multiband - L3 (ako bas mora)
  • Gate - Waves comp-gate
  • za sirinu slike- Waves (onaj, kako-se-vec-zove, ali cesce za suzavanje pojedinih st. kanala nego za sirenje)
  • UV22hr na masteru

dr.Ru 13-07-2005 12:02 AM

Quote:

Originally Posted by SumAnuT
Prvo mala napomena: vi sa dsp kartama uadima i osatlim chudima drzite se dalje od ovog topica :D

Pa prikljuci nam se, i ovog topica nece biti :) :D

Salim se... evo cutacu :)

Kod sebe drzim URS za eq, waves diamond bundle (znace sve), Voxengo impulse i nista vise. Moglo bi se reci da osim DSP-a, najvise sam se oslanjao na Waves, u nekim trenucima iskljucivo na njih. Znam da u pojedinacnim efektima ima boljih resenja, ali ja volim bundle resenja, a u tom segmentu, Waves nema native konkurenciju.

SumAnuT 13-07-2005 07:32 AM

Ajmo josh ljudi shta sad ispade da samo off i ru koriste vst efekte???:)

DADDY Z 13-07-2005 09:16 AM

evo ja sam bas u elektronici:dj: i mogu reci da dosta toga koristim..gore navedeni su vrh (sonalksis,urs,voxengo,blue tubes) a koristim recimo i othium compadre,sonic flavours r66,kjaerhus gac1,focusrite saffire eq i compressor...
cesto koristim i cubase-ove plugove a ne bezim ni od ovih manje kvalitetnih ako mi rade posao..;)

shigumicu 13-07-2005 09:22 AM

Sve ovo gore navedeno stoji.

Ja bih dodao jos Kjaerhus koji su po meni izuzetno dobri (sve iz golden serije), mada ni njihovi free nisu loshi.:)

kejkz 13-07-2005 11:57 AM

Probaj PSP plugove ako volis malo manje digitalan zvuk:
psp masteq, lexicon psp42 i 84 delay, psp mixpack, psp nitro (ovaj poslednji obavezno, izuzetno kreativan multiefekat)
Svi prethodno navedeni su opasni, a ima jos besplatnih koje mnogo volim, samo mozda bi bilo bolje da ih ne stavljam sve ovde, previse ce prostora zauzeti: digitalfishphones fish fillets (digitalfishphones.com), retrodelay, lo-fi, (.e-phonic.com), concrete fx tapedelay... jooj..:banghead:

All times are GMT +1. The time now is 05:47 PM.