Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   ne mogu se odlu?iti oko mikrofona (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11225)

Sleepgolfer 25-04-2005 02:33 AM

ne mogu se odlu?iti oko mikrofona

BEHRINGER B-2 PRO

RODE NT1A

SE ELECTRONICS SE2200a

po cijeni su svi tu negdje...jel ima tko kakav savjet? koristio bih ga za snimanje vokala, akusti?ne gitare i kao dodatni mikrofon za snimanje gitare (osnovni je shure sm57)

Oggy 25-04-2005 06:55 AM

NT 1a
Pretpostavljam da ti treba kao main mikrofon i tu je on definitivno bolji od preostala dva. O SE 2200 imas rewiev koji je pisao Fipke (cini mi se da ga on upravo i poseduje) i prilicno je realan. B2 nije los, ali ako ga poredis sa Rode, ja bih se ipak opredelio za ovaj drugi.

zvincic 25-04-2005 04:20 PM

ja bi se od ta tri opredijelio za Studio Projects C1 :lol:

salu na stranu, opredijelio sam se za njega, tj. barem sam mislio da jesam...no nikako da stigne....malo prije mi je stigao mejl da nece za jos mjesec dana sigurno.

pa sam zvao provox (gdje gledas ove, ako sam dobro zakljucio) i kod njih sam dobio informaciju da je rok isporuke za C1 oko mjesec dana....pa kvragu :x

e sad, od firme gdje sam originalno narucio C1 sam dobio ponudu za rode nt2a...za 2300 kn pa se ozbiljno premisljam....mada....koliko bi jos trebao pljunuti za shockmount...a i ne dolazi sa koferom :oops:

sta ostali kazu? :D

sto se tice nt1a....na www.thelisteningsessions.com ima test jedno 30-tak mikrofona u istim uvjetima...i moram priznat da mi se nt1a uopce ne svidja :oops:

ridge 25-04-2005 04:38 PM

SE nisam cuo al B2 (iako u globalu mrzim behringer) je ok mic i pruza ti mnogo vise za ulozene pare od Rode NT1a tj daje ti da biras izmedju normalnog snimanja, osmice i bubrezastog sto ti povecava broj stvari koje mozes snimiti s njim

Oggy 25-04-2005 05:01 PM

Nisi napisao do koliko para... Mozda ima i boljih varijanti.
Ja bih SE razmatrao od Z5600 koji je oko 350-400 evra, a u obzir bih uvrstio NT 1000 i NT2 koji su odlicni. Razlika izmedju NT 1000 i NT 1a je minimalna i to samo u donjem opsegu, gde je NT 1000 malkice "muskiji", a NT 2 je malkice prefinjeniji od NT1000 i ima multipatern. kako god, svi oni lice jedan na drugi sa minimalnim razlikama u zvuku, a nesto vecim u ceni. Cak i K2 ne zvuci mnogo skuplje i tesko je napraviti razliku u zvuku "na slepo".
Ja bih uzeo za razliku od 40-50 evra vise NT 1000 (koji vec dugo imam i jako sam zadovoljan njime iako sam uzeo mnogo skuplji Classic, koji je opet odlican, ali NT 1000 ne prodajem).
Generalno, ja sa Rode mikrofonima imam samo lepa iskustva i zvuce kao i mikrofoni iz klase koja je duplo skuplja. Opet, pitanje je i ukusa, a i toga sta mozes da nadjes u prodavnicama.

bezsmisla 25-04-2005 11:11 PM

kad se vec stiglo do ''rode'' sta kazete za NTK ...?

Oggy 26-04-2005 12:26 AM

NTK ti je baza za K2, tj. ovaj je modifikovani NTK kome su dodati paterni. U kardioid modu, nisam siguran da se razlika moze primetiti.

All times are GMT +1. The time now is 06:34 PM.