Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   DEMO ideja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11124)

Steka 14-04-2005 05:56 PM

DEMO ideja

Pesma se menja, ovo je snimak bukvalno skockan za
20 minuta. Za one koji ce da kritikuju da se vise melodija
preplice (mora se modifikovati neke deonice).

Sto se tice produkcije, nista nisam radio po tom pitanju
jer je ovo samo surova ideja/DEMO.

Sve su inace VST instrumenti:

Hypersonic gitara
Atmosphere Strings
Klavir Hypersonic
Cinele Artist Drums
Percussion PS01 Percs and Drums

Toliko.

Evo linka:
http://www.lesendro.net/demo.mp3

Steka 15-04-2005 05:55 PM

Da li ce neko dati komentar??

Gianfranco 15-04-2005 07:18 PM

Slusao sam juce i dok slusam ocekujem nesto da me pomeri,iznenadi,nesto da me zapanji,odusevi...
Nista od toga... osim da je korektno.Produkciju ne komentarisem jer i sam kazes da je demo,dakle sve se odnosi na kompoziciju i aranzman.

Verovatno se zato i niko nije javio,jer bukvalno tako,nista novo nisam ovde cuo,da bi izazvalo neku reakciju u meni.

Neko ko se bavi komponovanjem mora da zna kada ide putem kojim ide milion njih i da ga obavezno izbegne i ne bude zadovoljan sve dok ne smisli nesto novo.

Ko zna,mozda tvoja vokalna linija ovde bude totalno originalna i izvadi stvar...

To je moje misljenje. Nadam se da ces ga dobronamerno shvatiti i da ce ti biti od pomoci.

milosjeftic 15-04-2005 07:23 PM

Ima da se radi ...

Steka 15-04-2005 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco
Slusao sam juce i dok slusam ocekujem nesto da me pomeri,iznenadi,nesto da me zapanji,odusevi...
Nista od toga... osim da je korektno.Produkciju ne komentarisem jer i sam kazes da je demo,dakle sve se odnosi na kompoziciju i aranzman.

Verovatno se zato i niko nije javio,jer bukvalno tako,nista novo nisam ovde cuo,da bi izazvalo neku reakciju u meni.

Neko ko se bavi komponovanjem mora da zna kada ide putem kojim ide milion njih i da ga obavezno izbegne i ne bude zadovoljan sve dok ne smisli nesto novo.

Ko zna,mozda tvoja vokalna linija ovde bude totalno originalna i izvadi stvar...

To je moje misljenje. Nadam se da ces ga dobronamerno shvatiti i da ce ti biti od pomoci.

Da hvala na komentaru. Normalno da sam ocekivao od vas
da mi date neko slusalacko misljenje. Upravu si gianifranco
ovo je stvar koja nema trenutno nesto sto je razlicito ali tek
nastoji ....
Treba da se radi na metrici pesme, menjanju pojedinacnih deonica
da se ne ukrstaju >>disonancija
Inace pesma je u treba da podseca na stil Luis Migelove balade
sa bogatom tenziom gudaca u refrenu i bogatim pratecim vokalima.

Sledi tek da se radi sto kazete ljudi, pa kada malo to bude
doradjeno okacicu na temu :wink:
Gitare mora zivo u studiju, klavir neki bogati sempl ili odem
da snimim sa pravim u studiju.

Uglavnom hvala puno na prvim utiscima, pa cemo da vidimo
sta bude bilo od ovoga.

Pozdrav,

Steka

Eon 15-04-2005 08:18 PM

U principu nije lose iako stoji ovo Gianfrancovo, meni ovo bas i lici na pocetak stvaranja svega tako da ima jos vremena, vocal bi mogao odlicno da se odradi a za svirku nista bolje od dobrog, daj nam nesto konkretnije :)

mightyUmma 15-04-2005 08:48 PM

Meni se bas bas svidja..

PetarCvetkovic 16-04-2005 04:07 AM

obecava nema sta, harmonicno, vokal bi uplivo...samo sto po mom misljenju je melodija predvidiva...

milosjeftic 16-04-2005 02:01 PM

Quote:

Originally Posted by Gianfranco

Ne mora . Mene licno ne zanima ni kojim putem ide milon njih , ni kako taj put da izbegnem , ni kako da smislim nesto novo - a komponujem i zadovoljan sam .

Gianfranco 16-04-2005 08:20 PM

Quote:

Ne mora . Mene licno ne zanima ni kojim putem ide milon njih , ni kako taj put da izbegnem , ni kako da smislim nesto novo - a komponujem i zadovoljan sam .
Tako je,nista se ne mora. Tako su recimo grupa Osvajaci rekli za "vino crveno" da su oni to iskomponovali i to uzivo u emisiji kod Minimaksa.
Potom im je on pustio indenticnu grcku verziju pesme i to je bila blamaza nevidjena.Posle toga su rekli kako su je mozda podsvesno culi.

Znaci Milose Jefticu ti kada iskomponujes nesto ,tebe uopste ne zanima da li takva pesma vec postoji?
Ja se ozbiljno bavim ovim poslom i jako me to zanima. I jako me nervira kada cujem vestu ili manje vestu kradju.
Desava mi se da ono do cega dodjem bude nesto sto vec postoji ili je vec slicno sa tim.Takvu ideju bacam u kantu. A ti sudeci po ovome sto si rekao ,takvu ideju zadrzis i bas te briga.

Ok ,najvaznije je da si ti zadovoljan.
:roll:

All times are GMT +1. The time now is 12:33 PM.