![]() |
Cao svima
Evo izvrsio sam neku analizu u wavelabu za "jutro" od Jelene Tomasevic.
Prosecni RMS je negde oko -5.58 ali u nekim delovima imam utisak da frekvencije izmedju 170 i 340 kao i 1.3khz 2.6 su bas napucani. Ko je u mogucnosti da preslusa ovu stvar, neka ostavi svoje neke comments. Ja iskreno mislim da prosecni RMS bi trebao da bude na oko -8 mozda cak i -10. Mislim da je ranije bio topik oko radova i RMS-a finalnog. Sta vi mislite, dajte svoje misljenje. Takodje imam utisak da su glasovi pre kompresovani i da nisu bog zna sta provuceni kako treba mekse. |
Re: Cao svima
Quote:
|
Koliko .....???????
Da li si siguran u ovo sto pricas ????? Ja nikad nisam cuo snimak ciji je prosecni RMS ispod 8.5 a i to je bilo potpuno sjebano Kako ti bre meris taj RMS ? Pozdrav |
Izgleda preko RME DigiCheck-a :lol:
|
Ja sam govorio za prosecni loudness.
I koristio sam wavelab 5 za to. Uz pomoc cega vi merite RMS?? |
Imas u wavelabu analyzere koji ti real time prikazuju koliki je RMS, po defaultu je plave boje kada kliknes na Analysys/level-pan meter
|
A mozes dobiti i na mnu Analysis -> Global Analysis, sa svi drugi podaci.
|
Quote:
predpostavljam da kvalitet nije originalan?! |
Mislim da kvalitet nije od presudnog znacaja jer se kvalitetom ne gubi RMS, a iako se gubi onda ne moze biti uplusan vec se oduzima, bar ja po logici tako kontam. Nije dobro merenje, ustvari ajde postavi to ako mozes da se cuje
|
Quote:
pa da svi uradimo analizu miksa. Mislim da bi tako nesto bilo zanimljivo za sve. |
All times are GMT +1. The time now is 11:12 AM. |