![]() |
Retro - Trakeri
Da li neko ima iskustva u radu sa trakerima???
Znam da postoje 20 godina i da su bili posebno popularni za Amigu. http://www.renoise.com DEMO je prilicno mali Izgleda slozeno :? .Da ne znate, mozda, nekoga "poznatog" koji koristi traker?? Da li postoji neki poseban pristup radu sa trakerima??? Poz< |
nekada davno octamed na amigi ('93-97)... dok mi hard nije crkao :cry:
za renoise znam, ali mi to nije vise to.. |
Ja sam radio na fast trackeru na PC-u davne 97-me, rad je u principu isti stim da se radi iskljucivo sa semplovima koliko se secam
|
Isto,
Fast tracker '97 je bio loodilo. Mnoge ideje su mi ostale u (zaboravio sam ekstenziju tog formata)...tamo.. :D |
Fast Tracker rulz.. pa i ja sam poceo na njemu, i to sa nekim amiginim "chip" samplovima.. .ludilo!
|
Quote:
|
Oktamed na Amigi 3 meseca (pre 11 godina), pa se prebacio na PC i Fast Tracker. Ah,to su bila vremena :D
Koliko se secam ekstenzija za song je XM a instrumente XI. Pre 3-4 godine probao i AXS (synth & tracker - jedan od jacih soft synth-ova u to vreme).Nisam odoleo da ne isprogramiram jedan demo u njemu! A sada vidim da su napredovali trackeri pa mogu da se koriste i vst efekti i instrumenti itd... |
MOD bese valjda za Mod tracker,S3M za Scream Tracker a Fast Tracker je mogao da ucitava i jedno i drugo...
A XM je njegova glavna ekstenzija. Da ,ipak sam Scream koristio pre nego sto sam presao na Fast. |
Moracu malo da se pozabavim sa Renoise-om.Isprogramirao sam neke bas linije i mogu reci da su rezultati mnogo dobri, kao da ima ugradjen Humanize.Lako sam dobio zadovoljavajuci groove...
Nasao sa da Vince Clarke i dan danas koristi traker (i to verovatno onaj sa amige). Covek je genije.Cak je i moj cale cuo za Erasure i Yazoo:) |
FastT racket i ImpulsT racker...to su bila vremena...
|
All times are GMT +1. The time now is 04:07 AM. |