![]() |
gitaristi....
imam jedno pitanje za sve vas..... :)
koju muziku svirate i koje efekte koristite? :?: |
Re: gitaristi....
Quote:
efekti...not much, osim strata sa Dimarzio pickupovima (air classic bridge i blue velvet singl na necku) i Marshall DSL401 pojacala sa celestion vintage 30 zvucnikom u lancu je jos Crybaby*, boss cs3, ibanez SM7*, boss ce2 i boss dd6. na pedalboardu je i boss ct6 tuner u kojeg signal saljem sa A/B boxom. that's about it. uskoro planiram efekte vuci iz T.C. el. G-major-a, sto ce biti i prva stepenica k slaganju rack setup-a. |
Rock and Blues Setup Stratocaster USA 77 => Jimi Hendrix JH-1 wah => boss ds1 => (retko) boss chorus ch-3 => preamp ili pojacalo zavisno od uslova
|
Quote:
i prva stvar, vratih ga na normalni crybaby zvuk (razlika je u jednom, sweep, kondenzatoru!) a potom napravih par modova da ga priblizim voxu ;) i zvuci puuuuno bolje :wink: originalni mi je bio premutan i nekako preplitak a sad ima onaj pravi whaka chacka funky zvuk :) |
Quote:
|
kad san svira u bandu koristi san gibson les paul custom i 2 voxa ac30. voxove san odavno proda i kupi messa/bogie preamp i fender super reverb amp.
gibsona san ostavi za studijo i jos san kupi jedan ovation legend. e da, prije voxova san ima roland jazz chorus 120 i jedno kratko vrime san svira crate. bdv: voxove san proda jerbo su mi cinili veliku buku a i jerbo vise ne sviran, ali to mi je bilo najdraze pojacalo na kojemu san svira. 8) |
Quote:
noise gate....onako, funkcionira ali nemas nikakvu kontrolu, iskljuceno i ukljuceno u dva moda... a i inace, mislim da u kvalitetno slozenom rigu noise gate nije potreban |
Pa jako se drogiram instrumental rock-om. Malo sad zalazim u pop (pomazem nekim drugarima, bezveze).
Ja koristim ovo dole navedeno u signature-u :) Jedino jos cekam da mi stigne CdyBaby 535q wah. A kad bude bilo para priusticu sebi peavy xxx combo. A ako bas puknem s'mozgom onda cu da uzmem peavey JSX :) Za sad su mi softwerske zezalice tipa Amplitube i Guitar Rig dovoljne.. poz. |
Quote:
zar je OLP poceo i ovo raditi? inace, OLP radi jeftine (i prilicno lose) kopije Music Man Stingray bas gitara...no nisam znao da su poceli i sa gitarama da bauljaju. kazu da znaci Official Licensed Product u prijevodu....imate nas blagoslov, sklapajte taj kr? u kini :lol: |
Veruj mi, ova gitara je sve samo nije losa. Fali mu Floyd recimo umeso ovog tremala, i naravno neko kvalitetnije drvo :), ali za te pare za koje se prodaje je ubedljivo najbolji iabor. A sad kad sam joj montirao planet wave locking tunere i DiMarzzio magnete ... uh :) PAF humbacker tako dobro ide u na ovu gitaru, uh. A dizajn vrata je fantastican. Braza je stravnicno.
Naravno sledeci u nizu je JEM :) a posle njega Pravi Music Man Petrucci al cu opet da stavim ove magnete. |
All times are GMT +1. The time now is 01:59 AM. |