![]() |
Snimanje mastera
Pozdrav Vlado,
kad zavrsis sav posao oko pesme ili albuma, na koji CD snimas master? Mislim na kvalitet diska tj. da li je to neki poseban CD? |
Ma to ti nece nista pomoci ako sve ostalo nije top. Ako si opet comp. prica to nece imati nikakvog smisla. Ipak, za svoje mastere uvijek kupim neke namazane CD-R. Uporedim i tripujem se da ima veze. U povjerenju ne cuh. Na prvom albumu sam cuo razliku izmedju Cd-a koji sam ja narezao u studiju na Plextoru iz Mac-a u odnosu na neku mrcinu gdje sam kasnije napekao(neki ono plavi laser, Sony Cd rezac od tada 5-6000$) i odlucio se za drugu kopiju. Ovaj album cu raditi najmanje na 96Khz pa cemo vidjeti. Tu se vec sve primjecuje.
|
Nerazumem?
:shock:
Ako mi neko objasni kako se prepoznaje ta razlika-ustvari kako uopste moze da postoji razlika na cemu przis cd! Pa ljudi nije to magnetofon... To kao 1 i 0 na nekom cd rekorderu se urezuju dublje, lepse ili kako?!? Po toj logici bi i zvuk snimljen na razlicitim hard diskovima zvucao drugacije. :? Razlika moze da postoji u reprodukciji vec snimljenog CDa i to iskljucivo zbog D/A konvertera u samom uredjaju i naravno ostatka tehnike povezane u "lancu" reprodukcije... Ili mozda SONY ugradjuje u te CD rekordere neki skriveni procesor koji ti ulepsa zvuk pre nego sto ga sprzi na CD :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 07:55 PM. |