![]() |
VLADO???
Za Vladu znam od pojave prvog albuma i od tog perioda znam ko je Vlado i sta Vlado radi i kako to radi,ali...kako je Vlado poceo i kad sa studijskim radom,na cemu si pocinjao,gdje si pekao zanat???
Iz kojeg vremena je pjesma Ako ikad ostarim,ona morska na fazon Dragojevica??? Poznajes li Igora Lekica(nije iz svijeta muzike)? |
Tascam Portastudio je bio moj prvi snimac(1990god) i lagano od kucne varijante kad sam dosao u BG odmah sam poceo da vrsljam po studijima. Odmah sam svirao za mnoge(tada se jos zaista sviralo na tape)i bogami bio vrlo trazen:))Onda su dosli Atari, pa moduli, pa sampleri, pa analogija, pa sam radio aranzmane, pa producirao, pa postao trazen pa popizdio od tegljenja rackova sa midijem iz studija u studio(bilo je i po pet albuma u isto vrijeme, pa se promjeni tri studija za dan)pa sam odlijepio. Onda sam krenuo da pravim u prvo vrijeme skroman studio gdje bih barem usnimavao a ispostavilo se da sam uglavnom tu i miksao.
Znas ono, svoj mir nekad znaci i vise od neke skupe sprave. Mic po mic, narasto studio'barba' a ja bas tada potpuno odlijepio od gomile netalentovanih imaoca novca od kojih se prezivljavalo. U jednom trenutku izrevoltiran Pinkom i svim tim shitinama koje su tada gurali i trovali ljude prestajem da radim za kojekakve, dovodim sebe na ivicu egzistencije(prodavala se sprava po sprava da bi se imalo za zivot i kirije)ali vise ne radim drugima vec spremam prvi album.Onda je izasla"Navika". Ostalo znas. Pozz :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 02:02 AM. |