![]() |
Evo svima
Vecina vas je vec cula moje stvari, ali evo za ostatak koji nije a volio bi.
Zanr: orkestralna glazba za film/tv... 1. http://www.streamload.com/korg01/OAF pass = +++++++ 2. http://www.geocities.com/............ _____________________ Edit: navedeni linkovi vise ne rade |
Nisam je imao gdje dignuti sem na rumski server...nadam se da admini nemaju nista protiv.
All for you http://www.rumski.com/razno/all-for-...21prosinac.mp3 Treba samo cuti :wink: ! Anita, ako ti nije mrsko, navedi sta je od ovih instrumenata samplebased, a sta zivo! Pozdrav! |
Pa koji admini? Diviner, sto jos uvijek zaje***** ? :D
Sto mislis jel svi ljudi tak nazivaju svoje pjesme? imam pun hard pjesama koje se zovu ovako... anita-2-veljaca, anita-31-12, anita 26-8 itd, itd.. prvo sam krenula sa nazivima NOCNA dok nisam skuzila da uvijek radim po noci i da ce se onda sve zvati nocna. No dobro. Jel ti se svida all for you? Vidis sto zene rade kad su sretne (ne smijem sad u detalje :wink: ali znas vec kad su zene najsretnije)? Bye, admine! |
Quote:
kod mene su idejice pa redom....od 1 do 40-tak :lol: |
2-12-anita-256 - Svidja mi se, jedino sto bash ne volim zvuk klavira, mislim chuo sam i boljih. Da li mozes da ubacish drugi?
all-for-you-320-21prosinac - zgodno, steta sto je prekratko :cry: |
To je jedini klavir koji se uklopio... drugi su privlacili paznju na sebe pretjerano... a to nisam htjela... ovako mogu tu i tamo odsvirati nesto brzo, a da to ne boli usi kao kad je neki bright klavir....
Problem je u tome sto mi kad ovdje slusamo stvari jedni od drugih neprestano imamo ukljucen um koji bi nesto mijenjao (unaprijedio itd...). A jesmo komplicirani.... :wink: :D Ne bi tako slusali da ne znamo da je nase.... A kratka je, da.... :D |
Quote:
Uskoro cu ti dostaviti i svojih par sugestija, cim "pjesmice" malo bolje upoznam... Sto se tice administriranja, tu pricu smo zavrsili...neki su iskoristili moju dobru volju, ugnjezdili se, da bi mi poslije pametovali i podje******...svidjela im se vlast, pa svoju guzicu ne znaju da maknu...sta ces klasicno nasa posla...nebitno sasvim |
Hvala Diviner! :D
Sve su samplovi! ... Solo instrumenti (vln, cello) planiram zamjeniti zivima (zato sam i kupila mic!!) uskoro. Znam da se radi samo o terminu (rijeci) ali programiranje mi uopce nije izraz za ono sto radim! Jer ja sve odsviram sama.... ne upisujem note.... znam da se tako kaze, ali to zvuci tako hladno, podsjeca me na c++. :wink: :D I u tome lezi strasna razlika! Odsvirano ili upisano u notni editor! Ne mogu reci da sam ja nesto programirala. Eh, kako kompliciram sad, ha? 8) |
evo i ja da dodam par reci...
prvo moram da kazem da pojma nemam o produciranju klasicne (orkestralne) muzike, ali iako slusam elektroniku verujem da sam dovoljno muzikalan... elem.. sto se tice kompozicije, zaista mi se svidela... puno emocija.. sto se tice aranzmana, mislim da si odradila dobar posao s obzirom da su u pitanju semplovi. stvarno ne znam kako bi sve to trebalo da izgleda i zvuci uzivo... samo pretpostavljam... jedino mi se ne svidja sto u 42. sekundi ulece usna harmonika (ili nesto sto lici na nju) koja uopste ne pripada kompoziciji.... bolje bi bilo da je na njenom mestu chimes ili crash koji si iskoristila na 1:05... zvuk je kod glavnih instrumenata ok, ali je kod pratecih zamucen. znam zasto si to uradila, ali mislim da bi celokupan zvuk trebao biti malo svetliji... sto se vec da uraditi u masteringu.. klavir je mogao biti malo jasniji i onda bi mogla probati da ga utisas... ipak mislim da je ovaj koji si izabrala vise za neki oldschool jazz.. joj, ja te samo kritikujem :D ponavljam, ovakva muzika nije moja specijalnost, pa moze biti da u necemu nisam u pravu.. pozdrav |
meni se iskreno ne svidja ... i mislim da bi kod ovakve muzike vishe trebala da obratish pazhnju na emocije tj melodije i prichu nego na to koje je boje instrument ...
ps. sorry ako sam grub ... ali ja ne znam drugachije da komentarishem pesmu sem da budem totalno iskren ... i vishe sam je kao shto i moj shturi post pokazuje prokomentarisao kao slushalac nego kao producent ... postho to realno i nisam ... pogotovo ne kada je u pitanju ovakva muzika :) pps. dovorim o pesmi all for you |
All times are GMT +1. The time now is 05:02 AM. |