Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   24,48 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=10093)

bumbar 20-12-2004 04:56 AM

24,48

xxxx

Eon 20-12-2004 12:35 PM

Ja kada sam radio resempling uvek sam ga radio provlacenjem wave-a kroz pulsar tj. DC filter,dither/shaper i eventualno decimator, stim da u wavelba snimam na 44.100.

Dither namestam na 16bit a decimator na 44.100 i dobijas snimak odradjen u toj rezoluciji koji se ne menja toliko bitno da se moze prepoznati golim uvom i obicnom slusachu.
Za neku drugu soluciju ne znam ali ces ovako sve svoje wave-ove snimiti u AIFF i lako manipulisati sa njima

puRe 20-12-2004 02:41 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Ja kada sam radio resempling uvek sam ga radio provlacenjem wave-a kroz pulsar tj. DC filter,dither/shaper i eventualno decimator, stim da u wavelba snimam na 44.100.

Dither namestam na 16bit a decimator na 44.100 i dobijas snimak odradjen u toj rezoluciji koji se ne menja toliko bitno da se moze prepoznati golim uvom i obicnom slusachu.
Za neku drugu soluciju ne znam ali ces ovako sve svoje wave-ove snimiti u AIFF i lako manipulisati sa njima

a zar svi decimator pluginovi nisu napravljeni da sluze kao audio efekat, a ne alatka za konverziju :shock:

puRe 20-12-2004 02:45 PM

da odgovorim na pitanje (ako smem....posto si se obracao eonu i sandrobu :roll: )...

Mac bi trebao bez problema da cita diskove narezane na PC-ju (tacnije, siguran sam....radio sam to mnogo puta)....narezes sve kanale kao AIFF-e na CD, kod njega iskopiras to na hard u Mac-u i posle importujes u ProTools-e (File->Import Audio Tracks)...

kVu 20-12-2004 03:11 PM

a "sd2" format ?

Eon 20-12-2004 03:12 PM

Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Originally Posted by Eon

a zar svi decimator pluginovi nisu napravljeni da sluze kao audio efekat, a ne alatka za konverziju :shock:

Da ako ces ga koristiti za niske frekvencije ok 5.000 do 22.000 gde imas shuma, za ove nama normalne frekvencije 44.100 i 48.000 i 96.000 moze se koristiti kao i resempling jer je zato i napravljen a drugo spada u sortveru pod others isto kao i dither shaper

puRe 20-12-2004 04:26 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Originally Posted by puRe
Quote:

Originally Posted by Eon

Da ako ces ga koristiti za niske frekvencije ok 5.000 do 22.000 gde imas shuma, za ove nama normalne frekvencije 44.100 i 48.000 i 96.000 moze se koristiti kao i resempling jer je zato i napravljen a drugo spada u sortveru pod others isto kao i dither shaper

pa da...i u cubaseu ima, ali svi preseti su orijentisani ka modulaciji...

bumbar 20-12-2004 06:31 PM

xxxx

Eon 22-12-2004 11:49 AM

@pure

mislio sam na onaj pulsarov jednostavan bez preseta

puRe 22-12-2004 02:19 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
@pure

mislio sam na onaj pulsarov jednostavan bez preseta

ma znam...jasno mi je....nego samo mislim da je on namenjen modulaciji....resampling se nikada ne radi u realnom vremenu...

All times are GMT +1. The time now is 04:24 AM.