![]() |
Softwerski pre-amp???
Koji od softwerski pre-amp-a je dobar za snimanje vokala i gitare i kako ja mogu preslusati mik.ili gitaru sa nekim od efekata prije usnimavanja u Cubase??? Imam mali mixer Behringer Eurorack.
Moze li se uopste koristiti soft.pre-amp za vokale i gitare??? |
vokal mozes snimit bez ikakvog 'soft-preampa', direktno preko tog mixera koristeci direct outs, ili grupe. preko njega mozes snimit i gitaru, a ako hoces cut distorziju i sl. dok sviras (pretpostavjan da si ti misli na amp simulator sa distorzijom i sl) onda, dok snimas insertiraj jedan od vst guitar amp simulatora. tako ces u monitorima cut 'zvuk pojacala' da mozes prirodno svirat, a snimat ces dry signal, kojega ces mixu procesirat.
ja ti neznan to objasnit u detalje i nisan siguran sto je sa latencijom u tom slucaju, jer ne sniman na taj nacin, ali sigurno moze :) |
Sve sam pokusao al nemam zvuka gitare sa dodijeljenim pluginom u monitorima.Sve normalno snima i nakon snimanja mogu i preslusati normalno ali nema zvuka dok snimam.Hvala ti Sandro na pokusaju al valjda ce neko naletiti da mi kaze caku.Volio bih da sam to sam otkrio al nesmijem dalje experimentisati bojim se spalit cu sve,a nije mi bas do ponovnog kupovanja ovih skupih igracaka.
|
stavi plugin u insert od input kanala preko kojega snimas ili ga stavi u insert busa preko kojega slusas. trebalo bi radit, samo neznan sto je sa latencijom. vjerojatno ce bit onih nekoliko miliseknudi koliko ti je asio latencija. ako je ona ispod 7ms mislin da nebi trebalo bit problema.
bdv. ja sniman preko pulsara i koristin njegov guitar amp simulator tako da neman latencije, a mogu snimat i cisti zvuk i procesirani, ovisno o tomu di sto routhan. |
To ja Sandro znam,al nisam siguran da sam dobro sve spojio na mixer,pa mozda zbog toga nece.Kako bih bilo ispravno pa da proradi.Sto se tice softwerskog dijela to znam.Ulazi signal u Cubase al mi je OUT mrtav. Znaci htio bih preslusati MIC sa dodijeljenim mu efektom na insertu,real-time.
|
Jesam dosadan,al jebiga zapelo mi. Sory.
|
Otvori novi kanal,na channel input stavi
ulaz sa kartice koji hoces da slusas,u Cubase mixeru na tom kanalu insertuj efekat.Skloni mixer i u radnom delu na doticnom kanalu ukljuci 'monitor' To ti je ono dugme sa malim zvucnikom,izmedju dugmetaq za Rec i Read(R) Tada bi trebalo da cujes input signal procesiran kroz efekte koje si stavio u mixeru. |
Ne valja nista to preslusavanje efekta na input kanalu jer ga latencija ubija. Moze super funkcionirat sa delay ili nekim reverb efektima al opet to nije to. Naime, kod preslusavanja se vec najmanja latencija osjeti.
Znaci, ili imati vanjsku spravu, ili snimati suho pa kasnije stavljati efekte... (osim ako nije creamware u pitanju... al necu pokretat rumske ratove) |
Skini besplatne Wuschel Asio drivere,koji rade sa svim karticama.
Imaju jako malu latenciju i jako lepo rade. |
Ne kontam.Sto bih skidao te drajvere za latenciju kad mi je karta dobra i nemam ama bas nikakvih problema kad je lat.u pitanju???
M-Audio Delta 24/96,nije nesto extra ali radi ko satic,ne zali se,sta god joj zadam ona odradi bez patnje. |
Alene
je li ima? adresu za te Wuschel Asio drivere? |
|
Hvala Alene.
Ja ina?e imam kartu EMU 1820 i instalirao sam njen ASIO... Medjutim odlu?io sam instalirati ovaj ASIO radi probe, jer sam nekad prinudjen dizati latenciju i do 60.ms, kako bih izbegao ka?njenje i pucketanje. To pucketanje mi se de?ava kada unesem mnogo VST instrumenata. Mo?da je to zato ?to imam samo 1024. Mb memorije... :roll: No vidje?u kako ide sa ovim driverom. Pozdrav. :) |
Quote:
Shady, ni slucajno ne stavljaj to ... Asio podrska nikada ne moze biti bolja od fabricke .. da se zna :twisted: Ovo mu dodje kao kxproject drajveri koji prave teske pizdarije .. |
Quote:
Salim se naravno... Batalite to... Asio4All je dobra solucija za integrisanu zvucnu, ali samo za nju! Niposto za EMU,Digy,Motu,CW,M-Audio,RME.... |
Quote:
Eh CW .. zato sto ti je ionako slaba latenca : -) 4ms najmanje jel tako .. |
Najmanja latenca kod CW ti je jedna ms, pa ti vidi :wink:
|
a Pusar I :?: :wink: :wink: hehe
|
Quote:
Posebna prica je sto kada znas da lepo napravis project, latencija kod CW kartica za usnimavanje i direktno bojenje bilo cega uopste nije bitna. Nego da se vratimo na ASIO4All.... NIKAKO!!!!!!! |
Naravno da su fabricki drajveri najbolje resenje.
Ovi drajveri su namenjeni karticama koje nemaju fabricku Asio podrsku. Kada sam ih spomenuo nisam znao da se radi o EMU kartici. Na mom racunaru,kuci,kako sam izvadio Lunu,instalirao sam Asio4All u kombinaciji sa SbLive i rade perfektno,daleko bolje od KX Asia.Inace radio sam neke testove i razocarao se izvikanim KX-om,tj zvukom kojeg oni reprodukuju,pogotovo kad se slusa Mp3. Inace vezano za latenciju na Cw karticama,ukoliko se stavi mala vrednost,to zadovoljstvo kosta poprilicno zauzece DSP snage. |
Quote:
P.S. Ivane, u narodu poznat kao StudioTon. Hocu da ubuduce CW Lunu 2 zoves Frog 7 po njenoj imenjakinji :twisted: :twisted: :twisted: http://naoruzanje.paracin.co.yu/luna2.jpg Dok, ako cemo po imenima, tvoju karticu (EMU) mozemo zvati samo ovako :twisted: :twisted: :twisted: http://taltos.pha.jhu.edu/~tamas/files/images/emu.jpg Zezam se naravno, bez ljutnje :wink: |
Quote:
:beer: |
Quote:
Uopste nisam pristrasan prema cubase-u ali ono sto ima cubase sonar nikada nece imati , uopste pristup aranzmanu... zato sam u nekom topicu i pomenuo da je smesno poredjivati ova dva giganta ako sonara tako i mozemo nazvati uopste :wink: |
@idekius
Ukljuci kontrolor opterecenja DSP,i pritom menjaj latenciju od najvece prema najmanjoj i gledaj sta se desava.Pogledaj DSP opterecenje na najvecoj pa na najmanjoj latenciji! Razlika je ocigledna.Naravno da latencija mora da utice na DSP chipove jer zato CW i ima tako nisku latenciju.Nikakve veze nema sa procesorom na racunaru! |
@ Alen
Da te pitam .. gde si kupio ADAT opticki kabal za povezivanje karte sa ADA8000? |
Quote:
|
Ove nove ASIO drivere sam bio instalirao, i odmah ih skinuo. Ipak su bolji stari (EMU).
Ivane, Opcija "Freeze instruments" postoji u novom Sonaru 4. A i bez toga postoji u Sonaru 3 onaj MIXDOWN audio, gdje exportuje? midi traku u AUDIO, pa onda taj audio importue? u neku traju i farba? ga kako ho?e?. 8) :wink: |
Quote:
|
Tu je rec o renderovanju midija. Prvi put sam se sa ti sreo jos u nekoj prepotopskoj verziji GigaStudia i utripovao da je **(sam cu da ih stavim)bem li ga sta! Ustvari, isti rezultat (mosda i bolji) dobijas kada snimis midi u audio traku. Ista stvar je i sa friziranjem traka, tj. treba mu taman toliko vremena koliko bi trajalo snimanje trake kada bi je snimio u audio traci.
Ipak, friziranje ima jednu prednost, a to je podesavanje VST instrumenta, tj. ako ne koristis preset i rucno dovodis npr. neki njegov efekt i sl. kada unfriziras traku sve je i dalje na svom mestu. |
Quote:
zasto uvik moran ponavjat istu stvar :evil: meni su price o malim latencijama (male latencije podrazumjevaju i vece opterecenje cpu-a) smisne (da ne recen 'monti pajtonovske' ;)) jer zbog genijalnega koncepta, pulsar ima latenciju saaaamo dok se sviraju vst instrumenti. sve ostalo, ukjucujuci pulsarove efekte i instrumente je realtime, sto omogucava koristenje efekata kod trackinga i monitoringa u pravom vrimenu, na jednak nacin ko sto se koristi hardware (nema razlike). 8) a to sto ljudi ne znaju napravit pravi projekat za pulsara, koji omogucava realtime koristenje, pa placu zbog latencije... eeee, to je druga pisma :wink: bdv: ja drzin latenciju na 7ms, sto mi rasterecuje cpu (latencija sa opterecenjen dsp-a nema veze) a dovoljno mi je da sviran vst instrumente i da ne osjecan kasnjenje. naravno, u playbacku se latencija automatski konpenzira 8).... a ko da hardwarevski sintovi i sampleri nemaju latenciju :?: :roll: |
Polako covek ja niti koristim CW niti sam ono mislio ozbiljno , to je bila sala sa idekiusom , nemam ja nista protiv CW-a :twisted: :wink:
|
ivane, molin te editiraj moj quote, jerbo san nisto u medjuvrimenu editira... da nebi doslo do nesporazuma. :oops:
|
Quote:
|
Sandro meni je pulsar oduvek bio realtime u smislu 0 latencije sa efektima i ostalim glupostima sem sviranja VST-a a i tu nikada nisam cuo neko posebno kasnjenje.
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 08:40 AM. |