Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   SFP 4.0 HOT!!! HOT!!! HOT!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8858)

idekius 31-03-2004 05:50 PM

SFP 4.0 HOT!!! HOT!!! HOT!!!

Creamware zvanicno najavio SFP 4.0 na svom novom sajtu http://www.cwaudio.de/ :lol: :D :shock: 8) :twisted: :!: :beer: :da: :taz:

Znaci platforma izlazi vrlo brzo, eh... nadajmo se da ce biti crack-a za nju...

puRe 31-03-2004 07:39 PM

Quote:

"The new SCOPE 4.0 software will be available before Easter for all existing CreamWare users on CreamWare?s web site free of charge."
Ouuuuuuuuu jeeeeee....jos samo ako mi omoguce nekako da koristim ulaze od drugog asio drivera, kupujem Scope odmah!!!!

:) :D :lol: :shock: :!: :!:

Eon 31-03-2004 09:19 PM

Jebanje mame :!: :!: :!: :D

ups malo sam prenaglio.... :oops: :oops:
ahaaa smanjili su Scope na 14 DSP-a marketinsko stedljivi poduhvat :wink:

Eon 31-03-2004 09:21 PM

Quote:

Originally Posted by purator
Quote:

"The new SCOPE 4.0 software will be available before Easter for all existing CreamWare users on CreamWare?s web site free of charge."
Ouuuuuuuuu jeeeeee....jos samo ako mi omoguce nekako da koristim ulaze od drugog asio drivera, kupujem Scope odmah!!!!

aj malo razjasni sta da koristis??

puRe 31-03-2004 10:34 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Quote:

da koristim ulaze/izlaze od druge kartice (koja samo moze da radi preko ASIO-a) u SFP-u...

SandRob 31-03-2004 10:54 PM

Quote:

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Quote:

da koristim ulaze/izlaze od druge kartice (koja samo moze da radi preko ASIO-a) u SFP-u...

pa ja virujen da postoji nacin da to koristis, samo treba smislit neki podli trik.
recimo da spojis digitalni izlaz iz kartice cije konvertere koristis u digitalni ulaz pulsara. onda samo spdif-source spojis u asio destination?!

SandRob 31-03-2004 10:59 PM

Re: SFP 4.0 HOT!!! HOT!!! HOT!!!

Quote:

Originally Posted by idekius
Creamware zvanicno najavio SFP 4.0 na svom novom sajtu http://www.cwaudio.de/ :lol: :D :shock: 8) :twisted: :!: :beer: :da: :taz:

Znaci platforma izlazi vrlo brzo, eh... nadajmo se da ce biti *****-a za nju...

neznan sto vise mogu izmislit, osin bolje zastite od piraterije ;)

lipo je nakon svih onih peripetija i strepnji vidit da se cw rekupera :)

ja od 4.0 ocekujen prij svega fleksibilniji rad sa xtc-om. :?

Mogli 31-03-2004 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Jebanje mame :!: :!: :!: :D

ups malo sam prenaglio.... :oops: :oops:
ahaaa smanjili su Scope na 14 DSP-a marketinsko stedljivi poduhvat :wink:

Znas li posto se to moze naci na nasim prostorima?

Eon 01-04-2004 08:54 AM

reci de....mislis sa 14 DSP-a znam da je onaj "stari" od 15 DSP-a bio preko 3500 eura mozda

a mislio sam za njih stedljivi poduhvat jer na svajkoj kartici stede jedan procesor..e sada jedino ako smanje vidljivo cenu

Mogli 01-04-2004 09:44 AM

Za te pare mozes kupiti deset luna sa trideset dsp-a.

Eon 01-04-2004 09:57 AM

pa mozes ali pitanje je gde ih staviti...u dupe??? :lol:

@pure

hmmm da li se to moze izvesti...pa jedino kao sto Sandro kaze ili da jedan izlaz iskoristis te kartice iskoristis za analogni ulaz u pulsar i onda ga saljnes u Asio dest. ili vec bilo gde hoces(ovo u slucaju da nemas Spdif)

puRe 01-04-2004 01:32 PM

Sve bi to bilo savrseno ali evo kako ja to mogu da povezem pa vi odlucite sta je najbolje.

1) Da stavim Digidesigna u Standalone Mixer mod gde mogu preko jednog optickog kabla da prenesem sve kanala u SFP. To je i najbolja varijanta ali je problem sto tada radi samo na 44.1KHz :(

2) Da u isto vreme drzim ukljucen ProTools softver i Nuendo kako bi dobio dobar sample rate. Problem u tom slucaju je CPU/RAM koji ce sam ukljucen ProTools da pojede.

Jedini nacin da dobijem ono sto mi treba je preko ASIO drivera a svi znamo da ne mogu dva istovremeno (u Nuendu) da koristim. Jedina solucija je da CW napravi neki modul koji bi "uzimao" ulaze od drugog ASIO drivera i prikazao ih u SFP-u kao modul.

Mogli 01-04-2004 03:37 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
pa mozes ali pitanje je gde ih staviti...u dupe??? :lol:

Pa, dobro ti bi ih tu stavio, a ja bi ih spojio po tri, stavio u dva racunara, a ostatak podelio prijateljima sa foruma koji ih nemaju. To mi je nekako bezbolnije... :wink:

Eon 01-04-2004 04:11 PM

kako si dobar :roll:

ma ja bi ih stavio i u moje dupe i u caletovo dupe samo da ih imam...

a radis sa dva racunara??

Eon 01-04-2004 04:13 PM

Quote:

Sve bi to bilo savrseno ali evo kako ja to mogu da povezem pa vi odlucite sta je najbolje.

1) Da stavim Digidesigna u Standalone Mixer mod gde mogu preko jednog optickog kabla da prenesem sve kanala u SFP. To je i najbolja varijanta ali je problem sto tada radi samo na 44.1KHz :(

2) Da u isto vreme drzim ukljucen ProTools softver i Nuendo kako bi dobio dobar sample rate. Problem u tom slucaju je CPU/RAM koji ce sam ukljucen ProTools da pojede.

Jedini nacin da dobijem ono sto mi treba je preko ASIO drivera a svi znamo da ne mogu dva istovremeno (u Nuendu) da koristim. Jedina solucija je da CW napravi neki modul koji bi "uzimao" ulaze od drugog ASIO drivera i prikazao ih u SFP-u kao modul.

Bolja ti je prva varijanta.KHZ nema toliko veze jer sa Lunom mozes raditi najvise sa toliko sa obzirom koliko ce ti DSP-a pojesti 48 ili cak 96

puRe 01-04-2004 04:58 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
Quote:

Bolja ti je prva varijanta.KHZ nema toliko veze jer sa Lunom mozes raditi najvise sa toliko sa obzirom koliko ce ti DSP-a pojesti 48 ili cak 96

pa kako kada u toj varijanti luna mora da radi na 44.100 zbog optickog/digitalnog kabla.

Eon 01-04-2004 05:10 PM

pa neka radi ako moze da radi ja nisam isprobavao....inace sam radio u 48 ali cini mi se da radi u 44.100 sa optickim kablom

puRe 01-04-2004 06:45 PM

Quote:

Originally Posted by Eon
pa neka radi ako moze da radi ja nisam isprobavao....inace sam radio u 48 ali cini mi se da radi u 44.100 sa optickim kablom

ma radi, nije to problem...ali ja hocu 48 :)

Eon 01-04-2004 08:40 PM

ma veruj mi radio sam i ja i nije neka velika razlika

Mogli 02-04-2004 06:37 PM

SCOPE/SP+.......1950.-
15 DSP hardware,
i/o dboard,sinc plate.
Novo

Eon 02-04-2004 06:50 PM

pa to i nije skupo a reci mi da li mozes saznati cenu Scope-a SRB

Mandragora58 04-04-2004 07:59 PM

Eon, ako je to sto trazis ovo, evo ti adrese:
http://www.netzmarkt.de/thomann/thoi...el-160373.html
:wink:

Eon 04-04-2004 09:36 PM

To je SP tj. isto ono sto Mogli spomenu ali duplo skuplje :shock: trazim booster za pulsara tj samo karticu sa procesorima bez ulaza i izlaza i bilo kakvog softwera

hvala ti za ovo cisto da vidim koliko je Mogli jeftino to nasao ali nazalost je i to daleko od mojih finansijskih mogucnosti :(

Mogli 05-04-2004 12:03 PM

SCOPE SRB je buster za pulsara.
SONIC ROCKET BOOSTER 15DSP
SCOPE SRB/15DSP.....799.-
POWER PULSAR/15DSP......1350.-

Eon 05-04-2004 03:44 PM

Quote:

Originally Posted by Mogli
SCOPE SRB je buster za pulsara.
SONIC ROCKET BOOSTER 15DSP
SCOPE SRB/15DSP.....799.-
POWER PULSAR/15DSP......1350.-

mislio sam za mog pulsara ali moze i za lunu ili za scope.... :)
Mogli...mozes li mi dati link ili adresu gde si to nasao po toj ceni???

Mogli 05-04-2004 06:06 PM

Starim dzombama u svakom slucaju na pp.

Eon 06-04-2004 10:31 AM

aj ponovo... :D ....ali u drugom smeru :D ....malo razumljivije :D

idekius 06-04-2004 07:49 PM

Puratore, ptico zloslutnice :!: :!: :!: :evil:

http://www.planetz.com/forums/viewto...10&start=0

"Hi there,

i phoned with creamware today and asked about the categories and wich cards will get into what category...

Well, it is fact that the categories will only applied with the new cards.

Everyone who owns already a pulsar I/II, Powerpulsar, Scope/SP etc. will keep his old software equipment with no new additions but the SP 4.0 with the bugfixes and whatever is new (drivers etc). In other words. We don't get the Synth and Sampler Pack/ Mix and master Pack now for free or any other software. The website will be updated the next time to make that more clear.

True, its sad not to get the Packs for free but on the other hand dont forget that Creamware is just out of the insolvence and cannot afford it to give these packs worth over 1000 Euro just away for the already registered owners of creamware cards.

For the SCOPE/SDK i got also some Informations:
The terms and conditions are still in work for releasing it freely for personal purposes. So the release is still tba but in ther near future

ok folx...
thats my information i got for you...

until then...
GenocidE"

puRe 06-04-2004 08:40 PM

Quote:

Originally Posted by idekius
Puratore, ptico zloslutnice :!: :!: :!: :evil:

http://www.planetz.com/forums/viewto...10&start=0

"Hi there,

i phoned with creamware today and asked about the categories and wich cards will get into what category...

Well, it is fact that the categories will only applied with the new cards.

Everyone who owns already a pulsar I/II, Powerpulsar, Scope/SP etc. will keep his old software equipment with no new additions but the SP 4.0 with the bugfixes and whatever is new (drivers etc). In other words. We don't get the Synth and Sampler Pack/ Mix and master Pack now for free or any other software. The website will be updated the next time to make that more clear.

True, its sad not to get the Packs for free but on the other hand dont forget that Creamware is just out of the insolvence and cannot afford it to give these packs worth over 1000 Euro just away for the already registered owners of creamware cards.

For the SCOPE/SDK i got also some Informations:
The terms and conditions are still in work for releasing it freely for personal purposes. So the release is still tba but in ther near future

ok folx...
thats my information i got for you...

until then...
GenocidE"

pa nisam ja kriv sto dobijam sve dobre i lose informacije... :roll: :cry:

Eon 07-04-2004 10:06 AM

Ovo znaci da smo vise nego osteceni... :x :( :?

SandRob 07-04-2004 01:15 PM

pitan se pitan: "zasto expandirat pulsara!?" jeste li toliko ludi za njegovim synthovima (drugi razlog ne vidin), ili bi vam mozda korisniji bili uad-ovi kompresori i eq-i, ili powercoreove jeke i eq-i integrirani u vas omiljeni sequencer? :roll:

Eon 07-04-2004 01:50 PM

mislim da je jedini odgovor ljubav.....salim se....

pa uzeo bi SRB i onda sam sa CW-om zavrsio mozda bi jednog UADA kasnije roknuo...inace kakve su cene Uad-a i Powercore-a

Anonymous 07-04-2004 02:30 PM

Pitam se pitam a zasto uopste investirati u bilo kakve DSP karte kada ce to sve, u dogledno vreme
(vrlo kratko), da postane smesno. Zar nisu bas u domenu halova (koji je i najskakljiviji) nativni pluginovi
pokazali da ne zaostaju za najskupljim hardver masinama i sta to ne moze da se dobije na CPU PCa sto
se ima na daleko slabijim procesorima DSP karata. Pitanje je samo softvera a nikako hardvera. I kod jednih
i kod drugih se iskljucivo radi o digitalnom procesingu a taj digitalni procesing poznaje samo dva broja 0 i 1 i kraj.
Ne radi se tu o analgnim uredjajima koji svaki za sebe, pa cak i unutar iste serije ima svoju dusu. To su roboti koji
rade iskljucivo ono sto im softver naredi a sve vise i sve bolje i kvalitetnije se pise softver upravo na nativnoj
bazi i sve jaci, mocniji i jeftiniji su kompjuterski procesori. I sam sam dugo vremena radio na velikim Creamware i UAD kartama ali to je definitivno proslost, bar za mene. Svi proizvodjaci DSP sistema su vrlo latentni kada je u
pitanju novi softwer za njihove proizvode. Zasto dati ogromne sume novca za samo par (ne uvek dobrih) sintija ili efekata koje cemo samo sporadicno upotrebljavati. Za novac koji bi dali za jedan UAD i SCOPE se mogu cuda napraviti pa ako bas mora, kupiti i po koji Lexicon ili Urei i onda ih lepo prikaciti na jedan Digidesign ili Motu interface (koji su kupljeni od istog novca). Ne treba po svaku cenu praviti legendu od stvari koje su samo obicni digitalni procesori
koji su u datom momentu odradili svoj posao i nista vise.
Ima mnogo, mnogo pametnijuh stvari za utrositi novac.

idekius 07-04-2004 02:43 PM

Slazem se da je Lexicon odlican, ali da li mislis da je on "hardwerski" samo zato sto je u kutiji koja se nalazi van racunara? Pretpostavljam da ti je jasno da Lexiconov procesor takodje nema 3,2 GHz...
O poredjenju DSP efekata i sl. sa "native" efektima je ovde bilo vec puno reci. I onako se iscrpna objasnjenja o DSP procesorima mogu naci svuda na NET-u... Sto se tice Digydesign-a, ima i on DSP platforme i to su njihove najskuplje i ujedno najjace platforme....

Anonymous 07-04-2004 02:57 PM

Naravno da se Lexicon podrazumeva pod hardvare a tacno je i
to da i u njemu stoji digitalni procesor, to je usvojena terminologija i ne treba filozofirati. A sigurno je i to da svakako jedan Lexicon ima mnogo veci renome nego jedan UAD ili Powercore bar sto se hala tice. Kada sam pomenuo Digidesign iskljucivo sam mislio na njihove routing audio interface a nikako na DSP sisteme to bi trebalo da ti bude i jasno iz napisanog. I sto su to te DSP Digidesign platforme najace i kada su najace? Zasto bi to ProTools trebalo da bude jaci od jednog Nuendo sistema sa na primer MOTU hardverom i kompletnim Waves paketom pluginova ?
Da li si radio sa jednom od ove dve kombinacije pa da nam tacno kazes
gde je to jedna jaca od druge.

idekius 07-04-2004 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by tonalino
Naravno da se Lexicon podrazumeva pod hardvare a tacno je i
to da i u njemu stoji digitalni procesor, to je usvojena terminologija i ne treba filozofirati. A sigurno je i to da svakako jedan Lexicon ima mnogo veci renome nego jedan UAD ili Powercore bar sto se hala tice. Kada sam pomenuo Digidesign iskljucivo sam mislio na njihove routing audio interface a nikako na DSP sisteme to bi trebalo da ti bude i jasno iz napisanog. I sto su to te DSP Digidesign platforme najace i kada su najace? Zasto bi to ProTools trebalo da bude jaci od jednog Nuendo sistema sa na primer MOTU hardverom i kompletnim Waves paketom pluginova ?
Da li si radio sa jednom od ove dve kombinacije pa da nam tacno kazes
gde je to jedna jaca od druge.

Sto se Lexicona tice, sa njim sam radio i mogu o njemu da kazem samo pohvale. Kada su jevtiniji modeli Lexicona u pitanju, pre sam za impulse. Lexiconov procesor definitivno nije 3,2 GHz, te isto tako ne mozes ceniti DSP po broju megaherca. Digital Signal Procesori su optimizovani za to sto rade i u tome i jeste stvar. "Native" plug insi, koji su cinjenica je dobri su optimizovani za sumu hardwera i to programeru nije ni malo lako da izvede jer treba da ima na pameti gomilu raznih hardwerskih mogucnosti i sarenila. Tako dolazi i do one price da jedan program koji je u sustini dobar, sa odedjenom maticnom plocom "zajebava". Onaj koji je pisao program za DSP odredjene kartice, tacno je znao sta radi i za sta radi, i mogao to u praksi da proveri. Na DSP Digydesign-u nisam radio, ali nesto sumnjam da je los. Zato sam radio sa dosta kartica koje nemaju DSP i mogu ti reci da mi DSP cesto zaista dobro dodje. On je samo opcija plus pored ostalih softwerskih sprava, ako ti imas DSP niko ti ne brani da koristis "native" software.

SandRob 07-04-2004 04:45 PM

Quote:

Originally Posted by tonalino
Pitam se pitam a zasto uopste investirati u bilo kakve DSP karte kada ce to sve, u dogledno vreme
(vrlo kratko), da postane smesno. Zar nisu bas u domenu halova (koji je i najskakljiviji) nativni pluginovi
pokazali da ne zaostaju za najskupljim hardver masinama i sta to ne moze da se dobije na CPU PCa sto
se ima na daleko slabijim procesorima DSP karata. Pitanje je samo softvera a nikako hardvera. I kod jednih
i kod drugih se iskljucivo radi o digitalnom procesingu a taj digitalni procesing poznaje samo dva broja 0 i 1 i kraj.
Ne radi se tu o analgnim uredjajima koji svaki za sebe, pa cak i unutar iste serije ima svoju dusu. To su roboti koji
rade iskljucivo ono sto im softver naredi a sve vise i sve bolje i kvalitetnije se pise softver upravo na nativnoj
bazi i sve jaci, mocniji i jeftiniji su kompjuterski procesori. I sam sam dugo vremena radio na velikim Creamware i UAD kartama ali to je definitivno proslost, bar za mene. Svi proizvodjaci DSP sistema su vrlo latentni kada je u
pitanju novi softwer za njihove proizvode. Zasto dati ogromne sume novca za samo par (ne uvek dobrih) sintija ili efekata koje cemo samo sporadicno upotrebljavati. Za novac koji bi dali za jedan UAD i SCOPE se mogu cuda napraviti pa ako bas mora, kupiti i po koji Lexicon ili Urei i onda ih lepo prikaciti na jedan Digidesign ili Motu interface (koji su kupljeni od istog novca). Ne treba po svaku cenu praviti legendu od stvari koje su samo obicni digitalni procesori
koji su u datom momentu odradili svoj posao i nista vise.
Ima mnogo, mnogo pametnijuh stvari za utrositi novac.

koliko je to "dogledno vrijeme"? koliko je to "vrlo kratko"? koliko produkcija (posla) ja moran napravit dok ne dodje taj dan kad cemo se svi skupa smijat zastarjelin dsp pluginovima?
mislis li da je taj dan vec tu? cak i da su dsp pluginovi za krepat od smiha, 3giga cpu-a je meni malo za komodan rad i radije cu ulozit u dsp karticu sa pluginovima, nego u jos jedan procesor ili konpjuter. naravno, da ti ne moras dilit moje misljenje, ali ti samo pokusavam rec moje razloge za dsp - cisto da razminimo iskustva :wink:

usporedi tc reverb u native verziji i onaj za powercore pa ces vidit kako ces se prestat smijat? :wink: cinjenica je da ne zvuce jednako. jeli to zbog pogona ili zbog malicijozne politike proizvodjaca, neznan ali ja san, za razliku od tebe, zakjuci da mi je bolje prodat lexicon pcm91 i kupit powercore. to san ucini i uopce se nisan pokaja - dapace :)
kazes da si radi sa uadom? pa jesi usporedjiva njegove kompresore i eq-e sa wavesovima? waves ima brzi limiter i multiband (ko voli), a uad ima (po meni) izvrsne kompresore i daleko bolje eq-e, powercore, uz reverbe, ima izvrstan gitarski simulator i eq-e. pulsar daje fantasticnu mogucnost routhinga i nekoliko unikatnih synthova.
neznan, zasto sve to ne kombinirat u radu i iz svakog paketa ne koristit ono najbolje bez obzira na pogon?
... osim ako necemo postavit tezu: "zasto kupovat software, kad "sve" mozemo imat besplatno?!" :?

puRe 07-04-2004 06:38 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob
neznan ali ja san, za razliku od tebe, zakjuci da mi je bolje prodat lexicon pcm91 i kupit powercore. to san ucini i uopce se nisan pokaja

:roll:

uporedjivao sam PCM91 sa IR1 impulsima i TC Reverbom (powercore) i nema potrebe da kazem koji rastura :roll:

Anonymous 07-04-2004 07:00 PM

Ocigledno presipamo iz supljeg u prazno. Nisam ja ni tvrdio da je ovo ili ono bolje i to bas iz razloga sto su ukusi vrlo razliciti. Ti se na primer odusevljavas halom sa Powercore i prodao si cak zbog toga i PCM91 a hiljade drugih bi se na to samo "nasmejali" i rekli ti da ne znas sta radis.
Mozda bi ti mogao da uporedis Timeworks ili IR1 sa tim Powercore halom pa moguce je da se i ti prestanes smejati. Mada se ja nisam ni smejao ni Powercore halu a ni UADovim kompresorima. Isto tako bih ja tebi mogao odgovoriti da ti kompresori sa UADa meni ne odgovaraju kao oni iz Wavesa. Dokle cemo doci sa takvim tezama ? Sto je to routing na Creamware bolji nego li na primer na RME kartama? Mislim ipak da bi se moglo obrnuto ustvrditi. Da mozda i tu veliku ulogu ne igra ipak stvar navike ? Vidis ja bih ipak za te novce nabavio, suprotno tebi, jos dva (ne jedan) PC od 3.2GHz. Opet stvar licnih potreba i shvatanja ! Pitas koliko je daleko to "dogledno vreme (vrlo kratko)", pa tu je vec, tu je ili samo sto nije. Citas li sta se dogadja kod AMD-a i Intela, pa vidis li sta se dogadja na polju softverskih instrumenata i efekata na nativnoj bazi, to jest kojom brzinom i u kakvom obimu i jos vecem kvalitetu se pojavljuju. Ako opet procitas sta sam napisao trebalo bi da ti bude jasno da sam samo tvrdio da ne treba ulagati toliki novac za stvari koje su na izmaku odnosno izdisaju. Vide li sta bi sa Creamware, ma nece ni ta nova firma da potraje duze a znas li zasto e upravo sto to sve postaje nerentabilno. I Univeesal Audio ce slicno da prodje ako se bude ogradio samo na softvare za svoju kartu. Sto je Digidesign poceo sa masovnom proizvodnjom audio interfacea koji se mogu upotrebiti i van ProToolsa, treba da prezive a to samo sa ProToolsom ne bi bas lako bilo.
Konkurencija je prevelika i prekvalitetna a sto je najvaznije cene niske.
Ipak ti jos jednom procitaj Divinerovo izlaganje na ovu temu, momak je rekao mnogo istine:
http://rumski.com/rumski/phpBB2/view...70f7381b2d440a
I potpuno je u pravu kada kaze "CPU je najjaci DSP", pa tebe dusa bolela ili ne.

idekius 07-04-2004 08:22 PM

Sta da ti kazem izuzev toga da si u pravu, waves kompresor radi bolje nego DSP kompresori, waves rverb radi bolje od master verba, master verb pro, TimeWorks Sharc ONE je blagi uzas (njega neznam sa cim da uporedim iz "native" palete), UAD-ov kompresor (nisam ga cuo, ali su ga mnogi moji prijatelji ishvalili) je verovatno katastrofa i to sve moze i CPU i puno bolje od toga...

Kad bolje razmislim, izgleda da svi mi koji koristimo DSP platforme imamo tezak poremecaj sluha...

Ne zameri, salim se :D

Sad sam ozbiljan. Creamware nije imao finansijsku krizu zbog kartica i DSP-a, vec zbog NOAH-a. To sto se desavalo sa CW-om, desavalo sa i sa mnogim drugim firmama i to u trzisnom sistemu privrede nije nista cudno, a u mnogim slucajevima je imalo i znatno gori ishod po firme koje se u takvoj situaciji nadju. Niko iz budzeta ne dofinasirava firme. Creative je progutao EMU, Fiat Ferarri, BMW Rolsa, LG Teac-a, Maxtor Quantuma...itd, itd... Problemi koje je imao CW nikako ne zance niti nagovestavaju kraj DSP platformi, kao sto ne kriza vec propast Qantuma nije znacila kraj proizvodnje hard diskova.

All times are GMT +1. The time now is 04:04 PM.