Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Recenzije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=100)
-   -   Recenzija: Alesis M1 active MKII - biamplified monitors (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8672)

kVu 14-02-2004 04:52 PM

Recenzija: Alesis M1 active MKII - biamplified monitors

Posto sam vec nekoliko dana ponosni vlasnik istih monitora, bio bi red da napisem nesto i na tu temu... Preskocicu tehnicke karakteristike, jer to sve i sami mozete pronaci na internetu. Dakle, krecemo odmah na slushanje. Da napomenem da jos uvek ne smem da ih koristim preko pola njihove snage, jer su zvucnici jos uvek u fazi razradjivanja (kao kad kupite nova kola, mehanika)... U globalu, zvuce veoma pristojno, za neku vrstu muzike su odlicna referenca, dok za neku drugu mozete slobodno da obrisete d**e sa njima (rok, metal, distorzirane gitare i to...). Zvuce mekano, opusteno, i ne zamaraju, sto je po meni dosta bitno. Imao sam neke predrasude da na losijim monitorima je bukvalno nemoguce raditi mix kad se tiho slusaju, ali i sa ovima se mogu odraditi neke stvari sasvim pristojno na tiho, tako da nema velikih problema.

Moram napomenuti da volim da monitore postavim horizontalno, tako je i slucaj sa ovim...

FREKVENCIJSKI ODZIV:

Deklarisan je flat raspon od 50hz - 20khz, s tim sto pouzdano tvrdim da zvucnik mulja ispod 100hz, a preko 15khz bukvalno nema nista, no za mene to ne predstavlja problem, jer imam i dosta drugih referenci. Uz pojmoc "stapa i kanapa" dobar producent sa njima moze ostvariti sjajne rezultate. Bas je jasan i iskontrolisan, sa tm sto njegova vernost veoma zavisi od akustike prostorije u kojoj se slusa. Postavci kod ovih monitora treba posvetiti maximalnu paznju. Ne voli sobe od betona, gipsa i sl, gde je koeficijent apsorpcije niskih frekvencija slab. Uskoro cu kupiti piramidalni sundjer i resiti taj problem koliko je to moguce, a na leto cu postaviti lamperiju. ;) Odziv srednjih je dobar, i prosto je uzivanje slusati na njima muziku sa puno padova, tipa Enigma i sl. Posebno mi se dopada to sto se dobar reverb na ovim zvucnicima PREPOZNA. Ono sto nisam mogao cuti kod Genelec-a ovde sasvim jasno cujem, a to je toplina lampe, jednostavno, "cuje" se kada je nesto radjeno sa vrhunskim spravama. Visoki su sjajno iskontrolisani, jako lepo zvuce i NIMALO ne zamaraju uho. Da ne bude zabune, monitori nisu sasvim tachni, ali sve mane se vrlo lako otkriju i izbegnu.

OSTALO:

Stereo slika je SJAJNA. Za ovo imam samo reci pohvale. Ono sto mi se ne dopada to je PREZENTNOST zvuka. Tu jednostavno ne znate gde ste. Taj problem licno resavam slusanjem na drugim sistemima i sa dobrim slusalicama. Posto sam ove monitore cuo i ranije, verujem da cu to kasnije resiti njihovim pojacavanjem na full power, gde ce izaci sve sto treba da izadje.

SLUSANJE:

Kao referencu za svaki studio monitoring koristim jednu, ali vrednu stvar. U pitanju je Art Of Noise - It Pleure (at the turn of the century) sa albuma The Seduction Of Claude Debussy. Instrumenti ne "izlaze" bash onako kako sam ja ocekivao, ali nije ni lose. Akusticna gitara koja iz sve one buke na boljim monitorima izlazi sjajno ovde se pomalo zamulja. Synth bass takodje nije 100% ravnomeran, ali reci cu jos jednom, nije ni tako lose. Vokal na pocetku se cuje bas kako treba, klavir izlazi kako treba.

Eric Clapton - Unplugged. Nista drugo necu reci osim da je uzivancija slusati ovakvu muziku na ovim monitorima. Za snimanje akusticnih gitara, slajdova su odlicni monitori, nema sta.

Metal, Grunge, Hard Core, Hard Rock... Jako lose, mogu reci. Ovi monitori jednostavno ne leze za ovakvu muziku, sa obzirom da su mekani. Za tako nesto bih preporucio nesto kao KRK koji su veoma brzi i gde mozete da cujete taj PUNCH na distorziji. Ovde od toga nema nista.

Ambijentalna muzika... Za ovako nesto ovi monitori su IDEALNI. Sve se cuje, sve "izlazi" i sve je SJAJNO iskontrolisano.

Pop muzika... Dobra kontrola, solidan zvuk, ali je potrebno imati jos neki reper kako bi bili sigurni gde ste.

Filmska muzika, orkestracije... Sasvim pristojno zvuce i moze se raditi na njima...

Elektronika, drum'n'bass i sl... Jako jako dobra kontrola, s tim sto za SUB je potrebno imati jos neki reper, sa obzirom (sto sam vec gore naveo) da zvucnici muljaju ispod 100hz. Synth bass-ovi se cuju fenomenalno, dok se ostali synthovi mogu odlicno kontrolisati s obzirom da oni cesto idu preko 4khz, a taj frekvencijski opseg pa do 15khz odlicno (bar ja licno) mogu da iskontrolisem na njima. Pustite nesto od Proppelerheadsa i uzivajte. ;)

SVE UKUPNO:

Obzirom da u ovom cenovnom rangu/klasi jedino mogu da ih poredim sa M-Audio i Behringer monitorima, rekao bih da Alesisi predstavljaju bolju kupovinu od njih. Potrebno je dosta vremena za privikavanje na njih, i nemajte predrasude prema njima, jer na prvo slusanje je 90% ljudi reklo da su ocajni. Mogu reci da i ja nisam bio zadovoljan kada sam ih prvi put prikljucio i slusao na njima, al posle 3-4 dana intenzivnog slusanja i usporedjivanja audio materijala na njima, kreirao sam totalno drugacije misljenje. Sve u svemu, iskustvo ce pokazati da li su ovi monitori dobri ili ne, ovako "u magli" nista konkretnije ne mogu reci, osim da je moje misljenje da pored ovih monitora je neophodno imati jos par repera za zvuk. Hi-fi, neke dobre slusalice i sl...

To bi bilo sve. Kao i prosli put, ako neko zeli neko konkretnije objasnjenje, slobodno neka pita. ;) S obzirom da na forumu ima vise korisnika istih monitora, voleo bih da cujem i njihovo misljenje. :D

pozz

ANITA 07-03-2004 06:20 PM

Lijepo si se potrudio napraviti istrazivanje ovih monitora.

Ja ih takoder imam (kao sto znas....).

Za ovaj prag cijene nisam imala prilike doci do boljih.

Pozalila bih se da se u daljini gube visoki (ali ionako nisu namjenjeni slusati sa daljine) i da su mi trenutno prejaki basevi. ALI!! Moram napomenut da trenutno radim u totalno krivom prostoru (preblizu su mi zidu... prostorija nije niti malo sredena po pitanju akustike). Za mjesec dana radim prostoriju za svoj rad pa cu se onda i ja bolje potruditi napraviti malo istrazivanje ovih monitora, kad uvjeti budu prikladniji.

Sve u svemu prilicno sam zadovoljna . Ja ionako imam praksu sa svojim CD-om prosetati po hi-fi sustavima svojih prijatelja pa da cujem kako ce to u vecini slucajeva zvucati. Tako da se 100% ne pouzdam u nista, vec u cjelokupni dojam mnogostrukog istrazivanja na vise razlicitih sistema (+ slusalice).

AHa, ovo sto si rekao da se dobar REVERB na ovim monitorima prepozna. Tocno tako.

Tko jos ima na forumu ove monitore?

idekius 08-03-2004 01:44 AM

Ja nemam takve monitore, ali ih odlicno poznajem i imam poprilican broj radnih sati na njima. Ona pesmica koju sam ti slao je mixana upravo na m1Mk2 active. Dobri su. Iznenadjujuce za tu kintu... Do duse malo laze bass, ali ako se ima to na umu nije nikakav problem.
Ipak, veoma blaga prednost za Beringer Truth sto se tice nekog R'N'R zvuka.

kVu 09-03-2004 09:44 PM

Evo... Posto su kod mene sada vec rasvirani i posto sam krenuo sa radom sa njima, mogu reci da ove kutije nisu nimalo naivne... Evo nesto sto sam smixao na njima. To je probni mix jedne baladice koju radim za jednu devojku pa procenite sami... Link je na "promocija radova", da ne bi ovde bezveze popunjavali topic...

pozz

ANITA 08-04-2004 12:58 AM

POJACATI DO KRAJA

Htijela bi naglasiti jednu stvar na koju nisam dovoljno obratila paznju misleci da ne moze biti toliko vazno.

Naime, radi se o tome da ovi monitori daju bitno razlicitu zvucnu sliku u slucaju kad su pojacani do kraja, nego kad su recimo namjesteni na pola. Govorim o istoj glasnoci, znaci, kod podjednake/iste glasnoce drugaciji zvuk je sa do kraja pojacanim ili do polovice. Puno je vise basa kad su do kraja i stvari su puno jasnije i cisce (mali pickovi se jasnije razaznaju, mislim da je frekv.amplituda ravnija).

Moram priznati da me ponekad smeta to sto nemam normalno pojacalo vec moram s rukom iza traziti taj potenciometar, to je nekad zamorno....
Negativna strana aktivnih.... ali ajde cijenim taj aspekt da je u aktivnim zvucnicima ipak ugradeno pojacalo koje najvise odgovara tim zvucnicima pa ok....

Eon 08-04-2004 09:57 AM

hmmm probacu ovo na mojim behringerima pa cu jel ima promena

X-Dreamer 28-08-2004 09:32 PM

Ja danas stvarno nisam imao neku posebnu priliku da poslusam moje monitore prije nego sto izvalim kesh,ali sam ih cuo na kratko i to samo "JEDAN"
Zato sto je bas taj jedan Alesis monitor stajao pored BEHRINGERA B2031A,koje za dlaku je falilo da ih ne uzmem.
Mislim da su BEHRINgerovi imali puno topliji zvuk,bass im je nekako bio puno mekshi.Kao sto napomenuo nisam imao prilike da ih poslusam malo bolje. Radnja se skoro zatvarala i moj mali (BANDIT) "SIN", je vec poceo da isprobava razne klavijature,bubnjeve,gitare...
Najveci razlog sto sam se odlucio za ove monitere je KVuoVa recenzija,i naravno njihova pristupacna cijena.
A povrh toga svega od mene nikad nece biti "ALICE IN CHAINS", Pink Floyd,Soundgarden,Satriani.......

STUDIOTON 28-08-2004 09:54 PM

Alesise imam i ja , odlicni su , neces se razocarati :wink: :lol:

X-Dreamer 28-08-2004 11:12 PM

HEEEEHAAAAHUUUU!!!!
Nadam se!Pravo da ti kazem nemogu da docekam do sutra.
Imam tu jos nekih sitnica koje moram da sredim pa onda da to sve lijepo postavim i oslusnem.

kVu 29-08-2004 05:40 AM

Nemoj samo da se zajebes da ih odma odvalis na full power!!!... :) slusaj ih max. do 1/2 snage prvih mesec dana da ne bi ostetio membranu... kada nisi pored njih, ostavi neka sviraju na 1/4 ili 1/3 snage i to neki kvalitetan materijal (originali jelte) i polako ce vremenom poceti da zvuce kako treba :)

A da, prvi put kad ih upalis zvucace najodvratnije. Kako se budu "razradjivali" bice sve bolje i bolje. Ovo ti kazem da se ne razocaras na prvu loptu. ;)

pozdrav!

X-Dreamer 29-08-2004 09:31 AM

Kvu vjeruj mi da tako nesto i ocekujem.Kao sto si to i sam rekao isto je kao i sa novim autom,a to mi je skroz poznato.Nakon sto sam ih cuo malo u radnji vjeruj mi da nisam bio nesto posebno odusevljen,vise kao nesto razocaran.Pitao sam se samo sta su to ljudi koji ih imaju vidjeli u ovim monitorima,ili bolje receno chuli.ESI nEAR 05,sam cuo puno prije ovih i bio strasno iznenadjen zvukom ovih malih monitora koji su znatno jeftiniji od Alesisa.Ali nije stvar u parama koliko u onome sto dobijas za pare.

kVu 16-09-2004 12:16 AM

Evo... Poceo sam da radim pravu i opsirnu recenziju i bice gotova sutra ili prekosutra... :D

Nocni 16-09-2004 12:36 AM

Super recenzija.
Ne rekoste koliko kostaju?

X-Dreamer 16-09-2004 11:45 AM

Ja sam ih skoro kupio i dao sam za njih 400 eura!
Mada mislim da sad mozes da ih nadjes za jeftinije pare.Od 250 do 300 eura.Sve zavisi kako ces da ih kupis!

kVu 19-09-2004 02:28 PM

Evo ovako. Mozete iskombinovati moje dve recenzije i na kraju sastaviti jednu kako treba. :)

ALESIS M1 ACTIVE MKII

Alesis M1 aktivni monitori su monitori dimenzija 38.1x21.6x25.3cm. Frekvencijski deklarisan opseg je od 50hz do 20khz. Zvucnici su izuzetno lepo dizajnirani i atraktivni. Pojacala u zvucnicima isporucuju maximalnu snagu 75W na wooferu i 25W na tweeteru.

PRVI UTISAK:

Na prvo slusanje, u poredjenju sa ostalim monitorima nebitno kog cenovnog ranga, ovi zvucnici deluju mekani i prijatni za slusanje sto automatski povlaci to da su gotovo neupotrebljivi za tvrdju muziku tipa rock, hard rock, heavy metal i sl. gde se trazi brz i konkretan "punch" kod npr. elektricnih gitara. Srednji opseg ovih zvucnika kao da je malo "ushtinut" i tu deluju pomalo zatvoreno. Ali i pored toga ovi zvucnici sviraju jako lepo i ne ostavljaju onaj utisak mini linijskog hi-fi sounda sa akcentom na bass-u i visokima (popularni smajli eq :) ). Ono sto je jos bitno da napomenem je da je moj subjektivan utisak da je potrebno da zvucnici sviraju par sati neprestano. Mozda glupo zvuci, ali cini se kao da bolje rade kada su "zagrejani". To "shtipanje" kod srednjih je tada gotovo i neprimetno. Bass je posebna tema. Njegov zvuk izuzetno varira od postavke pa do akustike prostorije i nije toliko konkretan i ravan kao kod manjih monitora, ali sa druge strane kada se slusalac navikne na njih i shvati kako sve to funkcionise moze se izuzetno iskontrolisati. Potrebno je dakle, vreme za navikavanje. Tweeter zvuci po mom subjektivnom misljenju SJAJNO, neverovatno prijatno i glatko, nisu praskavi i zasada zaista nisam cuo lepsi i prijatniji tweeter koji u isto vreme pruza sjajnu podrsku za mixing.

Slusajuci ih dosta dugo i uporedjujuci tri varijante postavke (horizontalne - tweeter out ili tweeter in i vertikalne) na kraju sam se odlucio da to ipak bude horizontalna tweeter in, bass out postavka kao sto je preporuceno i u alesis uputstvu, sa tim sto ipak sjajna stereo slika kod druge horizontalne postavke postaje pomalo zbunjujuca. Moja preporuka: kada se dodje do sredjivanja panorama vratiti na bass in tweeter out postavku, mada i ne morate. Opet je sve stvar do navikavanja uha. Sama stereo slika i kontrola je takodje sjajna kod ovih zvucnika!

Kada sve saberemo i oduzmemo, ovi zvucnici zvuce atraktivno i sa njime stvarno mozete impresionirati klijenta pustajuci mu neku vrhunski isproduciranu muziku, ali opet, da bi vas mix na njima zvucao makar priblizno dobro morate se dobrano oznojiti.

MIXANJE SA ALESISIMA:

Kao sto vec rekoh, kada se slusaju ne ostavljaju utisak kao da se moze dobro mixati na njima, medjutim u prakticnom radu ipak je zakljucak drugaciji. Vokali, akusticni instrumenti, single duvaci i u principu svi instrumenti koji "sviraju" od srednjih pa navise se mogu fenomenalno iskontrolisati. Synth bass, akusticni basovi se isto tako mogu jako lepo kontrolisati dok kod elektricnih basova se ipak morate malo vise pomuciti da to zazvuci kako treba na kraju.

Alesisi su idealni monitori za neki zvuk "domace" produkcije koja je "obogacena" visokima i u kojoj nema ni S od suba vec je sve od 100hz pa navise. :) Iskreno, mislim da i nije potrebno za nase uslove i za tu cenu ocekivati siri zvuk. Ko zeli da se zeza sa sub-ovima neka kupi woofer i resen problem.

Dalje, zvucnici zaista nisu za natrpavanje kanala i instrumenata jer se ipak guse. Dakle, od zvuka bogatog raznolikim instrumentima nemojte mnogo ocekivati, ali zato za neku normalnu band postavku (npr. bubanj, bass, akusticna, el. gitara, klavijature, duvaci, perkusije) se sve moze izuzetno precizno iskontrolisati. Naravno, i elektro muzika se takodje moze raditi, samo je potrebno imati neku meru u dodeljivanju broja kanala. :) Ovo sam vec rekao u prosloj recenziji, ali takodje i efekti ne beze nigde i recimo kod reverba mozete jasno napraviti razliku izmedju loseg i dobrog kao i kod svih ostalih alata za proccessing.

Moj primer. Radeci sa njima i slusajuci zavrsne mixeve na raznim drugim sistemima celokupan utisak je odlican. Gotovo da nigde nije bilo gresaka i sve je izlazilo za divno cudo, cak i oni zvukovi koje sam ostavio da se na monitorima samo naziru (ali da ne budu "smuljani"). Dakle, uradite li dobar mix na ovim zvucnicima sasvim sigurno ce na drugim sistemima zvucati jos bolje! To je ono what's counts. Celokupna prica sa njima glasi: vrhunska svetska, bogata produkcija ne zvuci tako dobro na njima, odnosno ne izlaze svi instrumenti kako bi trebali (umeju da pobegnu i da se "zavuku), ali kada izvucete da se sve cuje u vasem mixu, zvucace na svemu ostalom takodje izuzetno jasno, samo sto necete moci da natrpavate sve i svasta u svoj mix.

MOJA PREPORUKA:

Nakon sto rasvirate nove zvucnike, drzite ih uvek na maximumu snage a kao potenciometar iskoristite neki externi mixer ukoliko imate mogucnosti. Bolje zvuce kada je input na maximumu. Jeste da ovo zvuci malo nelogicno, ali tako je.

ZAKLJUCAK:

Za novac koji se daje dobijate zaista dosta. Zvuce lepo, moze se "impresionirati musterija", moze se mixati na njima jako dobro. Mada, svi mi "cujemo" drugacije i nekome ce ovi zvucnici u potpunosti odgovarati, a nekome se nece nimalo svideti. Ukoliko imate gde, poslusajte ih prvo, uporedite sa ostalima i na kraju uzmite ono sto se vama licno najvise dopada. Da se ja pitam, ja bih ponovo uzeo Alesise. Dakle, u mom slucaju nisam pogresio. :)

X-Dreamer 19-09-2004 07:46 PM

Bravo KvU!!!Moram te predloziti Alesis kompaniji da te zaposle kod njih.
Mislim da bi se dosta para namlatio da ih reklamiras :D
Zapravo mi se i ovaj put jako svidjela tvoja recenzija.Mislim da si ih jako dobro opisao. :wink:

kVu 19-09-2004 07:52 PM

Eh sad... Pokusao sam da budem sto objektivniji... :roll:

STUDIOTON 19-09-2004 08:53 PM

Bravo kVu .. bas onako kako i jeste

X-Dreamer 19-09-2004 09:52 PM

Ja sam ovo sto sam rekao mislio najozbiljnije.Evo upravo ih sad slusam i uzivam.Danas sam se bas namucio dok sam sklopio moj novi stol za comp i hardwer.
P.S. uskoro stize fotka mog studija!!

kVu 20-09-2004 12:17 AM

X-Dreamer

Ma nou frks bre, sto bi rekli mladi! :D

i deder. Ko bude video nindjino lice umrece u najstrasnijim mukama! :ninja:

ANITA 12-10-2004 10:49 PM

S obzirom da su nazivi razlicitih monitora stvarno slicni.. a ne radi se o istom proizvodu... paste-am svoj post s drugog dijela na ovaj gdje se radi o ovim monitorima.

Alesis Monitor One MK2 Studio Monitors

$199.95

http://www.geocities.com/filip_zganec/one.jpg

Drivers: Magnetically shielded, 6.5" low frequency drivers with a mineral filled polypropylene cone and a damped linear rubber surround; magnetically shielded, 1" silk-dome tweeter
Crossover: 2 kHz, 2nd-order fillers, (12dB per octave)
Frequency Response: 45 Hz - 20 kHz +/- 3dB
Power Handling: 120 watts program, 200 watts peak (using EI4-426A method)
Nominal Impedance: 4 ohms
Sensitivity: 88 dB SPL @ 1 watt and 1 meter on axis
Construction: Front baffle: powder coating on 1" MDF
Cabinet: Vinyl laminate on 5/8" MDF
Connectors: 5-way binding posts on 0.75" centers ? can accept heavy-gauge speaker wire, banana plugs, spade plugs
Dimensions (H x W x D): 15 x 8.5 x 10 in.
Weight: (1) 15 lbs.

Alesis M1 Active mk2 Biamp Monitors (Pair)

$399.95

http://www.geocities.com/filip_zganec/m1mk2.jpg

Low Frequency Driver: 6.5 in. non-woven carbon fiber with Santoprene surround and dual magnet shielded configuration
High Frequency Driver: 1 in. silk dome with medium viscosity ferrofluid coolant and dual magnet shielded configuration
Crossover: 1500Hz, 8th-order, 48dB/octave filters
Input Impedance: 20k_ balanced, 10k_ unbalanced
LF Filter: 2nd order, "optimal Q" high pass, +1dB boost@50Hz
LF Amplifier: 75 watts, 8_ load
LF Amp Distortion: less than 0.03% thd @ 30w lf amp slew rate:<>19V/?sec
LF Amp S/N Ratio: >110dB, ref. 60W @ 8_, A-wtg., 1kHz
HF Amplifier: 25 watts, 4_ load
HF Amp Distortion: less than 0.06% thd @ rated power lf amp slew rate less than 9V/?sec
HF Amp S/N Ratio: >112dB @ rated output
Frequency Range: 38 Hz - 23.5 kHz (-10dB point)
Connectors: Combination XLR-1/4 in. jack with input level control
Dimensions (H x W x D): 15 x 8.5 x 9.75 in. (216 x 381 x 248 mm)
Weight: 19.5 lbs. (8.9 kg)

kVu 07-11-2004 03:50 AM

Mala dopuna: Niske frekvencije valja sredjivati i nivelisati na tiho slusanje. ;)

X-Dreamer 07-11-2004 04:11 AM

Hmmmmmm,kad smo vec tu!
Nemam pojma zasto ali u zadnje vrijeme imam neki chudan trip da nesto nije u redu sa mojim kontrol panelom.Od kako sam kupio monitore nisam ih pojacavao vise od 4-ke.Inache su uvijek namjesteni izmedju 3 ili 4.Posto mi monitori stoje na stolu i jako su mi blizu tako da mi ne treba veca jacina od ovoga.Naime,radi se o tome sto kad slusam npr muziku,uvijek mi je na kontrol panelu signal za master volume i mixer input pojacan do kraja.U pocetku mi je sam signal isao do -12,-6.
Sad ne ide vise do iznad -30.Ne kontam u cemu je stvar.U pochetku sam mislio da je to do bitrate nekog mp3-a,ali mi se sve chini da je to samo moj ufur.Ima li neko objasnjenje za ovu chudnu pojavu?

lesha 30-11-2004 10:30 PM

od danas sam i ja ponosni vlasnik (aktivne verzije) pa da dodam par reci.

u uputstvu je navedeno da ukoliko su monitori blizu zida ili ugla prostorije treba zapusiti jedan ili oba bas reflex otvora parcetom tkanine ili nekin poroznim materijalom (sundjerom). najcesce se preporucuje zapusavanje samo jednog.

takodje je preporucena optimalna jacina za slusanje (input level control) u zavisnosti od koriscenja balansiranih ili nebalansiranih kablova.

ukoliko se koriste nebalansirani, level treba podesiti na 9 pri cemu se dobija 85.5 dB SPL, dok kod balansiranih treba podesiti na 6 pri cemu se dobija 85 dB SPL. nivo na mixeru treba biti na 0 dB VU.

hvala ljudima u "artistu" koji su mi, iako im je danas bio popis, izasli u susret i ustedeli mi ponovni dolazak (200km nije bas malo :)

X-Dreamer 01-12-2004 01:47 AM

Sa srecom!Neces se pokajati.

ridge 01-12-2004 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by lesha

hvala ljudima u "artistu" koji su mi, iako im je danas bio popis, izasli u susret i ustedeli mi ponovni dolazak (200km nije bas malo :)

U artistu je uvek popis :lol: ja od 5 puta bar tri puta nabodem popis.

lesha 01-12-2004 07:49 PM

Quote:

Originally Posted by X-Dreamer
Sa srecom!Neces se pokajati.

hvala :)
znam da necu :wink:

zvincic 15-02-2005 03:48 PM

Evo, jutros sam i ja postao vlasnik ovih monitorica :)

i na prvo slusanje (novi zapakirani, nerazradjeni) zvuce mekano i ugodno :)
no...svoje dojmove prenesem nakon nekog vremena kad se upoznam sa njima malo bolje :)

nisu neki vrh...ali za cijenu za koju sam ih dobio (sir oliverovo "cijena - prava sitnica" se odlicno primjeni ovdje ;) ) mislim da su definitivno najbolje sta sam mogao uzeti :)

OFF 07-03-2005 10:20 PM

Odlicna recenzija!
Ja srecom , imam pasivnu varijantu. Srecom, jer onda izborom pojacala mozete mnogo popraviti. Imam ALESIS matica 900 pojacalo(2x450w),
ali bolje rezultate dobijam sa prastarim tranzistorskim Pionirom , jer mu on bas nadomesti te srednje, za razliku od Matice na kojoj zvuci prilicno hladno.
Najzanimljivije, odneo sam neke svoje stvari(ambient-morbid-pop) na strasne,skupe DYNAUDIO AIR15, i nisam primetio greske u mixu. To ne znaci da su Alesisi u klasi sa AIR(bolji su :evil: :D :twisted: ), ali def rade posao. Ko zna sta hoce, na njima moze da radi

Bambino 03-05-2005 12:29 AM

I ja sam od pre 15 dana postao vlasnik aktivnih Alesis-a m1 mk2 posle Genelec-a 1029A i prezadovoljan sam! Mislim da vrede 2x vise od cene koliko kostaju.Konacno cujem sve tri dimenzije snimka ( sirinu, dubinu i visinu) i svidja mi se sto dobro rade i na maloj snazi i u ne bas idealnoj podrumskoj prostoriji u kakvoj radim.Mislim da treba 3x vise novca uloziti da bi se napravio vidan pomak u kvalitetu.Moji ljubimci su Dynaudio BM6A ali dok ne skupim novac slatko cu da se naradim na Alesis-u.

lesha 03-05-2005 12:45 AM

hteo si da kazes da je alesis bolji od genelec-a ?
ili je to zbog jednog inch-a vise... :lol:

Boskovic 03-05-2005 12:51 AM

Quote:

Originally Posted by Bambino
I ja sam od pre 15 dana postao vlasnik aktivnih Alesis-a m1 mk2 posle Genelec-a 1029A i prezadovoljan sam! Mislim da vrede 2x vise od cene koliko kostaju.Konacno cujem sve tri dimenzije snimka ( sirinu, dubinu i visinu) i svidja mi se sto dobro rade i na maloj snazi i u ne bas idealnoj podrumskoj prostoriji u kakvoj radim.Mislim da treba 3x vise novca uloziti da bi se napravio vidan pomak u kvalitetu.Moji ljubimci su Dynaudio BM6A ali dok ne skupim novac slatko cu da se naradim na Alesis-u.

Znachi zadovoljniji si sa Alesisima?

STUDIOTON 03-05-2005 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by Boskovic
Quote:

:cool2:

kVu 03-05-2005 10:41 AM

ma ljudi, sve je stvar ukusa i toga kako ste navikli da slusate... ja evo, nema sanse npr. da radim sa NS10-kama a 90% studija u svetu ih ima kao referenca i pricaju da su zakon. Mogao bih da ih koristim za proveru jer stvarno jesu dobre kutije i pokazu mnogo toga, ali vise sati rada sa njima, nikako. Takodje znam da su mnogi ljudi na Genelecima napravili vrhunske snimke i mixeve. Ja ne mogu da radim sa njima jer su brzi (mislim na response)... npr. dok nisam poceo da se bavim ovim muziku sam slusao na starim Nishkim kutijama (50-ica) preko Technicsovog pojacala iz 88-e... Alesisi su sa druge strane "tupi", mekani i to je zvuk na koji sam otprilike navikao i iz tog razloga sam ih i uzeo... sledeca investicija ce mi verovatno biti neki veci tannoy (minimum 8-ica) jer mi jednostavno takav sound najvise odgovara za visecasovni rad...

tako da.. boskovicu, ne 3puj se :)

Gianfranco 03-05-2005 11:17 AM

Znam Svedjanina koji je postao svetski poznat trance artist uradivsi mix koristeci Alesis M1 Active MK II...
Ima trenutno "single of the week" na Armin Van Buuren-ovom "A state of trance" show!
Ja svima preporucujem te monitore kao najbolje u toj klasi (iako ih nikada nisam cuo,ali znam kako zvuce mixevi koje je Svedjanin radio na njima :lol: )

Altek 03-05-2005 11:18 AM

NS10-ke su mi cesto ukljucene danima i nikakav ali nikakav zamor ne osetim (bas suprotno).... Te kutije su broj 1

kVu 03-05-2005 11:27 AM

pardon.. ja sam mislio na sound :) smeta mi to sto su toliko brutalne kutije :)

idekius 03-05-2005 12:09 PM

Quote:

Originally Posted by kVu
pardon.. ja sam mislio na sound :) smeta mi to sto su toliko brutalne kutije :)

Meni je smetalo to sto nisam mogao da ih nadjem :-) u vreme kada sam kupovao monitore, pa sam uzeo Tannoy Reveal Active i ne mogu puno da se zalim...

Kvalitet rada zavisi prvenstveno od toga koliko poznajes monitor na kojem radis.

NS-10M jeste studijski standard i stvarno su sirove do bola...

Bambino 03-05-2005 12:18 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan
Quote:

Originally Posted by Boskovic
Quote:

:cool2:

Pa rekao sam da radim u podrumskoj prostoriji tako da sa 1029A sa wooferom 1091 nikad nisam bio nacisto po pitanju basova jer mi je taj woofer stalno pravio problem sa basom.Genelec trazi da se malo odvrne a onda moji ukucani ne mogu da spavaju tako da sam za moje potrebe i uslove zadovoljniji Alesisom ali posto ti Boskovicu imas 1030A to je nesto drugo.To su moji sledeci monitori.Ili mozda Dynaudio BM 6A.Voleo bih da mogu ta dva monitora da uporedim.Genelec 1030A sam slusao i radio na njima i odlicni su a ove druge bih voleo da cujem.Pozdrav za Studiotonca

akowalee 03-05-2005 04:38 PM

Quote:

Originally Posted by Altek
NS10-ke su mi cesto ukljucene danima i nikakav ali nikakav zamor ne osetim (bas suprotno).... Te kutije su broj 1

Ja sjutra idem da ih kupim za 450 jura.Frajer kaze da su prakticno
glanc nove.Ne znam koliko mu je vjerovati,ali vidjecemo.

Sta vi kazete na ovu cijenu??

All times are GMT +1. The time now is 01:14 PM.