Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Projekt SFP 3.1 c bez vanjske miksete (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=8516)

pulsar 2 29-12-2003 02:12 PM

Projekt SFP 3.1 c bez vanjske miksete

Pozdrav za Sandra, Idekiusa, Eona, Puratora,Andriju i ostale creamwareovce...

Pre neki dan prodao sam analognu miksetu Tascam M 2600. Verovatno mesec i nesto ostacu bez nicega na stolu dok mi stigne Hades VMC controller (?!).
(zasad sam u fazi odabiranja, mozda se resim i za neki drugi, zavisi od cene do 600 Eura)

Molim vas dajte mi neki SFP 3.1 projekat bez miksete. Imam Pulsar 2+ sa miksetom 1632.

Gde treba povezati monitore, sta treba smeniti u Cubase SX-u itd.

Hvala unapred.

Eon 29-12-2003 02:54 PM

Pa svaki projekat ti funkcionise isto bez ili sa externom mixetom.Bitno je da nazad spojis monitore na audio out (Canone) ...najbitnije je da na main outu u 1632 mixeru spojis pulsar analog destination i to bi trebalo biti to :wink:

pulsar 2 29-12-2003 03:12 PM

Zaboravih nesto da naglasim...ne znam dali je u ovom slucaju vazno. Imam i A16 konverter. Dali je to nekakva prednost u ovom slucaju ?

Eon 29-12-2003 03:21 PM

pa ne znam koliko ti je prednost sa obzirom da imas PLUS...cini mi se da on nema zlink prikljucke...ali ako ima onda mozes znaci da uvodis bilo koje externe kanale na pulsar sa Zlink source-om i da odvodis vec provucene zvukove kroz pulsarov mixer na Zlink destination

pulsar 2 29-12-2003 06:36 PM

Sandro, javi se...

andrija 29-12-2003 07:00 PM

Quote:

Originally Posted by pulsar 2
Sandro, javi se...

hi pulsar 2!

eon je vec objasnio :D

mix l/r od stm 1632/ili bilo kojeg mixera ide u pulsar2 analog dest

onda trebao bi sve da cujes :D

pulsar 2 30-12-2003 01:15 AM

OK, Andrija. Sve je jasno sto se tice monitoringa, ali problem je put prolaska signala : ranije je signal isao ovako :

Record : Mic-> Vanjska mikseta-> A16-> Cubase (ASio)
Remix : Cubase -> A16-> Vanjska mikseta-> A16-> Cubase (stereo kanal/master)

Sada vanjsku miksetu nemam, pa zato sam trazio novi projekat jer nije mi sad jasan taj put prolaska signala.

Ne znam dali sam mogao da izrazim ono sto sam mislio (?), ali verujem da shvatate gde je akcenat pitanja ...

Eon 30-12-2003 09:55 AM

jasan je prikaz koji si ostavio

nista...vrlo jednostavno...
spoji mic u A16
Cubase ti je bio zlink koji je bio na destinationu iz pulsarovog projekta
ovako napravi lanac...A16 preko Zlinka source-a u Cubase pa iz Cubase-a preko Asio source-a u 1632 i iz 1632 svaki kanal posebno nazad u cubase preko Asio destinationa

A16-->Cubase-->1632-->Cubase

to je to ako se ne varam :wink:

SandRob 01-01-2004 08:54 AM

Quote:

Originally Posted by pulsar 2
OK, Andrija. Sve je jasno sto se tice monitoringa, ali problem je put prolaska signala : ranije je signal isao ovako :

Record : Mic-> Vanjska mikseta-> A16-> Cubase (ASio)
Remix : Cubase -> A16-> Vanjska mikseta-> A16-> Cubase (stereo kanal/master)

Sada vanjsku miksetu nemam, pa zato sam trazio novi projekat jer nije mi sad jasan taj put prolaska signala.

Ne znam dali sam mogao da izrazim ono sto sam mislio (?), ali verujem da shvatate gde je akcenat pitanja ...

ma ti moras prominit logiku razmisljanja. pored cubeseovog i pulsarovog pulta koristit nekakav vanjski jeftini pult za remix je bezveze.
takodjer, ako ne koristis neki vanjski aux efekt ili vanjske instrumente, ako ne snimas vise od 2 mikrofona (ili 1 stereo kanal) odjednom, onda ti ne treba ni a16.
pulsar ti nudi veliku mogucnost routhinga, ali ti moras prominit koncepciju.
u onom projektu, koji san ti vec posla, imas sve rijeseno.
ja vise volim cubaseov mixer za mix, ali ti mozes automatizirat i pulsarov.

Eon 01-01-2004 11:19 AM

ja bi iskreno sto kaze Sandro ako nemas neki externi modul ili effekat onda trebas da citavu strukturu promenis....Za sve ali sve koristi pulsar...externi mixer ti ne treba apsolutno...jedino sto ti treba jeste DSP i nista vise...mikrofon i ostale kvacice kopcaj na pulsar ili na A16 koji trebas da imas jer ko zna doci ce ti neko vec i trebas da uneses par zvukova u isto vreme pa eto ti belaja...ali u svakom slucaju na pulsar gledaj kao na sredisnju komponentu "mozak" sistema kroz koju sve sto radis treba da prodje i da se obradi...i nema dalje samo to ostalo dolazi samo kontanjem stvari u tom konceptu

MilTon 01-01-2004 09:48 PM

Zdravo svima i srecna Nova Godina!
Gde si Sandro!
U pravu si sto se tice Scope mixera, to je totalno hardverska stvar, ja koristim samo Luna Box, kad mi zafali neki standardni ulaz. A nameravam da kupim Roland M1000, rack mixer, koji ima 4 digitalna ulaza i jos neke stvari koje mi trebaju u sluzbi kvalitetnijeg monitoringa (imam dva para aktivnih kutija).
Da li neko zna da li mogu da povezujem AES/EBU izlaze i obican SPDIF ulaz?

Ris 02-01-2004 01:48 PM

To su razliciti formati.Obicno je prvi na XLR konektorima,a drugi na RCA (chinch).Mozda uredjaj sa AES/EBU izlazom ima mogucnost da se na tom izlazu pojavi S/PDIF signal,pa proveri.Ako moze,onda jednostavan adapterski kabl XLR-RCA resava problem.Naravno,usaglasis bit depth i sample rate kao i sinhronizujes obe sprave...

pulsar 2 03-01-2004 08:37 AM

Sandro,

Ja sam odavno rijesen promijeniti koncepciju razmisljanja, tj. raditi na tvome projektu, bez vanjske miksete, ali neke sitnice nisu mi to dozvoljavale.

Nisam mogao insertirat efekte, a meni se strasno svidja pulsarov reverb, pa nisam mogao snimiti na WavLab...itd, itd.

Konacno juce po prvi puta sam uspio snimiti na WavLab, ali prilikom snimanja cuje se malo pucketanje na monitorima (??).

Zatim, kada pustim Cubase na Playback, trebam otvoriti WavLab pa da pritisnem Record...u tom momentu usporava se ritam (koji dolazi od Reasona), pa tek poslije sekunde-dve ritam se stabilizuje.

Dali postoji metod da ja uopste ne otvaram Wave Lab a da snimim na njemu, ili pak kada pritisnem record na WavLab pokrenuti i Play na Cubaseu ? To pitam jer osjecam da pucketanje i usporavanje ritma dolazi kada otvaram Wave Lab, i kada pritisnem Rec. i tu i tamo na momente .

SandRob 03-01-2004 07:06 PM

ma, ti ne moras snimat u wavelab. mozes snimat i u cubase.
znaci, onaj glavni stereo out (mix) iz pulsarovog mixera ces, umjesto u wave destination, spojit na asio destination i tako sve routhat u cubase, odnosno na jedan od njegovih stereo audio kanala na koji ces sve snimat.
u slucaju da ne koristis pulsarove devicese, onda ne moras ni snimat realtime, nego exportiras wav direktno iz cubasea.

svejedno, ne bi ti smilo usporavat i krckat kad otvaras wavelab.
provjeri da nemas neke programe u startupu koji mozda cine problem (meni se u startupu otvara samo sfp), pokusaj povecat latenciju, obavezno daj prioritet background servicesima umjesto programima, aktiviraj na diskovima dma (ako je iskjucen)...

moze bit milijun razloga zasto imas pucketanje!

jesi li radio optimalizaciju systema?

SandRob 12-01-2004 06:48 PM

http://www.rumski.com/rumski/phpBB2/viewtopic.php?t=739

All times are GMT +1. The time now is 08:11 AM.