idekius |
02-10-2003 04:06 AM |
Hm...Mislim da se ne treba preterano izludjivati monitorima. Neznam kakav je vas princip rada, ali ko radi puno sa audio instrumentima, lako i gresi. Kazem audio jer su klavijature vec isproducirane i mozes da im menjas stos (naravno i tu treba voditi racuna), ali ne mozes da zaseres kao sa audio instrumentima. Cesto se desava da se na monitorima pesma cuje fantasticno, a da na krdzastim uredjajima nesto budzi, fercira, probija itd. Ipak vecina stanovnistva slusa muziku upravo na takvim uredjajima.Ja svoj monitoring i nemam, vec ga za sada pozajmljujem, ali princip rada mi je otprilike ovakav:
Uvek radim sa tri i vise para kutija:
-Monitoring (Beringer, Alesis, sta naleti...)
-Jedan pristojan Hi-Fi
-Gastarbajterski kasetofon marke Sharp, model Sharp, srebrne boje, STEREO!!!, nekadasnja okosnica prestiza situiranog Jugoslovena uzivaoca svih tekovina NOR-a i socijalisticke revolucije.
-Pomaleckite komjuterski zvucnici kojih bi se postideo i vlasnik Cyrix-a na 133 Mhz!
Najvise paznje posvecujem monitorima i malim kompjuterskim zvucnicima. Ako se moja pesma na monitorima cuje fantasticno, a na mini zvucnicicima distorzira i mrljavi, stvar nije dobra! Ako pustimo neki svetski hit sa originalnog diska na tim malim zvucnicima cuce se cak i na njima pristojno koliko oni to mogu, ali bez raznih brljotki u zvuku. Onda u projektu stvari dovodim tako da se pristojno cuju na malim zvucnicicima i proveravam na monitorima i uskladjujem zvuk da i tamo bude sto lepse, ali bez neke frekvencije koja bi u malom i shugavom zvucniku probila, distorzirala, muljala, bubnjala... Hi-Fi i kass su obicno u redu, a intervencije vrsim uz monitore i to cudo od kineske zvucne tehnologije.
Mislim, nisam ni sam siguran da to treba bas tako, ali za sada mi se to pokazalo kao najbolji nacin.
|