![]() |
Cubas5 Sends ?
Znima me kako vi re?avate jačinu signala audio kanala sends koji kad ga pojačava? dobije? i jači signal na Out kanalu.
Da pojednostavim..napr. FX channelu ima? reverb u audio kanalu na "sendsu" otvara? taj reverb ali kako ga pojaćava? jaći je i signal na out-u.:shock: |
Re: Cubas5 Sends ?
Quote:
Ako je plug-in reverb-a u pitanju, onda dry/wet odnos stavis na 100% i wet ("obojen") signal vracas u originalni, ako ti to treba... Quote:
Razlika je u lancu kod send i insert efekata... |
Quote:
Inače, na sendu ne „otvaraš” nikakav reverb, nego sendom šalješ originalni signal u FX kanal sa reverbom, koji onda obrađen signal šalje u MASTER ili već gde si mu zadao da ide. I normalno je da što jači signal šalješ u reverb on tim više obrađenog signala šalje dalje. Drugo, možda ti je u samom reverbu podešeno da iz njega izlaze i DRY i WET signali, pa onda šaljući u njega praktično dodaješ još DRY signala u ceo miks i samim tim ti taj „suv” signal biva jači. Treće, send može da bude pre ili post fade. Ako je post fade onda pomicanje fejdera na kanalu utiče na količinu signala koji odlazi u reverb, ako je pre fade onda ne utiče. Elem, definiši pitanje. Ne razumem šta te od svega ovoga muči. Pozdrav, Vasa |
awacs slusaj mu je to trece sto posto haha. hteo sam isto napisati.
|
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
....eh da da..podmetnula se ikona :shock: a htio sam :) pozdrav! |
Pa i slusanjem i gledanjem, jer samo slusanje ti ponekad ne kaze da si u crvenom, ne znam jel postoji koji pametniji sistem, al to kod mene obicno znaci ponovno premiksavanje, onda odvrnem monitore jace tako da sa manjim nivoima na kanalima dobijem isti zvuk
2Awacs: pretpostavljam da je mislio na stereo out |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
evo prijatelju da ti objasnim onako..:wink: Output channel= master cannel na mixeru ilti Stero out. Send channel (naravno da ?alje?) ali otvara? "FX channel Track" i u njemu napr. otvori? reverb..te kad ga na audi cannelu-Send otvori? i pojačava? (potenciometrom) pojačava se i signal na (e sad pazi ovo:da:) Stereo out ilti master ili..kako hoće?. Tako isto i da ne otvori? nikakav reverb već samo da pojačava? SEND (audio channel) signal se pojaćava na Stero out-u...! Dakle pusti pre fader/post to ku?e i mala deca ali stvar je o ovom ?to sam naveo. E A SAD..moje pitanje je bilo kako to VI re?avate. Ja to re?avam na vi?e načina osim slu?anjem i gledanjem (u onu zelenu crtu :da:). Dakle reverb je samo usput spomenut tako da DRY i WET su stare tj. prastare priče.8-) Pozdrav, Idvi |
Quote:
|
Nemoj pogre?no da me shvati?, ali ponovo pročitaj ?ta je napisao awacs, mislim da se i dalje tu krije odgovor na tvoje pitanje
|
Quote:
A koliko ja primjećujem ostali su shvatili ?to pričam.:wink: Od awasa sam"razumio" njegov post i on je potpuno u redu i nije mi bila namjera biti cinićan..a vjerujem ni njemu. Moramo se svi naučiti da razumijemo jedni druge..neki ovako drugi onako8-) Ja recimo se slabo slu?im stručnim nazivima vi?e sam praktičar..tako da na taj način tako i pi?em. Uzmi recimo simpatičnog Branoy neki njegovi postovi su za mene enigmatika..ali se potrudim da razumijem..osim kad ne?to na poznatom jeziku ne razumijem (kao ovo zadnje:wink:). Da ne tupim..samo sam htio pitat "kako to vi.." ja ako ne razumijem odoh na drugu temu. :D pozz |
Quote:
Uh...kakav post... Pa ne znam čika Idvi ?ta tu ima da se "re?ava". ?ta je re?enje? Da, signal ide sa kanala u master. Da, signal delom preko senda ?alje? u FX "?inu". Da, zbir dva signala je veći nego vrednost samo jednog, dakle jači je na masteru. Matematika je neumoljiva. I ?ta sad da se tu "re?i"...? Ako je cilj da ostane nivo signala u granicama jačine osnovnog kanala, dakle, mora se smanjiti jačina u kombinatorici oba kanala, dakle osnovnog i FX. Mo?e se koristiti i nekakav limiter, ali to ima za posledicu potpuno drugačiji proizvod u produkcionoj filozofiji. Nema "re?enja", već su to fakti i posledice. poz' |
Quote:
Što kaže Boki, to su prosto činjenice. Lično nikada nisam slao send u prazan FX kanal, a i ne poznajem nikoga ko jeste. Pozdrav, Vasa |
?ovek postavlja pitanje, ne dovoljno stru?no, ali sasvim jednostavno i razumljivo, a onda po?inje Ilijada i Odiseja...Odavno na ovom forumu nema drugarskog odgovora, kao ?to je to slu?aj na stranim forumima. Mo?da je pesparica i nervoza krivac...:)
|
Quote:
|
Već mi je pun kurac kukanja nad taštinom u odnosu na dobijeno.
Sve neke seka-Perse, u prvi plan ide odnos, a zanemaruje se jebena činjenica da je čovek dobio najbratskiji odgovor, koji će NIGDE IKAD da dobije! Ko je meni rekao šta... Najeo sam se debelih govana! NE sad da je do Idvija, nije, jasno je šta hoću da kažem, nema žalbe, već ovo postaje jebeni patern. "Pravo glupljeg"!!! Manite se tih sranja. Da , psujem, i popizdeo sam. Neko ima pravo da ne zna i ne zna kako da pita, a kad mu se odgovori, onda kuknjava, zato što pita osnovnu , prebazičnu stvar, i pravo je čudo da se potpisuje "studijima i poslom i karijerama" a ne zna šta je mic a šta line... Jebeš priču, banujte, većajte, ali razumite da mi je teško da u takvim uslovima funkcionišem demokratično kad treba da podržim neznanje i reagujem "pragmatično" na totalnu ignoranciju i nepostojanje zdravog razuma... Da, kriv sam. Ajd' u pičku lepu materinu! Na šta ovo liči? Ozbiljan forum treba da ugroze debilna pitanja i imbecilne ideje?! Ko vam je šta dužan? Gde je volja, gde je želja da se nauči? Ma ajde bre...! Molim da kolege postupe u skladu sa pravilnikom! |
U potpunosti razumem Bockie-a, ja iskulirao da napi?em ovako ne?to ali on izgleda nije uspeo :-)
|
Quote:
DA u pravu si potpisujem se sa onako kako si naveo ali zar tvoj toliko "jaki" intelekt to shva?a kao moje hvaljenje. Nije meni te?ko uzvratit i tebi i tebi: go.. se tri p... m...! ALI NE?U. Kako sam ka?e? svi su smrdljive svinje koje nisu dorasle tvom na?inu komuniciranja i nemaju tvoje znanje i tvoju mo? savr?enstva baratanja stru?nim frazama. Po tvome su svi idioti koji pi?u po ?tampi: ?or?, kopi, Dejli mejl, sr? te krejzi te fakju itd...ne znadu oni ?to je lajn a ?to mic. Ali ja ti pra?tam sve..jedino me boli ono: "moderator" i rekording. Moderator ok..najvjerojatnije si moderan tip ali rekording ? Mo?da rekorder:) Sje?am se jednog VELIKOG znalca na ovom forumu od kojeg sam mnogo nau?io i koji se zove SANDROB. Dalmatinskom ikavicom i malo "vla?ki" naglasak toliko nas je puta nau?io znanjem i nije ga smetalo na?a po neki puta naivna i amaterska ne znanja.. makar je Ton magistar. Gospodin iz Kor?ule! Dakle, dragi Boki opra?tam ti vre?anje ..ali brate bri?i ono: moderator.:( Dobio sam odgovor na moje pitanje... te mi nije jasno ?to to tebe "ne iskulira" pa te potaknulo da tako "kulturno"odgovori?. Dali moj prvi post..drugi ili odgovor: Mogli-a, Filip-a, Sira ilti branoya. Ili jednostavno samatra? da ?ika idvi "od?ikao" ?elim ti svu sre?u u glazbenom ?ivotu drugarski pozdrav! Idvi PS.ovo je ni?ta..jednom sam bio napadnut (od sli?nih likova) zbog ?, ? i pravopisa :D |
... osam, devet, deset.
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Stručni termini nisu izmišljeni da bi se iko kurčio i ispadao pametan u društvu, nego da bi komunikacija među kolegama bila brža i preciznija. To važi i za automehaničare i za obrađivače zvuka. Ako, kako kažeš, govoriš četiri jezika ne bi trebalo da ti bude teško da naučiš i par desetina izraza (i njihova značenja). Mislim, posle skoro dvanaest godina boravka na ovom forumu. |
Quote:
A ?etiri jezika ha ha :rotfl: zar stvarno nisi razumio ?to to pi?e :da: Da govorim Slovenski, Hrvatski,BiH , Srpski abogami i dobro pevam i Makedonski.:):grin: Pa bar ovi na?i prostori su duhovit narod a Srbi naro?ito (eh dragi ?kalja ..itd) A ?to se ti?e komunikacije glede glazbe, muzike i te boranije: Ray charles nije imao pojma ?to su note :D (tj. nije znao kako "terminolo?ki" izgledaju). A onaj ?udni Beethoven lik bio gluh? pa kako ?ovo skladao be?e gluv?8-):da: Taj na na?em forumu ne bi dobro pro?ao. Ajde prijatelju da zaboravimo to sve pa vako: JA PRIZNAJEM..da sam glup i ba? ne i obrazovan i ta ?injenica mi ne daje pravo da se obra?am preko foruma: branoyu,Filipu, Siru, Moglu; Amateru itd. itd...jer bi to slu?ajno mogli pro?itati i awacs, Bockie, mladenstojanovic itd. ALI chudno mi je da uop?te reguju na takve imbecile kao ja:banghead::) Pozdrav i..zasad zatvaram temu:da: PS. Sje?am se da lik koji me napade zbog ? i ? (..kao ?to pametujem a neznam gramatiku) a ON pametnjakovi? nema pojima da u SL nema ??.:wink: |
Uputio sam ti jednostavnu molbu da nam objasniš kako ti rešavaš to što si sam pomenuo.
Nismo isti, ne razmišljamo na isti način, ne tumačimo duhovitost na isti način, ali očigledno imamo neka zajednička interesovanja. Bolje da se držimo njih nego da kucamo bangheadove i štrcamo žuč naokolo. Ako sam u svom prvom postu napisao da ne razumem pitanje to nije bilo sa namerom da se sprdam s tobom, već da shvatim o čemu pričaš jer me, pazi sad: zanima. I ako ti imaš pravo da pitaš sve članove, valjda i ja imam pravo da pitam tebe. Ili sam pogrešno protumačio pravilnik foruma. Pozdrav, Vasa |
Quote:
Ovo ostalo sto nema veze sa zvukom...ne vredi ovako preko piskaranja...ali mi nije tesko (u nekoj meri, a zavisi i od dana) da odgovorim i na pitanje koje ne sadrzi standardnu terminologiju struke...ako je pitanje iole razumljivo... |
Quote:
I velikan umro od ciroze jetre?? Samo da nadopunim tvoj post.8-) |
U mom kraju ka?u: ?treća ? sreća?. Pa eto, da pitam po treći put: kako ti re?ava? tu situaciju koju si pomenuo?
Pozdrav, Vasa |
Quote:
..jednostavno..da opet ne "lupim ne?to" pa da se opet izlo?im napadima.:wink: Ali ?to to da ti objasnim? Ako nisi razumeo ni?ta? U mom kraju ka?u: "vsak ?ist svoj drek":da: Pozdrav, Idvi |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
:thumbsup:
Quote:
|
Te?ka su vremena...
|
Evo lijep dokaz da je ovaj forum otišao stvarno u kurac!
Ovu cijelu temu ne da treba zaključati nego najozbiljnije pobrisati da se pred nekim novoregistriranim članom ne sramotite. I vi i cijeli forum... Bože... |
Ma otisli smo svi u kurac. Sto ne bi i jedan audio forum :) .
Treba svi malo da se opustimo i ne dozvolimo da nam kojekakve gluposti upropaste dan. |
All times are GMT +1. The time now is 07:52 PM. |