![]() |
432 hz vs 440
1 Attachment(s)
Ljudi sta mislite o ovome, malo sam istrazivao i mogu reci da po meni 432hz mnogo bolje zvuci i nije mi jasno zasto je standard promenjen na 440hz a koliko sam procitao nacisti su uveli taj standard. Voleo bih da cujem vasa misljenja o ovome, ovo moze da bude zanimljiva teme. :grin:
http://www.collective-evolution.com/...usic-to-432hz/ |
Re: 432 hz vs 440
Sa' će čika Arthur da me bije...:D...ali sva dobra mjuza je već snimljena na 440..jbg...:D
|
Definitivno 432 zvuci lepse i blaze, to svako moze da proba, ili jos bolje umesto da tune-uje synth ili gitaru itd. neka tunu-je svoju traku koju je radio na 440, pa neka poslusa.
Ali! Ne zna se ko je gori, da li nacisti ili ovi sa chakrama! Sto se mene tice, i jedni i drugi!(pagani). |
mozemo mi da ke**mo do preksutra, ali naucno je dokazano da 432 hz ima daleko bolji uticaj na covekov kardiovaskularni i neuromotorni sistem, jeste da su dosadni ovi sa chakrama i tim stvarima, ali to je potpisano istina! O tome je cak i sam Tesla pisao, prosto pitajte svakog EEG medicinskog tehnicara koliko samo taj disbalans ima uticaj na coveka...pogotovo u ovim stresnim vremenima gde smo svi bombardovani svim i svacim...na tjubu ima puno klipova sa dokazima, puno dokumentaraca na tu temu i ne zovu za dzabe 432hz - universal frequency
|
samo pazte na vratove i setape gitara kad ih obarate
|
|
a i ovaj broj 432 je nekako vise sexy nego 440
|
Quote:
|
I kako sada pesmu koja je gotova da konvertujem na 432 a da ne izgubi na kvalitetu...?
Posto nemam opciju da renderujem odmah na 432... |
432hz nije samplerate nego osnovni ton za štimovanje instrumenata. Priča je o tonalitetu a ne o digitalnom formatu.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Sta znam? Meni 432 zvuci ljepse, intimnije... Ponekad :)
Uglavnom sam na 440 i ne zamaram se oko toga. |
Mo?da zvuči intimnije ali to tek kad ga direktno uporedi? sa 440. A opet, mo?da bi 426 zvučao JO? intimnije :)
Pozdrav, Vasa |
Tacno tako.
|
Quote:
https://www.youtube.com/watch?v=KO1j...ature=youtu.be |
Eh da je muzika slika, al nije, 432 izgleda lepse tj. pitanje je da li 432 zvuci prirodnije samo zato sto voda lepse oscilira na toj frekfenciji nego na 432. Da li to znaci da voda u nasem telu i usima bolje oscilira na toj frekfenciji te se mi osecamo bolje i sve to zvuci prijatnije, posto kazu da se ljudsko telo sastoji od nekih 70% vode? Jedino sto mislim da je zanimljivo raditi na takvom nekom stimu je to da slusaocu se moze uciniti da pesma, harmonija zvuci totalno novo i sveze pogotovo posle nekoliko pesama koje su odradjene na 440hz. Ali opet nije to to. Sve je to equal temperament samo sto si ga pitch-shiftovao za 8 centi.
|
Ajde da prekontrolisemo zapazanje :)
Sta vidite? <iframe src="https://www.youtube.com/embed/1zw0uWCNsyw" allowfullscreen="" width="560" frameborder="0" height="315"></iframe> |
Quote:
Nemam pojma šta iz ovoga treba da se zaključi? Ovo ne da nije naučni eksperiment, nego nije ni pošten amaterski pokušaj. Ogromna većina čistih (=sinusnih) tonova će napraviti nekakvu urednu šaru ako se sviraju dovoljno dugo, ali će se šare naravno razlikovati — zavisi od oblika rezonatora i materijala od koga je napravljen, tojest od prirodne rezonance dotičnog rezonatora. Šare će biti manje uredne ako je odsvirana frekvencija u blizini prirodne frekvencije rezonatora. To je prosto fizička zakonitost. Kada se priča o muzičkim instrumentima, koji još unose i harmonike u jednačinu, to je tek posebna priča. Tek je tu ludilo sa oblicima instrumenata, pa sa debljinom i dužinom žice (ako ih ima), pa... Stojim kod onoga što sam rekao — muzika @432Hz zvuči mekše kad se direktno uporedi sa istom muzikom @440. I to je sve. nema tu nikakvog kosmosa i štatijaznam čega. Sad se setih da na forumu još uvek imamo bar dvojicu apsolutnih sluhista (braću Filipović). Nažalost, Bogi više ne obitava ovde, a valjalo bi čuti i muzičku i tehničku (zvučničku) stranu priče. Sve to jer tema jeste interesantna, samo je ne treba smeštati u domen ezoterije :) Pozdrav, Vasa |
ja mislim da svi muzičari i producenti koji se nisu ostvarili na 440 treba da pređu na 432, i da naprave čudo od karijere. Samo nek se paze heroina, side i ostalih propratnih elemenata slave
|
Eto furate mi pricu da nisam postao hans zimmer zbog kompjutera i opreme a ja znam sve vreme da je nesto drugo. Sad cu da razvalim ! Od jutros sam napisao deset kompozicija na 432 vec me zeli holivud
|
Quote:
E ovo se zove "vidim vise od vas" :wink: Samo steta sto nije vise ljudi napisalo svoje vidjenje, a sto se tice 432 i 440, i ja kazem da 432 zvuci mnogo mekse i lepse, a sto se tice kosmosa, to vec ne znam, ne znam ni odakle te pretpostavke, ni 444 ne zvuci toliko lose(nema u ovom videu) ali mozete ovde probati http://onlinetonegenerator.com/ iako 444 koliko znam nije po pitagorinim proracunima, ali meni nekako i to zvuci bolje nego 440. Salu na stranu :))))) A ja vidim u videu i Korg LCA 120 Chromatic Tuner koji na zalost ne moze vise da se kupi(mozda moze polovan, ko uspe da nadje), jer je discontinued a koji realno kida sa funkcijama :grin: Eto, ja videh i to :D |
https://www.youtube.com/watch?v=LVoVr9UwOQM
ja sam preshao na 432 i mogu vam reci da mi masive bolje zvuci,ma sve sto dohvatim nekako lepshe,toplije i neznije.cak i dok preslushavam muziku koja je na 432 mogu da popijem vishe piva i sprzim vishe buksni.devojka me voli josh vishe,ne osecam cak sta vishe ni bol u ledjima a uspeo sam i da se ugojim 2kg.(naravno salim se) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
E kad je Bajaga pjevao o hercazi. 442 do Beograda. Skrivena poruka i niko nije provalio. Stara skola je isla vise, danas je nize in. Konacno se tajne pocinju otkrivati na Rumskom.
|
Quote:
Pfff... A sta je sa Senhajzerom, hm..? Taj njihov topli zvuk?! :hm, hm: 421...441... A tek AKG...ali pssst! :ignore: |
Idem malo da osvezim auricu i da sredim cakru.
https://www.youtube.com/watch?v=33mhPWO9K2c Hammmmmmmmmmmmmm |
Quote:
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of...ra_musculus.29 |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
e momci a da vas pitam kad je sezona parenja kitova(malo sam off sory):rotfl:
|
Quote:
|
gde ode ova tema..
Rumski at its best |
Odli?na tema, ne prekidajte je... jer ste me totalno zbunili, mora ovo da se razjasni do kraja. Evo, opravljam trenutno svoj DNK nekim frekvencijama. :)
Vi mo?ete da se zezate ali istina je da grbavi kitovi (Megaptera novaeangliae) imaju pesme koje pevaju i obi?no traju po 20 minuta. Izu?avao ih svojevremeno i mogu da vam ka?em da ih i? ne razumem. :D A ina?e, svake godine prave nove melodije tj. pesme. E sad, ako me pitate ?ta se trenutno slu?a me?u kitovima... ?ao mi je, ne pratim top liste njihovih hitova, ali ne sumnjam da privode dobre ?enke tim pesmama. 8-) Kitovi, majstori subbass-a. Niko ne spomenu majstore ultrazvuka tj. delfine (Delphinidae), a jako su bitni u ovoj pri?i. Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
- "Batice, ni?ta dok je ne zamasti?, onako propisno... drnčom." Na veliku ?alost fanova, orkestar se kasnije vratio na standardni 440-hercni ?timung tako da do sada nije ponovljen uspeh sa te Igrijade. NVO "Dr? Mu Nane Glavu" je pohvalila po?tovanje internacionalnih ?timung standarda i podr?ala dalji rad u okviru istih. Licence koje su podelile Udru?enje Antitalenata i Magistri Ra?timovanih ?alabajzera a.k.a UA i MR? ipak nam daju nadu da će se mo?da u budućem periodu uspeh ovog legendarnog orkestra mo?da i prevazići. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:19 AM. |