Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=47015)

Manugo 10-01-2015 09:48 PM

DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

Pozdrav Svima...Evo mene sa novom temom.Imam Emu 1212M PCI i kupio bih Preamp da bude oko 150e.Cuo sam kako radi DMP3 - Dual Microphone/Instrument Preamp i deluje mi ok.Opet se dvoumim da zamenim kartu i da uzmem neki Interface Firewire do 250e,kao npr.Focusrite Saffire PRO 14.Koristio bih jedan mikrofon za snimanje,uglavnom vokala.Da li bi bila greska uzeti ovaj Preamp ili ipak zameniti kartu sa nekim Interface do 250e.

BlasterMaster 11-01-2015 06:11 AM

Re: DMP3 ili Interface Firewire Focusrite Saffire PRO 14

po meni, ja bi uzeo bolju karticu sa boljim preampom, nego taj dmp3

nemoj me pogresno shvatiti, ne obracam se sad samo tebi nego i generalno clanovima koji imaju isto pitanje dal ovo ili preamp, prvo trebaju da se svi koji uzimaju recording interfejs itd, krecu da prave "lanac" snimanja i to, zapitaju - za sta ce mi taj preamp, i kakav preamp zele... danas, trenutno na trzistu imas mali milion preampa razlicitih cenovnih klasa i karakteristika... treba biti specifican u zeljama, dakle, da li ti treba neki preamp koji ce biti skroz clean, da imas cist usnimak (sto vise moguce za te novce) ili ti treba neki "british style" ili neki previse tube style preamp, da zvuci sto toplije, ili ti treba preamp iskljucivo koji se pokazao dobro za gitaru recimo, itd itd...
ja sam pretpostavio, da ti treba preamp koji ce ti dati sto providniji signal, da imas sto cistiji zvuk, bez neke distorzije, emulacija itd, da nema neke promene, i stoga sam dao odgovor...
danasnje kartice tipa maudio profire, ili focusrite scarlet i saffire imaju sasvim korektne preampe u njima sa kojima mozes da dobijes dobar usnimak...

Bockie 11-01-2015 08:29 AM

1212m je sjajna karta. Preamp od 150e je smeće. Bilo koji.

Uzmi karticu novu. Imaćeš bar noviji proizvod, podršku za drivere itd...

Manugo 11-01-2015 01:20 PM

Hvala na savetu...Tako nesto sam i ja razmisljao,da je bolje kupiti noviju karticu koja u sebi ima pristojan preamp.Zadovoljan sam sa Emu 1212m,samo sto sa njom ne mogu usnimiti vokal bez predpojacala.Nemam iskustva sa Interfajsom,pa sam zeleo cuti misljenja Vas koji imate vise iskustva.

Hteo bih da pitam, da li da otvorim novu temu ili mogu postaviti pitanje na ovoj.Pitanje je vezano za Interface,kao sto je gore naveden u naslovu Focusrite Saffire PRO 14. Ili neki drugi Interface Firewire sto se moze naci u nasim prodavnicama do oko 250e.Hvala jos jednom,pozz.

Bockie 11-01-2015 04:04 PM

Da moram, pre bih i?ao na USB... ima i onaj 2i2, ako si pominjao samo snimanje vokala...sasvim je dovoljan, a ostatak novca usmeri u pravcu skupljeg i boljeg mikrofona...

Manugo 11-01-2015 05:17 PM

Da, video sam par njih kao Focusrite scarlett 2i2 USB, ipak bih pre uzeo Firewire.Ako vec kupujem,iskreno uzeo bih malo bolju karticu od 1212m.Naravno do navedene cifre...

Filip_ 11-01-2015 06:02 PM

Quote:

Originally Posted by Manugo (Post 363929)
ipak bih pre uzeo Firewire.

Zasto? Mislim imas li neki valjani razlog, ili eto tek tako da kazes da je Firewire :rolleyes:. Za ono sto ces raditi (potreba za najvise 2 ulaza) cak i USB 1.1 kartica ce raditi bez problema ako mislis zbog "protoka" podataka...

Manugo 11-01-2015 06:42 PM

Mozda i gresim u vezi firewire konekcije.Ako nema razlike u radu sa usb i firewire karte do 250e.Sta uzeti konkretno?

Bockie 11-01-2015 07:59 PM

Sve što je do 250e (pa i više) je prilično..."ujednačenog" kvaliteta. (Trudim se da ne psujem:D)
Mislim na preampe, el. komponente i dr.

E sad, jedino ako imaš neke kompleksne uslove, tipa 2-3 para monitora, matrix na izlazu, čuda neka...onda se ide na kompleksniju kartu. Po onome što si opisao, ponoviću isto. Čuvaj pare za dobar mikrofon.

Značaj preampa se vuče iz doba kada ih se koristilo mnogo više odjednom, pa je to sve imalo smisla, priča o preampima dobija zrno smisla tek na 6-8 komada pa to ima neki "specifičan" zvuk u zbiru. Ovako komadno, više kao tehnika usimavanja. Loš mikrofon će zvučati loše i na preampu od 200 i od 2000 evra a dobar mikrofon uvek zvuči prilično dobro!

USB ne treba da te brine. USB 2.0 je teoretski i brži od firewire-ta! :shock:
Ali nemaš potrebe za tim, ta karta je 2 kanala (mislim na predloženi 2i2) i zauzima smešno mali bandwidth...:wink:

hofmann 13-01-2015 08:20 AM

Sta god uzeo, ako mozes izbegni M-audio a obavezno izbegavaj firewire karte.

Iz licnog iskustva i tudjeg, znam da je usb stabilniji pri radu narocito kod tog cenovnog ranga kartica.

e da i vodi racuna o svom lancu usnimavanja. Najbolje je da ti sve komponente budu u istom ili bar slicnom cenovnom rangu.

Nema nikakvog smisla uzeti mikrofon od 1000e ako imas preamp od 150e jer ce onda taj mikrofon zvucati kao neki od 150e i obrnuto naravno (sto kaze bocke)

Uvek imaj na umu da ti je ceo lanac snimanja dobar onoliko koliko ti je dobra najjevtinija karika u njemu.

Manugo 13-01-2015 06:18 PM

Hvala Vam na savetima...Ali citajuci po forumima,da je bolje uzeti firewire zbog samog protoka i stabilnosti rada karte,nego uzeti usb bez obzira sto je teoretski brzi.I jos nesto Focusrite Saffire PRO 14 mi delovao ozbiljnije nego scarlet 2i4...Na osnovu Vasih saveta,razlike kvaliteta usnimavanja do cifre koju sam ja hteo platiti gotovo nece biti...

Tako da jos nisam odlucio sta konkretno uzeti sto se tice karte...Inace sam planirao da uzmem mic rode nt1a,ali svakako bih pitanje postavio na forumu.E sad, "Bockie" me je stavio na razmisljanje...da li skupiti i uzeti rode nt2a...

Moj plan je bio da uzmem mic do cifre kao sto je rode nt1a i neku kartu koja je za stepenicu bolja od 1212m i koja ima svoj premp,posto sam odustao od kupovine prempa.

Bockie 13-01-2015 08:35 PM

Quote:

Originally Posted by hofmann (Post 363956)

Nema nikakvog smisla uzeti mikrofon od 1000e ako imas preamp od 150e jer ce onda taj mikrofon zvucati kao neki od 150e i obrnuto naravno (sto kaze bocke)

Ne, ne rekoh to! Pročitaj pažljivo!

Mic od 1000e uvek svira! Na svemu što je ispravno! Sad, možda ne za svih 1000e koliko vredi...ali mikrofon od 150 eur svira kao kanta na svemu!

No, ja bih recimo, uzeo neki mali usb interfejs...a već sam predložio...ili neki ekvivalent, a što da ne i M-audio... Ali bih probao da dobacim do barem AKG-C214...npr...kao donji minimum iole nekog mikrofona...makar i polovan...

E sad, treba isprobati mikrofon!

Evo zašto. Negde 2000.-2001. snimamo Koleta iz Prezira. I u nekoj pesmi nikako da "navrtimo" vokal da prosvira. Dakle, sesija snimanja vokala je u toku. Jednostavno neće da "sedne" u nekakav "raf-miks", već u startu se čuje da je tupavo...nije to to.
Ređamo arsenal Nojmana...sve isto. U svim pesmama mislim da je U67 sve odradio sjajno...ali ova nikako. Čak i 47-ica..."mutava".
Sasvim bezveze, iz nedostatka ideja, Ševa odluči da stavi olešeni RE-20...
...nebo se otvorilo...:D Sve prosviralo, vokal seo, zvuči "ko kuća"...! Taj dinamički mikrofon je duplo jeftiniji od najjeftinijeg Nojmana. U toj pesmi je jednostavno bolje radio i kraj.
Dakle, treba probati mikrofon, pre kupovine, ima studija, kućnih set-up-ova, pitaj, probaj, potrudi se, plati sat-dva nekog studija ako treba, da saznaš koji tip mikrofona "pristaje" na tvoj glas.

hofmann 13-01-2015 08:41 PM

imas li ti sobu za ovaj mikrofon, ili makar neki paravan, ako ne dzabe ti, neces naci dovoljno tiho okruzenje za ovaj mic koji skuplja sve zivo.
Bukvalno ako ti je komp u sobi u kojoj snimas cuces ga bez obzira koju karakteristiku mikrofona izaberes O,8...

Kako je firewire stabilniji?

Prvo sto moras imati texas instruments-ov cip za FW, ako ga nemas na ploci, tj ako imas neki drugi tesko ce ti sve raditi kako treba, postoje sanse ali male.

Pa juri pci ili pcie firewire texas karticu....
Dok sam imao RME FW400 desavalo se ponekad da iskoci plavi ekran, da zeza FW ne cesto zaista jednom u mesec dva, ali je opet smaralo iako sam imao texas chip. Da ne pricam sto su mi zvucnici "pucali" svaki put kad ugasim komp.
FW ima 3 puta veci napon od usb-a i to mi se takodje ne dopada
mislim na kraju krajeva posmatrajuci trziste zvucnih karti izgleda da FW ide u zaborav pod pritiskom USB standarda.
evo sad radim na babyface-u i napajanje i audio idu preko USB-a, nikad mi nista nije iskocilo, puklo zakrkljalo sta znam mozda gresim ali definitivno tako mislim.

hofmann 13-01-2015 08:44 PM

@ bockie ne m-audio zato sto postujes sebe i svoje zivce?:grin:

Bockie 13-01-2015 08:51 PM

Quote:

Originally Posted by hofmann (Post 363968)
imas li ti sobu za ovaj mikrofon, ili makar neki paravan, ako ne dzabe ti, neces naci dovoljno tiho okruzenje za ovaj mic koji skuplja sve zivo.

Ovo ne pričaš iz iskustva, uz svo poštovanje! :wink: Ovo su floskule sa net-a...!

Eno ja snimio svoju pesmu u sobi kod mene u samostanu. Ima na "promociji radova". Od izolacije imam "jednu ruku" kreča. Čuješ li komp i sobu? A U87 na koji sam snimao je polu-crknut. Zaključan na -10db... Mislim da je preamp bio na +40 db... Mackie Onyx preamp...imam ih 16 u mikseru. Sumnjam da je puno skuplji po komadu od npr 2i2...eto možda malo skuplji od m-audia...

Quote:

Originally Posted by hofmann (Post 363968)

Prvo sto moras imati texas instruments-ov cip za FW, ako ga nemas na ploci, tj ako imas neki drugi tesko ce ti sve raditi kako treba, postoje sanse ali male.

Evo, ja nemam TI...nego buđavu VIA-u od 5 eur i radi perfektno od 2007.
Uzeo sam 3 različite iz radnje u kojoj su me znali, zab'o br.2 i sve radi! Evo i danas je tako. Mislim da je VIA-6707...

hofmann 13-01-2015 09:29 PM

pa eto cuo si eksperta, da ja ne gubim vreme ovde, kad ti je sve covek objasnio.

Bockie 13-01-2015 10:01 PM

Hah...dobro, može i tako...:D

Ja samo imam izvesno iskustvo i sve što kažem projektujem u odnosu na to. A ovo je prostor i vreme gde je to čak i opasno. U najmanju ruku nije poželjno ,eto. U svakoj sferi...ali da ne "off-topičim"!
Dakle nisam čitao i čuo bilo šta što kažem.

BlasterMaster 13-01-2015 11:26 PM

meni je iskustvo pa totalno suprotnije nego sto hofman kaze, da podjemo od predpostavke da ja gresim al ajde...
uporedjivao sam preampe sa maudia profire rme-a, i sa saffirea, i tu su negde, mozda liquid malo bolje radi na vokalima, ali to su ona 2 sa 56ice... octane preampi na maudiu su korak ispred... ujedno 2 koraka ispred rme-a tad... a ne bi da uvredim korisnike nekih drugih kartica i mixera, ali value po kanalu je definitivno na boljem nivou nego sto bi neko nagadjao samo zbog imena...
kupio sam ti chip karticu da povezem profire, i radila je gore nego preko bajpasovanog soundblaster firewire-a, veca latencija, vise bagova itd... tako da ne mora da znaci...i ja sam ostavio na bajpasovanom soundblasteru , jednostavno fw hub se "pogodio" iako je via chip set...
zatim, ne mora da soba ima najveci uticaj... nekad veci uticaj ima impedansa mikrofona i slucaj da se "pogode" kartica i mikrofon (ako vec ide iz mikrofona direktno u kartu)
mislim da sa nt2a i sa focusriteom imaces sigurno bolji lanac i zvuk nego trenutno... ili barem c214 ili ako uspes da nadjes at4040... ako ti je nemoguce uzeti odjednom, uzmi barem sm57 imaces super vokale :D
i jos jednom apelujem da ne gledamo toliko samo kroz cene, jer su i one veoma varijabilne, tako da tvrdnje - nemoz naci dobar mic za ispod 500 e, je ko da neko kaze nemoz naci dobar auto za ispod 10k... ko zna ko i pod kojim uslovima kupuje/prodaje, ima i nojmana za 500 evra ako dobro bidujes :wink:

Manugo 15-01-2015 11:28 AM

Svaki savet je dobrodosao i svaka podela iskustva,meni znaci puno, a verujem i drugima koji budu imali slicna pitanja.

Sto se tice moje situacije,ipak cu morati da uzmem nt1a ili nesto do tih para...A za kartu.....verovatno scarlett 2i4...nije puno skuplja od 2i2 a treba mi da ima mid in i td.

Nije puno veliko ulaganje a nadam se da ce meni svakao vrsiti posao....pa makar i za neki demo....po vasoj preporuci sacekacu i Ipak skupiti za bolji mic.

Manugo 24-01-2015 04:05 PM

Na preporuku ipak sam uzeo Rode nt2,posto je bolji od nt1 i trenutno cu ga koristiti preko mixete...Dok ne skupim za neki interface....

Manugo 30-06-2015 09:33 AM

:wink:Da ne otvaram novu temu.Da li ima neko iskustva o karti M-Audio ProFire 610,posto moze da se nadje jako povoljno.Procitao sam na forumima da je jako zahvalna....Ali opet gledao sam i ovako nesto M-Audio Fast Track Ultra 8R...
Karta mi treba da ima sto kvalitetniji zvuk da bude do 450e.... :wink:

Pozdrav unapred hvala.

VladaNS 30-06-2015 10:14 AM

Ja sam imao profire 610 i mislim da je karta izuzetna za te pare. Konverteri dobri, dovoljan broj izlaza (dobro za summing), octane preampi čak bolji nego na fireface. Kupi.

Manugo 30-06-2015 11:13 AM

Hvala druze...Opet hocu da vidim da li ima neko iskustva sa Fast Track Ultra 8R...posto imam neku Dell brend masinu i ne znam kako bi radila firewire karta sa dell ovim chipsetom..

MD 30-06-2015 11:46 AM

Meni je Profire 2626 radio dosta bugovito. Rusio se, smrzavanje, izgubi se zvuk... ima i neka fora da kad snimas visekanalno ne snima sinhronizirano sve kanale... to je samo ako radi ko standalone, ako ide ko samostalni konverter snima normalno.

Poslije sam ga spajao preko RME HDSP 9652 ko dodatni standalone konverter i to radi super.

Uglavnom za te pare to je super kartica. Izrada je odlicna. 610 bi trebala biti ista po kvaliteti i jos jeftinija... jedino je ta Profire serija nestabilna, mislim da je zbog toga izgubila na popularnosti u odnosu kada se pojavila na trzistu...

Pogledaj samo za firewire ulaz, tu je Profire dosta izbirljiv. Kad sam ga spajao preko firewire, spajao sam ga na firewire port od EMU 1820m pci kartice sto bi trebao biti dobar chipset pa je opet, kao sto rekoh bilo bugovito...
Ako ti radi na kompu, bit ces prezadovoljan jer nema bolje za te pare. Mislim da je to uopce najbolja kartica od M-audija, nekakav odgovor na Fireface za duplo manje para...

Tek sad vidim da uzimas do 450 eura. Da uzimam jednostavnu karticu i trazim dobar zvuk ja bi uzeo RME Babyface.

:wink:

BlasterMaster 30-06-2015 04:40 PM

gledao sam da se sada po oglasima prodaje i za po 160 e polovna, ja POTPISUJEM za te pare bolja kartica ne moz` da se nadje (osim ako ti neko ne prodaje ff800 za 160 evra :D)
ja sam je imao odavno, koristio sam je 2 godine ni jedan bag nikad nikad zaista... da ciljam manje-budzet kartice samo bi gledao tu i focusrite onu 2i2, nista vise...
elem, 2626 je sasvim druga prica sto se tice stabilnosti, i izbora fw chipseta, 610 je kod mene radila na obicnom via chipu, a ova nece ni na texas instruments kako treba...

@MD braki videh da mnogi isto koriste rme i 2626 a i ti sad spomenu to, kako radi ta kombinacija? koja je razlika u konverziji? vredi li uloziti u 9652 ili jok? verovatno je latencija minimalna tako

MD 30-06-2015 09:18 PM

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 366877)
gledao sam da se sada po oglasima prodaje i za po 160 e polovna, ja POTPISUJEM za te pare bolja kartica ne moz` da se nadje (osim ako ti neko ne prodaje ff800 za 160 evra :D)
ja sam je imao odavno, koristio sam je 2 godine ni jedan bag nikad nikad zaista... da ciljam manje-budzet kartice samo bi gledao tu i focusrite onu 2i2, nista vise...
elem, 2626 je sasvim druga prica sto se tice stabilnosti, i izbora fw chipseta, 610 je kod mene radila na obicnom via chipu, a ova nece ni na texas instruments kako treba...

@MD braki videh da mnogi isto koriste rme i 2626 a i ti sad spomenu to, kako radi ta kombinacija? koja je razlika u konverziji? vredi li uloziti u 9652 ili jok? verovatno je latencija minimalna tako

Da Profire 2626 radi stabilno bilo bi to super, jer ima jos 16 adat i-o, dva izlaza za slusalice, ma super kartica...
Inace ne mozes koristiti sve ulaze-izlaze s Profire u ovom konverter modu. Koliko se sjecam, moras konfigurirati prvo Profire preko firewire dok je standalone, pa tek onda ko konverter koristiti. Tako da ti u svakom slucaju treba firewire konekcija radi konfiguracije Profire.
Na RME radi sve jer RME radi dobre i pouzdane proizvode, meni sluzi ko glavna kartica bas zbog stabilnosti. Nema svoje konvertere, pa ne mogu usporediti, na nju mi sve ide preko ADAT-a.
Ali mogu usporediti s RME ADI konverterom koji isto koristim i to je po meni bolje od Profire. Mislim cini mi se tako, sad sto je bolje sto je gore, nemam pojma, razlike neke ima, meni u koristi RME konvertera... nekom drugome bi mozda Profire bio ugodniji.
Ne koristim previse kanala da bi vidio neku razliku kad se to sve skupi pa dobije karakter, trenutno mi sve gitare i basevi idu preko Kemper profiling amp SPDIF-a, mislim da Kemper ima super konvertere. Sve i da nisu nesto, nema smisla dodatna konverzija.
Ovako jedan na jedan, neces bas cuti ne znam kakvu razliku ako snimis kroz Profire ili RME konverter vokal ili sto vec... a i ja vise mislim na DA konverziju kod ove usporedbe.
Ja mislim da se i s emu 1212m moze snimati odlicno, a to valjda nadjes za 50 eura po oglasima pa ne znam s cim se zamarati... Bitna je dobra pjesma i ideja, nista danas nema toliko los zvuk da bi ti to predstavljalo problem oko glazbe...

:grin:

MD 30-06-2015 09:26 PM

Quote:

Originally Posted by BlasterMaster (Post 366877)

Da Profire 2626 radi stabilno bilo bi to super, jer ima jos 16 adat i-o, dva izlaza za slusalice, ma super kartica...
Inace ne mozes koristiti sve ulaze-izlaze s Profire u ovom konverter modu. Koliko se sjecam, moras konfigurirati prvo Profire preko firewire dok je standalone, pa tek onda ko konverter koristiti. Tako da ti u svakom slucaju treba firewire konekcija radi konfiguracije Profire.
Na RME radi sve jer RME radi dobre i pouzdane proizvode, meni sluzi ko glavna kartica bas zbog stabilnosti. Izdrzi bilo kakav session bez problema, a znam raditi i sa preko 100 kanala, opterecenje sustava do maksimuma... Nema svoje konvertere, pa ne mogu usporediti, na nju mi sve ide preko ADAT-a.
Ali mogu usporediti s RME ADI konverterom koji isto koristim i to je po meni bolje od Profire. Mislim cini mi se tako, sad sto je bolje sto je gore, nemam pojma, razlike neke ima, meni u koristi RME konvertera... nekom drugome bi mozda Profire bio ugodniji.
Ne koristim previse kanala da bi vidio neku razliku kad se to sve skupi pa dobije karakter, trenutno mi sve gitare i basevi idu preko Kemper profiling amp SPDIF-a, mislim da Kemper ima super konvertere. Sve i da nisu nesto, nema smisla dodatna konverzija.
Ovako jedan na jedan, neces bas cuti ne znam kakvu razliku ako snimis kroz Profire ili RME konverter vokal ili sto vec... a i ja vise mislim na DA konverziju kod ove usporedbe.

Naravno tu ne mislim ako usnimavas kroz Profire preamp ili neki drugi preamp.

:grin:

Manugo 01-07-2015 10:45 AM

Na oglasima ima bas povoljno da se nadje M-Audio ProFire 610,u odnosu koliko je nova.Jos uvek radim sa emu 1212m i to zahvalna kartica....

Manugo 01-07-2015 01:32 PM

Quote:

Originally Posted by Manugo (Post 366892)
Na oglasima ima bas povoljno da se nadje M-Audio ProFire 610,u odnosu koliko je nova.Jos uvek radim sa emu 1212m i to zahvalna kartica....

Razmisljao sam da uzmem preamp do 450eura, ali mislim da ce ProFire 610 zavrsiti posao. Bolje da skupim neke parice pa da uzmem kvalitetniju zvucnu karticu...

Jos jednom bih zahvalio sto ste podelili vase misljenje samnom

MD 01-07-2015 02:38 PM

Imas Rode nt-2, imas E-mu 1212m, uzmi neki solidan preamp za tih 450 eura i udri ako ti treba nesto za vokale i slicno...
Ne znam kakve monitore imas i to, mozda da uzmes za dio novaca Golden age project preamp, to bi se dalo naci za 200 eura polovno a hvale ga svi, M-audio Tampa mozda nadjes, po meni je to bolje od preampa na Profire koliko se sjecam, imam ga doma ali nisam davno koristio... (koliko sam skuzio treba ti jedan preamp a ne 8, ako ciljas na 2626) a dobijes jos jedan digitalni ulaz za taj e-mu, solidan kompresor, preamp s puno mogucnosti itd... a ostatak od 250 eura ulozis u neke monitore ili se strpis dodas par sto eura na tih 250, uzmes Adam A7 na oglasu i eto... dovoljno za kucni studio...
Firewire je danas zastarjela tehnologija, namucit ces se dok nadjes neku maticnu s njim pogotovo laptop a one kartice samo firewire port, ko zna kako to radi s Profire...

:D

BlasterMaster 01-07-2015 03:58 PM

Quote:

Originally Posted by Manugo (Post 366895)
Razmisljao sam da uzmem preamp do 450eura, ali mislim da ce ProFire 610 zavrsiti posao. Bolje da skupim neke parice pa da uzmem kvalitetniju zvucnu karticu...

Jos jednom bih zahvalio sto ste podelili vase misljenje samnom

gledaj, razlika izmedju profire 610 preampa i nekog u klasi do 450 e je nikakva, cak iz iskustva tvrdim da nekad profire bolje , jace i cistije zvuci... puno puta mi se desavalo da kolege prilikom nekih usnimavanja dodju i bune se zasto ne idem u neki preamp pa tek onda u kartu, dok i sami ne cuju...
razliku koju bi dobio, ja ti garantujem da trenutno ne bi osetio, mozda tek kroz neki placebo...
iste preampe ima i 2626, stim sto ima vise i/o pa ga dosta ljudi, a koliko vidim i clanova rumskog, koriste samo kao preamp uz neku bolju kartu, ja je zato i koristim i ako budem menjao, menjacu samo za neku daaaleeeko skuplju i osetniju opciju, cak je i tad mozda ostavim kao preamp za bubnjeve itd...
jedina osetna razlika izmedju 610 i 2626 je u izlaznom signalu za monitore... 2626 se cuje za jedno 30 posto jace, to je sve...
nije mi cilj da tebe ili bilo kog navedem uzmi to i to zato sto sam ja to imao ili neko peti, ne, meni je do toga da kazem da nije uvek razlika tolika koliko smo ocekivali, nije to ko kod telefona da ti 50 e pravi razliku... ovde tih 200 e prave mozda razliku u pakovanju, porezu, izvozu, marketingu itd...kazem jer sam u istoj situaciji bio...

MD 01-07-2015 07:54 PM

Kupi za 450 eura recimo Focusrite ISA One, pa usporedi s tim Profire preampovima. Jedino ako mislis da isto zvuci jednostavan ogoljeni single channel preamp za 450 eura i jedan od osam preampova s kartice, gdje je jos hrpa toga ubaceno i to sve za isto toliko eura...

Kazes da koristis samo preampove s Profire, kako napravis bypass konvertera?

:)

BlasterMaster 01-07-2015 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 366903)
Kupi za 450 eura recimo Focusrite ISA One, pa usporedi s tim Profire preampovima. Jedino ako mislis da isto zvuci jednostavan ogoljeni single channel preamp za 450 eura i jedan od osam preampova s kartice, gdje je jos hrpa toga ubaceno i to sve za isto toliko eura...

Kazes da koristis samo preampove s Profire, kako napravis bypass konvertera?

:)

pardon, izvinjavam se, mislio sam ako trazi karticu + preamp u tom cenovnom rangu, naravno i isa one i gap i jos nekolicina mogu da itekako rade...

ne koristim samo preampe na karti, koristim samo profire :D tj to mi je glavna karta, zato sam te pitao kako ti radi u konekciji sa rme...
meni trenutno najvecu zbrku tu pravi sto izlazim preko adata na mixer, i onda moram i finansijski i takticki dobro da odlucim kako sve to da povezem a da pritom izbacim sto vise kanala na mixer...

Manugo 01-07-2015 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by MD (Post 366896)
Imas Rode nt-2, imas E-mu 1212m, uzmi neki solidan preamp za tih 450 eura i udri ako ti treba nesto za vokale i slicno...
Ne znam kakve monitore imas i to, mozda da uzmes za dio novaca Golden age project preamp, to bi se dalo naci za 200 eura polovno a hvale ga svi, M-audio Tampa mozda nadjes, po meni je to bolje od preampa na Profire koliko se sjecam, imam ga doma ali nisam davno koristio... (koliko sam skuzio treba ti jedan preamp a ne 8, ako ciljas na 2626) a dobijes jos jedan digitalni ulaz za taj e-mu, solidan kompresor, preamp s puno mogucnosti itd... a ostatak od 250 eura ulozis u neke monitore ili se strpis dodas par sto eura na tih 250, uzmes Adam A7 na oglasu i eto... dovoljno za kucni studio...
Firewire je danas zastarjela tehnologija, namucit ces se dok nadjes neku maticnu s njim pogotovo laptop a one kartice samo firewire port, ko zna kako to radi s Profire...

:D

Od monitora imam Lsr 305JBL ,rade zaista korektno.Za sad tu nebih nista dirao...imam taj problem sa preampom...ta karika je najslabija,jer koristim neku mixetu...E sad,ja koristim ovu karticu od pocetka...cuo sam kod druga kako radi rme 800 ali on ne koristi predpojacanje za mic.vec direktno...i tu nema puno price i ja bih voleo tu kartu imati.Ali da se vratim ponovo,citajuci savete kolega sa fotuma,uzeo bih svakako kvalitetniji pream.Trazio sam pino po oglasima,alo nisam nasao gore navedeno...Novi su jako skupi...jedino ovo ART MPA Gold Preamp... to sam nasao u artu,ako ima neko iskustvo sa ovim pred pojacalom voleo bih da cujem...posto se uklapa u moj budzet:D

Manugo 23-01-2016 05:00 PM

Ljudi potrebna mi je pomoc oko RME HDSP9632 u pitanju je polovna kartica...zagrejan sam da je kupim....ako neko ima iskustva znacilo bi mi...Unapred hvala

All times are GMT +1. The time now is 11:09 AM.