Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Cubase 8 izlazi danas (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=46852)

Moritz 03-12-2014 07:21 AM

Cubase 8 izlazi danas

http://www.steinberg.net/maintenance/ ...komacno nekih stvarno korisnih opcija

STUDIOTON 03-12-2014 12:35 PM

Re: Cubase 8 izlazi danas

Upravo kupio :wink:

psionic 03-12-2014 01:31 PM

Quote:

Originally Posted by STUDIOTON (Post 363229)
Upravo kupio :wink:

^^ Mrzim te !
:D :D :D
:rotfl::rotfl::rotfl:

Pisi nam kako ti se cini, da li se isplati i slicno... Gledam razne ove klipove na YT i na sajtu, ali voleo bih da cujem i neke stvarne utiske, ne samo reklame.

Znak 03-12-2014 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 363230)

Pisi nam kako ti se cini, da li se isplati i slicno...

I gde si kupio...

Hollywood 05-12-2014 10:04 PM

Cubase 8, odlican, bas sam zadovoljan za ovih 24sata sto ga teram.

Jan 06-12-2014 02:05 AM

Jel su popravili onu brljotinu sa grafickim prikazom waveform-a gde kao da nije puna rezolucija ? Okacio sam bio slike ovde:

http://rumski.com/forum/showpost.php...&postcount=103

Jel su ostali pri tome da ne mogu vise da se grupisu event-i, odnosno jel CTRL+G komanda i dalje vise ne postoji ? Ono cekanje od po sekunde da iskoci bypass i to ?

Bazicno sve ovo sto sam napisao ovde, jel ima neke promene na bolje ? :

http://rumski.com/forum/showpost.php...&postcount=102

psionic 06-12-2014 05:26 PM

Jan, ne znam da li sam vec pricao o tom izgledu waveforma na C7, ali moram da ti kazem da je tesko zadovoljiti sve ukuse, narocito ako su oni oprecni. Meni naprotiv na 5 waveform izgleda nekako suvise ostar i nedoradjen, a i dalje ne toliko precizan. Vise volim kada je kao na 7 - generalno tacniji je prikaz cak i na manjem zumu - cini mi se, opet mnogo finije izgleda i uklapa se bolje u dizajn, sve zajedno lepse izgleda = ne zamara dok gledas. Iskreno ne shvatam zasto sada ne mozes da odredis gde pocinje P ili S, radim sa vokalima intenzivno na 7 i cak mi ne smeta sto se ne vidi sadrzaj ispod kursora - uzmes dovoljan zum i nema problema. Naravno niko nema isti workflow, ali eto - ja sam jedan od onih sto pozdravlja new look Cubasea.

Takodje, mislim da stices pogresno misljenje o Cubaseu na osnovu Artist verzije koja je umnogome "obogaljena" u odnosu na full verziju. Naravno - neke stvari i mene ponekad smore (famozni bajpas ili rad u pitch correction editoru) ali posle par sati rada, sve to udje u misicnu memoriju i ti posle i ne znas kako bi ikada to moglo drugacije da radi. Takodje, mislim da je C7 radjen da najbolje izgleda na 2 monitora, tako da kada mikser prebacis u full screen na ekranu 2, zaista imas dovoljno fleksibilnosti u radu, "rastezuci" sve koliko i kako ti treba. Mada - evo odoh u offtopic :(

Jos uvek cekamo neku rec i prvi utisak o toj osmici...

Jan 06-12-2014 08:42 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 363306)
Jan, ne znam da li sam vec pricao o tom izgledu waveforma na C7, ali moram da ti kazem da je tesko zadovoljiti sve ukuse, narocito ako su oni oprecni. Meni naprotiv na 5 waveform izgleda nekako suvise ostar i nedoradjen, a i dalje ne toliko precizan. Vise volim kada je kao na 7 - generalno tacniji je prikaz cak i na manjem zumu - cini mi se, opet mnogo finije izgleda i uklapa se bolje u dizajn, sve zajedno lepse izgleda = ne zamara dok gledas. Iskreno ne shvatam zasto sada ne mozes da odredis gde pocinje P ili S, radim sa vokalima intenzivno na 7 i cak mi ne smeta sto se ne vidi sadrzaj ispod kursora - uzmes dovoljan zum i nema problema. Naravno niko nema isti workflow, ali eto - ja sam jedan od onih sto pozdravlja new look Cubasea.

Onda ta promena tebi prija, meni ne prija, smeta mi, i ni u PT-u, ni u S1 ni u Reaperu nije taj waveform tako mutan sta vise svuda je izrazito ostar. Plus ja nisam jedini koji se zalio na to... Vidis ja se s tobom uopste ne slazem da je na C7 detaljan, cak mislim dijametrlano suprotno, imam utisak kao da imam skramu na ocima kad ga gledam, neke male pikove itd koje vidim na ovoj waveformi u C5 ne vidim bas najjasnije u C7 Elements do duse, ali ne verujem da postoji razlika ... Ljudi rade i sa onom default belom waveform-om gde se nista ne vidi pa se ne zale, ja nikad nisam mogao, uostalom sta kome drma camac

drzox 10-12-2014 08:00 PM

Kupio sam prije dva dana cubase 8 i hocu da imoprtujem te projekte Allen Morgan toolbox sa presetima kanala i slicno a nemam ideje kako ,pa ako neko od vlasnika zna bio bi mu krajnje zahvalan :)

p.s. I jos nesto,ja sam kupio update sa Cubase 4 na cubase 8 da li trebam imati instaliran cubase 4 da bih imao i strae stvari kao sto je npr groove agent one jer kako vidim u cubase 8 ga nema ,jer kad kliknem na neki preset tipa "Vintage Kit 3 AM beat" u medija bay otvori se traka sa beatom i vst instrument je groove agent one "missing"?

Moritz 10-12-2014 08:09 PM

Ako hoces da koristis i dalje te stare VST moras da instaliras i C4

drzox 10-12-2014 08:20 PM

A ovo sa Allen Morganom?

Shot 10-12-2014 09:01 PM

Ja sam na laptop instalirao C6, zatim dva update-a do 6.5.5 i nakon toga C8
A od prije je tu bio naš C5
Sve radi zajedno! Nikakvih problema!

Nisam se puno igrao u C8 ali od ono malo testiranja jedna me stvar smeta. I to možda toliko banalna, al opet jako bitna. Treba ciljati mišem kao snajperom! Strašno puno opcija, menija, ovog, onog... Moraš baš precizno kliknuti na kanal da ne pogodiš krivo. Recimo, ako stisneš na ime kanala - otvori se dropdown s alternativnim verzijama tog kanala. Ako stisneš negdje dole lijevo na kanal, iako nema nikakve oznake na tom dijelu, otvori se prozor s odabirom sličica za kanal (bubanj, truba, klavir...). Malo manevarskog prostora ostaje ako jednostavno želiš kliknut i odabrat kanal, a ne mijenjati sliku, stisnut solo ili rec itd... To me smeta.
I dizajn naravno. Odvratno mi izgleda. Nije onako elegantno tamno kao Logic, nego samo tamno.
Držim C8 još za sada samo na laptopu jer će u studio tek za mjesec dana. Moram napucat komp. Ipak je stari Core2Duo sa dual procesorom pretanak za ovo...
Ali interesantno je da na toj istoj konfiguraciji C6.5.5 puuno veselije radi nego C5! Baš se primjeti razlika!

:)

E...a i da se pohvalim... prije tjedan dana sam postao licencirani Steinberg Cubase trener!! hehe! Nije da će mi napuniti tanjur, al veseli... :)

Igor 11-12-2014 08:27 AM

Svaka čast Shot!

drzox 11-12-2014 03:28 PM

OK rijesio Allen Morgan problem ,ako nekom treba

Select VSTSound from the drop down menu make sure Deep Results button is not selected
The content is found within the "Rock Pop Toolbox" folder in Projects folder.
To open the individual .cpr projects, double click it in the list.
You'll have to create a new project folder and save the open project there when prompted.

ANITA 12-12-2014 10:05 PM

Skoro sam ga odmah kupila. (sad imam 7.5) radi RENDER IN PLACE i navodno radi br?e, bolje, optimiziranije, ALI, opet su mjenjali sučelje i to nakon ?to su napokon napravili vizualno stvarno privlačan software, vrate izgled 5.ice (?ako se dobro sjećam). Nije fora. E sad je li zaista toliko br?i, to je jedino ?to je u ovom trenutku bitno u odnosu na 7.5. Mo?e li tko usporediti? Trajanje dizanja većeg projekta u jednom i drugom?

Jan 13-12-2014 09:16 PM

Ja cu ga kupiti uskoro pa cu javiti utiske. Nek ide zivot, ja sam dete Steinberg-a :D Navici cu se na gui i na sve valjda :D

Elf 16-12-2014 02:05 PM

Ja definitivno pazarim u skorije vreme. Mozda mi je 7 vizuelno lepsi,ali boze moj, funkcionalnost na prvom mestu. :)
I hvala Moritzu na tipovima.

Reinhardt 20-12-2014 09:58 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 363376)

E...a i da se pohvalim... prije tjedan dana sam postao licencirani Steinberg Cubase trener!! hehe! Nije da će mi napuniti tanjur, al veseli... :)

čestitke na licenci!
elem,gdje (koji shop) je sada kod nas najisplativija kupnja c8?

Shot 20-12-2014 01:20 PM

CS Computers je direktni zastupnik za HR... ja sam od tamo uzeo...
Al ima na ebayu za uloviti Educational verzija koje su iste identične kao pune verzije ali idu za pola novaca!

Dexxy 20-12-2014 04:50 PM

Nisam nesto puno imao vremena da ga testiram. ..ali cpu je manji u par projekata. Uad me je nesto zezao pa sam instalirao zadnji update. ...sada radi ok...

Dexxy 08-01-2015 10:33 AM

Izasao Cubase Pro 8.0.5 Update...

STUDIOTON 08-01-2015 10:34 AM

To mi falilo :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Dexxy 08-01-2015 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by studioton (Post 363873)
to mi falilo :)

sent from my iphone using tapatalk

:d

Sky Net 18-02-2015 02:31 PM

Instalirao sam nocas 8.0.0 i odradio update na 8.0.5. Radi ko svicarski sat, jeste me malo zbunio novi izgled, al sam se brzo navikao. Veliki projekti se otvaraju znatno brze, render in place radi isto jako brzo. Bravo za Steinberg.

STUDIOTON 18-02-2015 03:17 PM

da i mene je zbunio u startu izgled.. mislio sam da je neki bug sa grafikom :)

Dexxy 18-02-2015 05:39 PM

Sta je sa izgledom ?

Elf 19-02-2015 10:52 AM

Jel neko zna ko mo?e da ispuni uslove da kupi EDU verziju?
U Mitrosu to zna samo jedan lik,koji je na odmoru jo? nedelju dana, a u artistu ne znaju... :(

Da pojasnim,zaposlen sam u muzičkoj ?koli, da li mogu da kupim edu verziju ili je to samo za studente i predavače na sound design-u na bilo kom faksu?

Hvala unapred!

Gmile 22-02-2015 03:19 PM

I mene zanima. Postoji li mogućnost da se nabavi u BiH? Takođe radim u ?koli, dodu?e osnovnoj, u čijem sastavu djeluje i osnovna muzička ?kola, pa ako postoji mogućnost, bilo bi dobro da se nabavi jedna EDU verzija.

branoy 23-02-2015 08:27 PM

mene zanima jedna ako moze u kuci verzija? haaha

Igor 24-02-2015 11:59 AM

Moći će Branoy, kad tad.
E jedino ?to ćemo u trenutku razbijanja mi tu pojedini shvatiti da nam fali noviji procesor, troduplo RAM-a, nova ploča za sve to...
Ko zna koja će buduća verzija Kjuba to biti, ne vidim da bi mogla biti neka skora?nja. Otprilike, desiće se kada Yamaha proceni da bi lansiranje pirata mogao biti dobar poslovni potez.

Gmile 24-02-2015 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by Igor (Post 364949)
Otprilike, desiće se kada Yamaha proceni da bi lansiranje pirata mogao biti dobar poslovni potez.

Ba? tako.

Dexxy 12-03-2015 07:23 PM

Cubase 8.0.10 update

Cubase 8.0.10 update

https://www.steinberg.net/nc/de/supp...solutions.html

Dexxy 04-06-2015 02:42 PM

http://www.steinberg.net/en/newsande...able-3214.html

Dexxy 10-09-2015 03:12 PM

http://www.steinberg.net/en/newsande...able-3331.html

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Dexxy 02-12-2015 11:40 AM

2 decembra izlazi 8.5
https://youtu.be/ZvGJ4Yw4jsk

Sent from my SM-G903F using Tapatalk

STUDIOTON 02-12-2015 11:51 AM

Besplatno? :)

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Dexxy 02-12-2015 12:41 PM

Nadam se :)

https://youtu.be/ufazSszN-80

Dexxy 02-12-2015 04:35 PM

Cubase Pro 8.5 and Cubase Artist 8.5 updates from the previous version 8 are available for 49.99 euros each.

STUDIOTON 02-12-2015 10:42 PM

Mnogo 😄😄

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Dexxy 03-12-2015 07:09 AM

Pa svakj put po 50 evrica i njima super ...a stvarno preteruju...ajde da je prelaz na 9 koji ce biti uskoro i tu ce da naplate naravno.

All times are GMT +1. The time now is 12:29 PM.