![]() |
send na vise kanala..
Cao i veliki pozdrav svima.pa zanima me vashe misjenje u vezi male nedoumice o kojoj razmishljam vec par dana.e pa ovako ako koristim distorziju koja procesira bass gitaru(send)i odlucim da taj isti send poshaljen na vokale ili synthove koliki konflikt stvaram time.pred sobom imam konstanti vizuelni feedback(sonogrami,spektrumi)i koliko vidim i cujem nema nikakvog sukoba,ali me zanima poshto se bass i synth ledovi(padovi jako razlikuju)..ako bih mogao da cujem vashe mishjenje.unapred zahvalan..
|
Re: send na vise kanala..
Ukloni vizuelni feedback, i umesto ocima miksaj usima. Ako zvuci OK onda je OK
|
Ugasi monitor (ekran)...!
|
Ugasi i monitore...
|
Sve sam ugasio i sada cujem kako komsinica stenje..eh samo da dodje riba sa mora.sala na stranu trebalo mi je josh necije mishjenje,da ne zajebem stvar totalno.velika je razlika kada ja to slusham na 50,60wati i kada se to pusti na par kutija od po 500wati pa prvenstveno zato sam postovao temu..bilo kako bilo vec se osecam lakshe(samo da se vrati ova sa mora)..
|
Mhm...riba na moru bez tebe...mhm...
...a tebi je problem u soundu...mhm... ...mhm... Zajebano....:) |
sidechain je problem ;) a sto se tice problema , eq cut gde treba i slusanje a ne gledanje ...
|
Moja velika potreba za distorzijama,pa sam utripovao da slucajno ne napravim neki problem koristeci istu distorziju za bass i za synthove.znate ono kada se previshe koristi isti uredjaj pa sve bude nekako na neki nacin slichno.npr eq ako sve secesh istim bude nekako isto.a sto se sidechaina doshao sam do zakljuchka da je meni licho bolje da ga postavljam na samom pocetku ili na samom kraju pesme(a bogami i na samom kraju lanca uredjaja).
Nego ja nisam neki ljubitelj mora,da krenem na odmor prso bi da ne napravim bar neki projekat,sva sreca pa imam dobre i veshte koleginice... |
Malo te zezaju ali osim ako ne misli? da je neprekidna izdistorzirana halabuka u pozadini miksa ono ?emu te?i? NARAVNO nemoj slati sve u jednu distorziju kao send. Nije stvar vizualnog feedback-a nego zdravog razuma. Uostalom poslu?aj solo taj send pa ako je to ?to ?uje? ono ?to ?eli?, good for you! :)
|
Quote:
Za?to ne bi mogla zajednička distorzija na nekoliko kanala? Uostalom, ?ta je stavljanje tape simulatora na master nego distorzija na svemu? Pitanje je vrste i doze distorzije, a ne principa. @spartakus: Vizuelni fidbek je koristan tek kad čuje? da ima? problem, čisto da bi mogao da vidi? gde se on nalazi (a onda je jako koristan), ali ne mo?e da ti objasni kako će se ne?to čuti na 500W. Za to je jedini spas da ode? i da čuje? kako to zvuči na toj snazi. Kad to uradi? tridesetak puta skapiraće? kako da miksa? i na 15W. Otprilike :) Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Vidis dushane dao si mi odlicnu ideju.ja sam mislio da ako koristim istu distorziju(preko senda) za farbanje bass(u mom slucaju syntha) a takodje je i koristim i za vokal i za synth lead(u pojedinim delovima) da nedodje do konflikta u freqvencijama(nizim).trenutno imam zvucnike kojima freqventhni opseg naglo opada ispod 50hz pa zato posezem za spektrum analizerima.sve bo to bilo ok da to nije distorzija kojom farbam bass.razmishljam da uzmem jedan tcpowercore element uz njega ide onaj tubefix i reshim se muka(dok ne stigne novi cpu).ja bih i onaj njegov voice strip stavio na synhove..
|
Quote:
@spartakus: Imaj u vidu jednu stvar: distorzija je praktično veštačko dodavanje harmonika (mislim na alikvote, ne na Dallape). U tom smislu, korisno je da RETURN iz efekta (svejedno da li ga vezuješ na send ili radiš paralelno, kako je sugerisao Dule) oslobodiš onih frekvencija koje već postoje na kanalu od instrumenta. Dakle, trebaju ti MID i HI, ništa BASS. Ili samo HI, zavisi šta ti je na umu... Uglavnom, pošto ukineš bas frekvencije na toj paralelnoj distorziji svakako nećeš imati ni problem sa njihovom kontrolom u slušanju (bar ne veći od onog koji i inače imaš). Pozdrav, Vasa |
Evo ga album gde je ama bas svaki kanal hevi na distorziji, i sve radi onako kako treba.
<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/lkqSUQCetEs?list=PL316EBFA5B2007720" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/bdA1p5IedpA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
All times are GMT +1. The time now is 08:32 PM. |