![]() |
Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m
Здраво свима! Проблем је у следећем, скоро сам пазарио свој први синт Korg R3, па бих желео да снимам његове печеве/звуке у Аблетон-у, по разним форумима сам прочитао да треба повезати излазе синта, на улазе звучне карте(е му 1212м), повезах тако, међутим ништа. ни говора! Не знам шта да радим људи, помагајте!!
|
Line out iz korga u line in na karti.. To za audio (wav) format..
Midi out iz korga u midi in na karti, drugim kablom suprotno za (Midi)... Ako imas usb out na korgu (a najvjerovatnije imas) moze i tako midi... Sto je zapelo? Ajde opisi problem detaljnije.. Sent from my iPhone using Tapatalk |
Re: Problemi povezivanja sinta sa E-mu 1212m
Желим да пренесем комплетан звук из Корга у софтвер, као инструмент. Повезао сам 2 аудио кабла (џек 6.3мм) са 2 излаза корга, на 2 улаза е-муа. На Е-му картицу закачени су активни монитори.
У аудио каналу у Аблетону нема звука. Покушавао сам са разним подешавањима у самом Аблетону, у делу за звук у Виндовсу, у Коргу, као и у софтверском миксеру моје звучне карте, можда сам добио нека мизерна померања али не бих да тврдим, углавном је то нешто занемарљиво јер правог звука није било уопште. Испробао сам аудио улазе на картици и каблове, са другом опремом, и чини се да су у реду. Шта може да спречава звук из инструмента да допре до мог софтвера? Јесу ли у питању подешавања, и која, или ако је нешто друго, шта је то? Да ли треба проверити подешавања у Е-му Микс печу, или можда подешавања у Коргу? Да ли је мој софтвер можда превише стар? Аблетон Верзија 6? |
Quote:
Quote:
|
Пробао, неће. Процедура јако проста, очигледно нешто друго кочи, иначе не бих тражио помоћ...
|
Ево нових информација, ако нешто значи; Инсталирао сам неку старију верзију cubase-а ради теста, и добио нека очитавања на пик метру, (види се на слици) за разлику од аблетона, где се ништа није очитавало...:confused:http://postimg.org/image/dei00v5vt/
...Када притиснем дирке... |
Mozda te koci ta verzija 6. Moj je 9 ,nakacio sam na njega anlogni mikrofon bez problema.Koliko sam skapirao ti taj analogni zvuk hoces na jedan od kanala Abletona?
|
Тачно то хоћу. Не знам шта да радим...да ли постоји нека опција за други секвенцер, а да не буде крекован и не скуп, јер за ориџинал паре неам? Само да ми ова варијанта проради...?
|
Meni je on odlican, s tim da i da lunchpadS radi slicno ko ableton push,a naravno jeftiniji 3 puta. Znaci radi samo na 9.1.2. ako te ineresuje mozes procitati na ovom linku ,tu su ti i uputstva http://motscousus.com/stuff/2011-07_..._Live_Scripts/
|
Quote:
Quote:
|
Људи, инсталирао сам аблетон 9 трајал верз. и опет неће да ради, иначе она очитавања која сам видео у кјубасу, су од миди каблова :( Да, питао сам за неки Daw/software, али не Freeware, него нека јефтинија варијанта (око 100е) Ма не знам ни да ли је то у питању, не знам шта да мењам, кад још нисам открио проблем??
|
Проблем решен. Молим админе да затворе тему. Променио сам звучну, извадио ему1212м, убацио м аудио 2496, знам да је лошија карта, али аматер сам и битно ми је да могу да се релаксирам и да све ради как треба. Хвала свима на помоћи!
|
Ne vidjeh ranije ovu temu, inace ne bi morao da mijenjas interface. Ako jos nije kasno, javi se, sredicemo taj 1212m.
|
:grin::D Ако нешто имаш на уму, молим те! Данас сам је поновио убацио да пробам, али не иде, а жао ми је карте да је продам, толико сам се цимао да је нађем...:(
Мислио сам да није можда до сервис пака тројке, па је инсталирао, али ништа, чак ме опет зеза тај сп3, брљави ми комп, брљавио је и пре од њега па сам га зато одавно избрисао. Ако треба инфо какав комп користим, питајте. |
Quote:
Zatim se raspitivao dali da predje da radi na njemu. Ja sam odgovorio da je meni odlican. A razlika izmedju krekovanog i nekrekovano je u update-u, ako imas krekovan nema updata-a. Rade potpuno isto. Na youtubu postoji more videa kako Novatio Launchpad S sa tim navedenim presetom radi slicno kao Ableton Push koji je 3 puta skuplji od njega. I tako dalje i tako blize.........:) |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Anyway ne zameri, dokon sam danas pa odgovorih na sve ovo :), inace, ti to imas 2 naloga? :D |
Видим да мени овде, праве помоћи нема...
|
Druze, prilicno su ti konfuzna pitanja i objasnjenja, meni nije jasno sta pitas uopste.
1. Hoces li da snimis zvuk sinta kao audio ( audio izlaz sa sinta) 2. Hoces li da snimis midi signal sa sinta? (midi izlaz sa sinta)? 3. Hoces li da imas upravljanje sintom iz sekvencera na kompu tj da ti se sint pojavljuje kao instrument sa svojim listama u postavci midi kanala radi pozivanja pacheva sa kompa? (ovo moze biti problematicno ..) ps. Imas cubase 4 lajt verziju koja je free... ne radi lose ps2. nacrtaj shemu kako si povezivao karticu da vidimo |
Druze tvoja poruka je prilicno konfuzna, na nekoliko mesta sam napisao da zelim cuti i snimiti zvuk korga u audio kanalu mog softvera (ableton) .
|
Quote:
Da imam dva naloga moram ti objasniti da sam na ovom prvom zaboravio pasword pa nisam znao kako da ga povratim. Pa sam zato otvorio taj drugi ako je neki greh mozemo ga i zaboraviti . Prijavi me tamo ako znas kome. A u ostalom nisam imao losu nameru to sto sam mu napisao i budi pozdravljen !!! :thumbsup: |
Атмосфера је овде к`о пред парење мачке и мачора.
Морам и ово рећи, пошто многи у нашем народу у софтверу виде, само да ли боље ради крек или оригинал, ретко ко прави разлику да ли је нешто крадено ил поштено. Чисто да знате да постоји и таква врста. |
Quote:
ukoliko ti je kartica ispravna, ona ce snimiti analogni signal. To probas na sledeci nacin a. prvo isprobas da li Korg proizvodi zvuk- na nekom pojacalu b. proveris drajvere kartice, da li su zakaceni za win i za daw. apdejtujes. c. Ukljucis sinth na ulaz kartice. sviras. ako kartica ne prenosi signal u daw i ako se to ne vidi na njenom kontrol panelu (ako ga ima sa vu metrima) onda ili nije ispravna ili nije dobro instalisana. Apdejtujes ili bacis. |
probas da snimis i u sound forgeu... za svaki slucaj.
|
Ок, хвала ти. Пошто сам корг пробао са м-аудио 2496, и радило је све како треба, знамо да корг није проблем 100%. Драјвере за е-му сам апдејтово, као и асио драјвере. улазе и излазе 1212м сам тестирао активним мониторима и микрофоном и све функционише. Да ли треба некаква посебна сесија да се подеси? (бај д веј, ја са овом картом не знам уопште да баратам) Или можда може бити пробл. о.с ХР сервис пак 2?
Извини друже што сам реаговао лоше, нервозан сам, јер данима сам у процепу, шта да радим, да ли да одустанем од емуа и да седнем за м аудијем и да правим бар нешто...Пис!! :beer: |
maudio 24/96 je odlicna karta, superiornog tona, velike dinamike i malog shuma. Dobri drajveri, radi i spdif (za razliku od nekih drugih) - ako je imas, cepaj sa njom. emu uvali...
|
Quote:
|
Па баш да се нашло и није...ал ајд.
|
Malo je ostarjela tema, ama je l' moguce da nije uspjelo to sa EMU 1212m.
Ukoliko jos citas ovu temu i ukoliko jos uvijek imas 1212m, uvedi u PatchMixu u jedan Insert stereo kanala 1212m ili dva mono kanala (koji predstavlja fizicke analogne ulaze u 1212m L i R) jedan ASIO par (Send) koji ce ti se u Abletonu ili bilo kojem drugom DAW-u, kasnije pojaviti kao Stereo Input koji ces izabrati kao Input za audio traku na koju ces snimati audio signal sa bilo cega sto je ubodeno u fizicke ulaze 1212m. Kraj price. http://s8.postimg.org/l5bmm0fd1/1212m.jpg |
All times are GMT +1. The time now is 03:52 AM. |