![]() |
Cubase i direkt monitoring
Imam karticu focusrite saffire pro 14 i koristim cubase 5. Treba da namjestim efekat da mi radi dok snimam vokal. Kada uprem dugme Monitor sve mi se udupla ? jeli ima neko rje?enje ? Hvala unaprijed
|
Re: Cubase i direkt monitoring
Quote:
|
Gdje mogu pogledat tu latenciju u cubase ? i da li misliš da nevalja zvučna kartica ??
|
"Zero Latency Tracking is used for the recording process. It will automatically output Mix 1 and 2 to all your line outputs, routing to
the main monitors and to the headphones simultaneously. Line inputs and DAW outputs must be set up in Mix 1 so that you are able to monitor these sources with zero latency. You must also ensure that you are not monitoring the same signals from within your DAW at the same time, otherwise you will be monitoring the same signal twice (once direct from Saffire MixControl AND a second time (with latency) from your DAW.)" Ovo sam na?ao o kartici? Prije sam imao M-audio nije se spominjalo DAW ? ne razumim ni?ta sad :/ |
1 Attachment(s)
Ides ovako: device - device setup - saffire - control panel
evo i slika, kako to izgleda |
|
Dru?e meni izbacuje ovo :
http://s25.postimg.org/u4u40vmfj/Untitled.jpg |
Cubase i direkt monitoring
Tebi izbacuje to jer imas drugi model/drugi drajver!
Imas taj settings dolje desno da smanjis latency ako si uposte na to mislio Sent from my iPhone using Tapatalk |
Jo? nisam rjesio problem. Pokusavao sam na postavkama smanjiti buffer size, al mala razlika.
Kada snimate u cubasee jeli palite onaj gump monitor kad usnimavata vokal ili neki instrument ? |
Quote:
|
I u mene je sve ok, znači čuje se mikrofon i bez gumba Monitor, a kad uključim monitor onda se ono kao udupla. Jel to normalno. Po?to sam tek kupio ovu karticu ako nest nije uredu mogu da je mjenjam za drugu :)
|
Quote:
|
Znaci nemas potrebe da stisnes monitor, samo snimaj i sve ce biti ok.
|
Da ali buni mi se pjevac nemogu mu ukljuciti efekte i compresor :)
|
Quote:
Ne vredi, sa tom karticom koja ima problema za latensijom neces moci da ukljucujes efekte i kompresor, i ja isto imam tih problema i to je tako sta ces. :grin: |
Ma da, upravo sam čito da je taj problem odlično rje?en na kartici prosonus 22vsl , da li neko ima tu karticu i koji su utisci ?
|
Ako je ono stanje na slici treba na izlaznim kanalima da zamenis umesto MIX da stavia DAW aut to bi resilo problem i ako si u setungu podesio kako valja latencu otrilike na 192 stavis .
|
Udji u Device setup i probaj čekirati opciju direct monitoring.
|
Nemogu čekirati opciju direkt monitoring :(
http://s25.postimg.org/oaf640f9r/Untitled.jpg |
Izgleda da tebi monitoring ide direkt iz samog Saffire pa verovatno zato dobijaš duplo kad u Cubase klikneš na monitoring...e sad, treba da odlučiš da li ćeš da koristiš taj monitoring ili onaj iz Cubase...ako hoćeš efekte odmah na tome što snimaš onda ćeš verovatno morati koristiti Cubase-ov monitoring, mada treba proveriti da li Saffire može da koristi neke svoje efekte koje bi u tom slučaju pokretao iz Saffire-ovog interface-a tj control panela
|
Quote:
|
pa u control panel-u saffira isključiš monitoring skroz...kapiram da je u pitanju samo MUTE na tom input kanalu...onda u Cubase uključi sa tim da ćeš tu imati latenciju dok u prvoj opciji ide direkt bez kašnjenja
|
Mislim da bi trebao zamjeniti zvučni karticu za prosonus 22vsl ? sa tim bi rije?io svoj problem :/
|
nemoj odustajati (:
http://i61.tinypic.com/311ma9e.jpg nisam 100% siguran da ću potrefiti po?to je slaba rezolucija tvoje fotke ali:
|
Quote:
|
Ako ne mozes primijetiti a ne znas dal je ima samp pici i ne obaziri se.
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Dok sam malo radio i isprobavo latenciju opazio sam neki ?um koji mi PC stvara prilikom pokreta mi?a, i sve ?to vi?e dodajem VST-ova sve je jače i jače ???
|
Quote:
|
Reko da ne otvaram novi thread, da postavim ovde pitanje.
Jel neko mozda zna sta treba da se podesi da bi se metronom (click) cuo i preko spdif outa (prekog kojeg mi je povezan glavni par monitora sa digitalnom koekcijom). Do sada kad pocinjem da radim postavku aranzmana uvek sam radio na drugim monitorima koji su povezani sa karticom preko main outa, i tu sve radi kako treba, e sad kad sam hteo da zapocnem rad sa ovim koji su na digitalnom izlazu iz kartice, javlja se problem da se ne cuje click, a sve ostalo najnormalnije radi (svaka traka, itd)...pretpostavljam da ima negde u podesavanjima... Moze tamo u device conection /studio i tu se podesi spdif kao monitor 2, medjutim onda mi se pojaca signal, kao da se nesto duplirano cuje..pa ima li drugog resenja |
All times are GMT +1. The time now is 02:29 PM. |