Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Gasi se Jelen top 10 lista... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=45233)

awacs 05-12-2013 11:07 AM

Gasi se Jelen top 10 lista...

... i komentar Du?ana Svilokosa (na Rumskom poznatog kao Dushan_S) na Fejsbuku. Preneto uz dozvolu autora. Skroman čovek pa neće da kači sam:

>>>

Čitam neopisivo zabavne reakcije na vest da se gasi emisija Jelen top 10... Svako komentari?e zavisno od toga da li su bili ili nisu bili "podobni" da budu pozvani u emisiju, zavisno od toga da li se do?ivljavaju kao deo nekog tabora, zavisno od toga da li znaju nekoga ko je bio povezan sa tom emisijom... Ja ne znam ?ta da ka?em osim da poku?am da izrazim kolika je golema tuga u mom srcu....
Ova uzdanica domaće rok muzike, kamen temeljac svega iskreno alternativnog, pionirska TV emisija koja je pomerila sve standarde muzičkog kvaliteta, nikad potpuno inkarnirana prkosna neumrla du?a najnovijeg novog talasa, balkanski biser mladalačkog bunta, emisija koja je otvorila vrata beskompromisnoj legiji najboljih bendova ikada i preobratila sve slu?aoce granda u autentične BG hipstere, ostaviće iza sebe kataklizmičnu, postnuklearnu rupu na medijskoj mapi Srbije kad nestane u bljesku ?uto obojene nuklearne fisije, dok čepovi od fla?a Jelen piva lete unaokolo kao geleri nikad dosanjanog sna, nikad ostvarene ?elje da svi, najzad, konačno, definitivno, jasno razumemo da smo glupi, nemamo ukusa, ne znamo, ne razumemo, ?ta je to dobra rok muzika i ?ta to zaista ?elimo da slu?amo, ostavljajući nas u dubokom krateru nikad ostvarene ?elje dan nas prosvetle, preobrate, prekrste, za na?e dobro, i za dobro budućih generacija koje se zlopate u tami nerazumevanja istinski kvalitetnog zvuka. Eto to sve, tako u jednoj rečenici, jer velike emocije i velike ideje tra?e, zahtevaju velike rečenice.

?alu na stranu, neću reći da tu nije bilo dobronamernih ljudi i vrlo dobrih bendova, to ne bi bila istina. A i istini za volju, moj bend nikad nije bio pozvan da gostuje tamo pa bi neko pogre?no mogao shvatiti moj komentar kao "kiselo je gro?đe". Radi se jednostavno o tome da je emisija koja je ignorisala dve trećine rok muzičke scene u dr?avi i stvaran ukus publike kad - tad morala da pukne. Na?a rok scena, stvarna rok scena su istovremeno ?ene kese i Alogija, Vila filozofina i May Result, Xanax i YU grupa, Novi talas i ruralni hard rok, jedna i druga Srbija zajedno. U tom smislu, mo?da je nestanak ovakve emisije dobar, ako će voditi korak tome da neko shvati da je vreme da se odustane od poku?aja da pod zastavom odbrane rokenrola gura narodu niz grlo ne?to ?to se ne mo?e svariti. Napravite emisiju koja će imati program koji zaista predstavlja na?u scenu, koju vodi voditelj koji zna ?ta priča i koja ima zanimljiviju formu od pokojnog Jelen Top 10 - pa će narod i gledati.

LACKY 05-12-2013 11:20 AM

Re: Gasi se Jelen top 10 lista...

Evo i ja dodatoh sinoc nesto tamo na Face-u, na jadikovke perjanica domace rok scene.
Ovako je pocelo.
Ivana Nikodijevic
19 hours ago ?
nije propao nego nije ni podrzan od strane svih onih koji treba da ga podrzavaju! da je emisija bila gledana i da je apatinskoj pivari donosila bar nekakvu dobit i likvidnoist za sve troskove koje su imali, niko ne bi ni zavrtao slavinu!! prosto! ne, nego mi pljujemo po bendovima, pljujemo po produkcijama pljujemo po svemu! vratice se sve na svoje 100% jednog dana, kada budemo malo solidarniji prvenstveno mi muzicari izmedju sebe i kad ne budemo pljuvali jedni po drugima! a onda kad se napravi ta nepobediva gomila i kad mi budemo sami znali protiv cega se borimo , e tada ce taj isti rok en rol pojesti sve ostalo za dorucak! meni je zao! ali sam i dalje optimista ! ima da sviram u prevozu bole me! ! !

A meni se to cini ovako.
Goran Simpraga
Pa sta da radis, da bijes ljude da gledaju da bi preziveo '' Rock And Roll''. Po kome treba da pljujemo, po publici i Apatinskoj Pivari, oni su krivi sto to niko nece da slusa? Kakvi muzicari i solidarnost, i protiv cega se mi borimo? Protiv publike? Bas me zanima sta bi na ovo reka Joe Strummer i Clash kada su pocinjali 74'! A moze i Cane i Anton 87'. Da, kao ovde prolaze samo Ceca i kraleusa,. U to se uverise i Pepersi, koji prodadose 90 000 karata u kukuruzima pokraj Indjije. Kada bi se malo vise bavili muzikom, a manje sindikalnim aktivnostima! Mozda bi i bilo malo bolje.

Pa onda.
Bojana Vunturišević shared a link.
19 hours ago
Ukinuli ste nam autorska prava. Ukinuli ste nam pravo da nesmetano radimo ono što volimo. Sada nam ukidate emisiju koja se emituje u terminu za erotske filmove. Šta je sledeće na listi za ukidanje? Život?

Goran Simpraga
Niko ne ukida emisiju. Samo prestaje sponzoraj glavnog i jedinog sponzora. E sad', sto je u startu napravljena greska u koracima, te je emisija krstena po sponzoru. Pa ni jedan (potencijalno) novi sponzor nece zeleti da sponzorise emisiju koja se zove po starom sponzoru. To je vec drugi padez. Neka sada razgovaraju sa Lavom, pa mozda bud Lav Top 10. Mada generalno i Jelen je ovo finasirao iz dobro znanih razloga, direktor prodaje Apatinske Pivare ima band. Dok mu je to bilo interesantno trajalo je. Pitanje je da nije toga dali bi to postojalo u ovakvom obliku.

silicon science 05-12-2013 11:27 AM

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/RT4p-6yk9_o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

LACKY 05-12-2013 11:38 AM

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/y_ySVlxp4GE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

awacs 05-12-2013 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353619)
Niko ne ukida emisiju. Samo prestaje sponzoraj glavnog i jedinog sponzora. E sad', sto je u startu napravljena greska u koracima, te je emisija krstena po sponzoru. Pa ni jedan (potencijalno) novi sponzor nece zeleti da sponzorise emisiju koja se zove po starom sponzoru. To je vec drugi padez. Neka sada razgovaraju sa Lavom, pa mozda bud Lav Top 10. Mada generalno i Jelen je ovo finasirao iz dobro znanih razloga, direktor prodaje Apatinske Pivare ima band. Dok mu je to bilo interesantno trajalo je. Pitanje je da nije toga dali bi to postojalo u ovakvom obliku.

?ta ga znam, ja nisam ne?to redovno pratio tu emisiju, ali sam oduvek imao utisak da to nije smislila neka grupa ljudi koja je tra?ila sponzora, nego da je sponzor tra?io način da se reklamira, pa onda odlučio da to bude nekakva nazovi top lista. Eto, sad si mi objasnio i za?to su se odlučili ba? za tu formu reklame.

Pozdrav,

Vasa

Znak 05-12-2013 12:59 PM

Da se neko setio da uvede instituciju večitog počasnog prvog mesta na top listi za Hypnotized do svega ovoga ne bi do?lo.

awacs 05-12-2013 01:11 PM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 353627)
Da se neko setio da uvede instituciju večitog počasnog prvog mesta na top listi za Hypnotized do svega ovoga ne bi došlo.

Neće da može, pošto frontmen Hypnotizeda već par meseci nije generalni direktor Apatinske pivare.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4...atinske-pivare

Te u tom smislu... jelda?

Pozdrav,

Vasa

LACKY 05-12-2013 01:52 PM

Eto odgovra za ukidanje emisije. Cekaj ovo je novi generalni direktor! Muzikant je cini mi se direktor prodaje.

awacs 05-12-2013 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353632)
Eto odgovra za ukidanje emisije.

To ti ka?em. Gospodine direktore, molimo vas da ispraznite radni sto i ostavite ključ od sefa ispod otirača. E da, i iznesite one mikrofone i pojačala iz magacina No. 3, preksutra nam sti?e prva tura novogodi?njeg piva.

Pozdrav,

Vasa

P.S.
Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353632)
Cekaj ovo je novi generalni direktor! Muzikant je cini mi se direktor prodaje.

Jok more, otkad sam pročitao ?ta si napisao bavio sam se istra?ivačkim novinarstvom. Vest iz 2008:

http://www.ekapija.com/website/sr/pa...atinske-pivare

Znak 05-12-2013 02:48 PM

Ima valjda i ovaj novi neki hobi, da se prekvalifikujemo.

LACKY 05-12-2013 02:54 PM

1 Attachment(s)
Ko zna, mozda ce lista samo doziveti trasformaciju u recimo, Always Top 10. Ako disa, na primer predje u ovu firmu.

disco violence 05-12-2013 03:24 PM

Nikad mi nije bilo jasno po kom kriterijumu se sastavljala ta lista,izgleda po pijanom.

awacs 05-12-2013 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 353642)
Nikad mi nije bilo jasno po kom kriterijumu se sastavljala ta lista,izgleda po pijanom.

Kao postoji ona opcija GLASAJ (http://www.jelentop10.com/toplista/), s tim ?to mo?e? da glasa? koliko puta hoće?, odnosno dok ti ne dodija da prazni? cache i cookies i reloaduje? stranu za glasanje. Sme?no i besmisleno, po?to garantujem da niko ?ivi ne uzima te glasove u obzir.

Diskomer Studija B (http://studiob.rs/radio/diskomer.php) je bar transparentan, tamo lepo pi?e da Sloba Konj sam igra Tetris sa onim pločicama na kojima su nazivi pesama. Ustvari i nije Tetris, vi?e je Sokoban.

Pozdrav,

Vasa

MHz 06-12-2013 12:24 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353640)
Ko zna, mozda ce lista samo doziveti trasformaciju u recimo, Always Top 10. Ako disa, na primer predje u ovu firmu.

Rokenrol s krilcima.

Znak 06-12-2013 12:41 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 353644)
Diskomer Studija B (http://studiob.rs/radio/diskomer.php) je bar transparentan, tamo lepo pi?e da Sloba Konj sam igra Tetris sa onim pločicama na kojima su nazivi pesama. Ustvari i nije Tetris, vi?e je Sokoban.

Dobro je imati bar neki izbor, pratiti, uvek postoji mogućnost da se pojavi ne?to dobro. Na ovoj listi Diskomera sviđa mi se "Sve je stalo u rokenrol" Kande, Kod?e i Neboj?e. Kako vreme prolazi sve su bli?e Hendriks / CSN&Y stilu. Omot poslednjeg albuma im je oma? ploči "Deja Vu" Krozbija, Stilsa, Ne?a i Janga. U stvari, sad tek primetih sličnost - Kanda, Kod?a i Neboj?a - Krozbi, Stils i Ne?!

LACKY 06-12-2013 01:37 AM

Fali im samo mladic.

disco violence 06-12-2013 06:53 AM

Da se ja pitam rekao bi da je jedina dobra rock emisija Gruvanje na RTV,tamo čovek može da vidi i čuje da ima novih dobrih bendova,najave koncerata,intervjue sa lica mesta i drugo.
RTS ne treba da pravi emisiju na ovaj fazon treba samo da preuzme Gruvanje sa RTV(kao i Državni posao),a studio B nek se snadje.

Znak 06-12-2013 08:20 AM

Quote:

Originally Posted by disco violence (Post 353664)
Dr?avni posao

Đorđe Čvarkov je najveći roker u Srbiji i ?ire.

mladjastojanovic 06-12-2013 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 353668)
Đorđe Čvarkov je najveći roker u Srbiji i ?ire.

A Zika je Cak Noris :-)

Sent from my C6603 using Tapatalk

awacs 06-12-2013 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353663)
Fali im samo mladic.

Kanda, Kod?a, Neboj?a i Ratko?

?alu na stranu, Gruvanje je OK, ali nije lo?e da postoje dve emisije, čisto zarad količine minuta na TV-u. S tim ?to naravno nije dobro da druga od te dve bude Jelen Top 10 :) Koliko se sećam, Gara?a na Televiziji Beograd je bila na tragu onoga ?to Dule Svilokos pominje (od hipsteraja do ruralnog hard roka).

Ali i ?alu i televiziju na stranu, veći je problem ?to ima toliko malo bendova koji imaju pesme koje mogu da skupe dovoljno publike za vi?e od deset koncerata godi?nje (ako i toliko). Mislim, samostalnih koncerata, ne onih Beer Festova, slaninijada i bajkerskih skupova. Ono, da neko plati makar i sitnu kintu da čuje ba? tebe.

Istina je da narod nema para, ali ruku na srce nema ni ba? mnogo toga ?to bi neko hteo da plati, čak i kad bi imao novce. Tu na?alost nije kriva gre?na Jelen top lista.

Pozdrav,

Vasa

DaBear 06-12-2013 04:57 PM

a sta je sa "Domacicom" na MTV-u? To niko ne gleda? Meni tu ima bas svega pa cak i ponesto dobro !

problem sa svim tim "licnim" top listama je sto niko ne zna kako se prave.
Zbog toga je svugde u svetu svaki cart baziran na nekim brojevima -
prodaja / download, club chart - DJ response, broj emitovanja itd...

Tu je onda sve jasno..ovako:confused: nema realne slike sta slusaoci konzumiraju i u kolikom broju.

UnderTheSun 06-12-2013 05:21 PM

DaBear izgleda ipak ne pratis Jelen top10.
Gostovali Bad Copy i sve lepo objasnili. :D

http://www.youtube.com/watch?v=3-KY4ooDSW8

mladjastojanovic 06-12-2013 07:25 PM

Veca je sansa da ljudi plate bas tebe da slusaju ako te vidjaju na tv-u, zbog toga je bolje imati sto vise ovakvih emisija pa makar one i bile previse nasminkane ali drugacije se protiv folka ne moze.

VukP 06-12-2013 08:59 PM

Quote:

Originally Posted by mladjastojanovic (Post 353685)
drugacije se protiv folka ne moze.

Uzevši u obzir odabir hobija (bivšeg)direktora (bivšeg)generalnog sponzora, sumnjam da je borba protiv folka bila visoko na listi prioriteta kada se pripremala emisija.

Možda je off topic, ali zašto bi se uopšte neko bavio borbom protiv folka?

MUzzY 06-12-2013 09:34 PM

To znaju samo oni koji se bave protiv folka. Uspesno.
...valjda?

VukP 06-12-2013 09:51 PM

U čemu li se ogleda uspešnost te borbe? Na stranu motivi...

LACKY 07-12-2013 12:20 AM

Osnovna stvar koju ja generalno kod vecine vas nerazumem. Stalno pricate o nekoj borbi, i to borbi protiv neke muzike, koju ne volite, ali to nije bitno u prici. RNR nije nastao kao borba protiv nekog tamo kantrija ili tradicional. Oni nisu buntovnici protiv muzike. Njiho bunt je bio protiv sistema i drzavne hijerarhije i sijaset cega vezano za sistem. A vi ovde stalno ratujete protiv neke tamo muzike! Zato je RNR tu gde je.

Synclavier 07-12-2013 12:48 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 353628)
Neće da mo?e, po?to frontmen Hypnotizeda već par meseci nije generalni direktor Apatinske pivare.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/4...atinske-pivare

Te u tom smislu... jelda?

Pozdrav,

Vasa

A, zato ih, znaci, nema na listi vec par meseci... :rolleyes:

Znak 07-12-2013 12:51 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353689)
Osnovna stvar koju ja generalno kod vecine vas nerazumem. Stalno pricate o nekoj borbi, i to borbi protiv neke muzike, koju ne volite, ali to nije bitno u prici. RNR nije nastao kao borba protiv nekog tamo kantrija ili tradicional. Oni nisu buntovnici protiv muzike. Njiho bunt je bio protiv sistema i drzavne hijerarhije i sijaset cega vezano za sistem. A vi ovde stalno ratujete protiv neke tamo muzike! Zato je RNR tu gde je.

Ta "borba protiv folka" zaista deluje tako plitko i bez mozga. I sam krenuh da napi?em da su?tina rokenrola nije u borbi, naročito ne protiv neke muzike, već... E, tu već stadoh. Nemam pojma u čemu je su?tina rokenrola. Znam samo da nije ni u tom famoznom buntu protiv sistema.

LACKY 07-12-2013 01:42 AM

Sistema, u sirem obliku. Sistem vrednovanja, estetike i da ne nabrajam. Mada se pola tih razloga vec izgubilo. Ali sigurno nije sindikalno udruzivanje i neka kvazi borba protiv narodnjaka.

Rhino 07-12-2013 03:05 AM

Gasi se Jelen top 10 lista...

I svijet se promijenio od tad.. Stoga ni rnr, ni hiphop, ni punk vise nisu isto.. Al jbg, uzdamo se u jedinicu na barcelonu valjda

Znak 07-12-2013 07:29 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 353692)
Sistema, u sirem obliku. Sistem vrednovanja, estetike i da ne nabrajam. Mada se pola tih razloga vec izgubilo. Ali sigurno nije sindikalno udruzivanje i neka kvazi borba protiv narodnjaka.

Možda i protiv "folka" kao sistema vrednovanja, estetike, politike, itd. Reč folk je u našem jeziku poprimila potpuno drukčije značenje u odnosu na izvornu englesku. Verovatno je mladjastojanovic na to i mislio.

Meni je ipak bliži osećaj da je rokenrol vredniji kao sadržaj za usamljenika nego kao pokretač društvenih promena.

mladjastojanovic 07-12-2013 08:28 AM

Tako nekako ali sam pre svega mislio na borbu za bar malo medijskog prostora. Ako se od dve takve emisije ugasi jedna onda... Kapiram da bi narod trebalo da ima nekog izbora. Ovako se desava da u rts emisijama gostuju grand pevaci (ne znam kako se tacno zove emisija ali je u prime time-u, ista emisija je i na happy telev.) iako imaju svoju televiziju i svoje emisije. Ta emisija ce opstati na rts-u i bez sponzora a top 10 nece.

Znak 07-12-2013 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by mladjastojanovic (Post 353697)
Tako nekako ali sam pre svega mislio na borbu za bar malo medijskog prostora. Ako se od dve takve emisije ugasi jedna onda... Kapiram da bi narod trebalo da ima nekog izbora. Ovako se desava da u rts emisijama gostuju grand pevaci (ne znam kako se tacno zove emisija ali je u prime time-u, ista emisija je i na happy telev.) iako imaju svoju televiziju i svoje emisije. Ta emisija ce opstati na rts-u i bez sponzora a top 10 nece.

Evo već vidim kako neko kuca "izborite se prvo za dobre melodije i tekstove pa onda na red dolazi medijski prostor", ali nije to tako jednostavno. Da bi kvalitet uhvatio zamaha zaista mu treba bar neka minimalna početna podr?ka, motivacija. Sad toga apsolutno nema ni u naznakama.

DaBear 07-12-2013 10:25 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 353698)
Evo već vidim kako neko kuca "izborite se prvo za dobre melodije i tekstove pa onda na red dolazi medijski prostor", ali nije to tako jednostavno. Da bi kvalitet uhvatio zamaha zaista mu treba bar neka minimalna početna podr?ka, motivacija. Sad toga apsolutno nema ni u naznakama.

he he ..bas to ! Da bi se nesto vrtelo po "medijima", mislim onim "prime time" a ne nekim levim privatnim TV stanicama - materijal treba da bude prijemciv za malo siru publiku..znaci nema istetoviranih, obrijanih / dugokosih sa nitnama u nosu, nema golotinje i psovanja, drvljaze na instrumentima itd...
Ni u Engleskoj nema takve muzike na normalnim kanalima. Ima kanal za metalce, kanal za hip hop itd..a na glavnim kanalima ide komercijala koja se inace prodaje. Ko puno prodaje - taj je na televiziji i radiju. Jasno...

Kod nas nema prodaje, jer nema toliko dobre ponude...cim se pojavi neko dobar, primeti se.
Ali posto je nas market mali i jako specifican, puno nekih "zakona" o muzici i ostalom kod nas ne vazi..tako da ce potrajati sve to....

MUzzY 07-12-2013 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by VukP (Post 353688)
U čemu li se ogleda uspe?nost te borbe? Na stranu motivi...

Aman, bio sam ironican :P :D

LACKY 07-12-2013 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by mladjastojanovic (Post 353697)

Pa narod je imao izbora, nije hteo to da gleda. Zato se i ugasilo.

MUzzY 07-12-2013 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by Znak (Post 353698)

Kad motivacija bude bila muzika i poruka a ne medijski prostor onda ce se i RnR na nasim prostorima podici na veci nivo.
I kad pocnu ljudi da vezbaju napokon ...

awacs 07-12-2013 11:23 AM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 353702)
Kad motivacija bude bila muzika i poruka a ne medijski prostor onda ce se i RnR na nasim prostorima podici na veci nivo.
I kad pocnu ljudi da vezbaju napokon ...

Da, taj ovdašnji nepomirljivi jaz između autorstva i kvaliteta izvođenja :D I nije stvar samo u vežbanju, mada je ono važno.

Najbolje sviraju cover bendovi, između ostalog i zato što najviše nastupaju uživo. Ovi „autorski” uglavnom sede po kućama i bave se bedroom recordingom, mrdaju tejkove levo-desno, jure nekoga da im snimi spot, pa ga sami montiraju, pa jure da ga nekako uvale na... Jelen Top 10 :) Prva svirka im bude na nekom masovnom događaju gde odsviraju tri pesme. I naravno da ne mogu da se sastave na bini, jer je monitoring pogrešan, a nemaju dovoljno „kilometraže” da bi mogli da se voze na čistoj rutini kad zatreba.

Jednom rečju, ljudi strašno malo sviraju, a kad si na početku najvažnije je da što češće sviraš ceo nastup, makar za jako male (ili nikakve) pare, jer jedino tako bend može da se zaista upozna između sebe. A i da vidi kako publika reaguje na to što rade. Ali to je baš nepopularno, jebiga. Popularnije je kukati kako te urednik ove ili one emisije ne voli i kako je folk okupirao ceo medijski prostor.

Pozdrav,

Vasa

Znak 07-12-2013 11:44 AM

Nekad je onaj ?to ima talenat napu?tao fakultet da bi ve?bao sa bendom, jer je pekar, lekar, apotekar imao manju platu od gitariste. Danas bi on voleo da ve?ba, ali napu?tanje fakulteta da bi se sviralo vi?e nije razumna opcija. On sad ide na predavanja, sprema kolokvijume i ispite. Svira kad stigne.

All times are GMT +1. The time now is 03:06 AM.