![]() |
Cubase optimizacija radne povrshine..
Trebalo bi uskoro da mi stigne neki hd monitor pa sam mislio da ga prikacim na hdm(gtx260).vec posedujem 2 22" pa me zanima dali je moguce rastrechovati cubasov interface na 3 22" monitora(ili vishe).isto pitanje vazi i za ableton,studio one,reaper..da je para pa uzeti monitore bez coshkova,e to je vec bolesno..
|
Re: Cubase optimizacija radne povrshine..
Quote:
Mislim da je to trenutno moguce samo sa nekim drugim karticama, u X2 ili SLI varijanti. |
ja sam kačio po 4 monitora, itekako može da se razvuče
|
Quote:
|
pardon, nisam precizan bio, na 2 grafičke karte regularno u PC
|
Quote:
...Ili neki dual GPU (X2), tipa nVidia GTX590, ili AMD-ove EYEFINITY kartice, u slucaju da na ploci ima samo jedan PCI-e slot za grafiku. |
tačno tako, nije SLI, nego samo ubodene, win7 ih vidi kao 4 displeja, i nema nikakve frke
|
Kod mene je na 3 22'', bez ikakvih problema, doduse kod mene graficka podrzava do 6 monitora, tako da sam jedino trebao rasporediti 1,2,3, tj, 2,1,3, tako da mi je u stvari srednji, ''centralni''.
|
Umesto da sam ugradio josh jednu grafiku(nv8600gt) ja ubacim gtx 260,prosto mi neverovatno da nemoze da potera 3 razlicite slike..jbg..hvala na odgovorima..
|
Quote:
Gledao sam nesto i navodno cak i HD5400 serija moze da podrzi eyefinity rezim do 3 monitora. Znaci tacno ono sto ti treba. Stavi tu tvoju na oglas i pazari jednu iz ove serije (pogledaj OVDE za vise informacija), ta kartica uopste nije skupa... E sad, jedino sto moras da vodis racuna je da odredjeni model kartice (ASUS, MSI) koji uzmes, mora da ima ugradjen tzv. Display Port umesto HDMIja (sto ce biti malo teze, uglavnom stavljaju HDMI zbog kompatibilnosti) Razlog tome je kao sto sam naveo u prvom postu - svaki fizicki izlaz nema svoju "glavu" iliti RAMDAC. Uglavnom postoje 2 komada. Jedan RAMDAC je podeljen izmedju npr VGA i HDMIja, a drugi je na DVIju. Display Port radi nezavisno od RAMDACa i trebace ti jos i Display Port to HDMI adapter da bi se povezalo nesto standardno na njega... Mozda bi Skynet mogao da nam kaze kako je on prikljucio, tj na koje izlaze ? Da li je koristio te adaptere ? Ja stvarno ne znam puno o AMD karticama, oduvek sam bio fan nVidije. Ako nadjes neku iz serije HD5400 ili 5500 sa tim displayportom i adapterom, ne bi smeo da prodjes skuplje od 50ak evra, ne pricamo ovde o nekom astronomskom ulaganju. Jos ako prodas svoju... Ili: dodaj jos neki gt 8600 i vozi, to je ulaganje od 15e (pod uslovom da imas dodatni PCI-e) |
Kod mene se radi o ovoj kartici:
http://www.techspot.com/images/produ...-product-3.jpg Asus EAH 6970 OC II. Jedan je monitor na DVI portu, druga dva na Display portovima, za to sam iz USA narucio Display Port to VGA active adaptere - napominjem aktivne, jer pasivni nece raditi. Kad mi je to stiglo, bila mi je prava fora Eyefinity, 5760x1080 rezolucija, kasnije sam to ugasio, i sada imam tri nezavisne slike, ustvari princip Extended desktopa, gdje sam preko Catalist centra napravio da mi je srednji jedinica/centar, tako da kada palim Cubase, to se pojavi na srednjem, kao i sve ostalo, srednji je centralni, a onda sam se poigrao da mi je 1 srednji, dvojka lijevi, i trojka desni. To izgleda ovako (slikano kada sam tek sklopio masinu u svojoj sobi). http://imageshack.us/a/img51/7190/photo2078.jpg Adapteri su Accell Accessory B101B-003B 10" UltraAV Display Port/VGA Active Adapter. |
Nema shta opasna ti je grafika,nego u mom slucaju mislim da je najbolje da se strpim i kad budem uzimao rudaw zatrazim da instaliraju 2graficke.ja ponekad gotivim da upalim malo crisys,metro itd(cisto da vidim koliko je tehnologija napredovala)ali to nevalja da se igra na daw ili josh ludje da ugradim neku gamersku grafiku a 90% vremena provedem na cubasu i abletonu..zato je ja mislim najbolje imati jedan komp za igre,posebno..uostalom bilo bi mi drago da cujem i vashe misljenje na ovu temu..igre i daw..
|
Ukoliko ugradis dobre komponente, potpuno je svejedno. Ja sam na svom presao i Crysis 3, i F1 2011/2012, nema to veze, bar u mom slucaju, stavis dobar SSD i zdravo..kod mene je ovako- instaliram, predjem kad imam vremena, obrisem i vozi misko, radi kao i prvi dan..u svakom slucaju, ja bih radije isao na jednu grafiku, ali bolju, i ostavio slobodne slotove na maticnoj za pametnije stvari. Dvije masine, jedna za produkciju a druga za igre je bacanje para, jer, vjerovatno, kao ni ja, nemas pretjeranog vremena za igre. Kod mene je na jednom sve, cak i internet, i nemam nikakve probleme. Opet, to je samo moje skromno misljenje. :)
|
I da, ja sam bas iz tog razloga isao na ''gamersku'' grafiku, koja mi omogucava upravo to sto tebi treba, stretch na tri ekrana, u mom slucaju na 6, a miran sam sto se i igara tice. SSD za sistem, dosta rama, i kvalitetno napajanje i maticnu - i imas ALL IN ONE masinu, koja ce poslusno raditi bilo sta sto od nje zahtjevas. Diviner ce svakako to znati propisno upakovati, tako da nemas brige. Ne znam gdje si procitao da ne valja na DAW masini imati igre - ponavljam, kod mene to nema nikakve veze, imao instaliranu igru ili ne, moj racunar radi ono sto treba da radi - besprijekorno.
|
Sve novije AMD/ATI graficke rade sa tri monitora opusteno (samo moras paziti na tip konektora u slucaju tri monitora), ne mora da bude 'gejming' nivoa.
I zasto i dan danas postoji ta fama oko net konekcije na DAW-u? 1999-ta je bila jako davno. |
Quote:
|
Quote:
Ako ces sam da se bakces sa time, kao sto sam ti rekao u predhodnom svom postu - pazi da na kartici koju kupis, imas bar jedan displayport. Ako ti je GTX260 dovoljan za tvoju "tehnolosku radoznalost" i ne zelis da je menjas i odlucis za jos jednu dodatnu karticu, gtx260ku mozes da upotrebis za glavnu karticu na primarnom displeju, dok druga dva mozes da teras preko pomocne gt8600. -------------------------------------------------------------------------- Sto se igara tice i ostalog - ja sam ranije na istom kompu drzao dva sistema, jedan je kao gaming, drugi je kao DAW. Na kraju sam sve to stopio u jedan i stvarno ne vidim zasto bi postojanje nekog drugog softwera IKAKO uticalo na DAW. Naravno ako ima gomila TSR (terminate and stay resident) programa u pozadini, mozda malo i moze da utice na rad, ali u novije - 64bitno i7@3GHz - vreme, cak ni to nije bitno. To je u prilog varijanti - jednog sistema za sve... Ono sto bi bilo "protiv" je to da ako trpas sve i svasta u DAW, moze doci do toga da razni spamware, virusi i ostalo mogu da kompromituju projekte koje imas i pokvare ti sistem u trenutku kad ti to najmanje treba... Ako znas sta radis i ne pritiskas "NEXT" kao sumanut, nemas cega da se plasis. Ako nisi bas nesto zainteresovan da se cimas, najsigurnije ti je dual boot, dva widnowsa i to je to. Dva kompa ? Glupost - prvo cena, drugo - prostor. @fix3r Ljudi se plase virusa, takodje se plase da neki plaginovi rade "phone home" i disejbluju se kad shvate da nisu legalni. Zato ponekad i nije losa ideja ne ici na net sa DAWom. Ja licno skoro da uporedo koristim net dok radim, tako da ga smatram potrebnom alatkom na DAWu. Samo kazem da razumem one koji nece na net sa DAWa. |
Nisam imao pojma da je moguce ugraditi 2razlicite graficke,psyonic hvala na korisnim savetima..
|
All times are GMT +1. The time now is 10:19 PM. |