Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   KORG Volca series (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43897)

DADDY Z 10-04-2013 08:21 AM

KORG Volca series

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/_Gau7UIzYY0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

bravo za Korg !
:jupi:

Quote:

Each of the volca synths are priced at US $150 and is expected to be available in July.

Mika Technika 10-04-2013 07:18 PM

Re: KORG Volca series

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/mY82hyWuEOE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

mladenm 11-04-2013 12:52 PM

Da... Jos jedno odusevljenje... Koliko smo mnogo koristili Monotron i Monotribe za pravljenje novih pesama, toliko cemo koristiti i Volca ritam masinicu (bar ce Brett Domino imati posla :))... Ok, KORG je pogodio, jos tri relativno jeftine igracke, koje ce ljudi kupovati u nadi da ce im dati inspiraciju, sound, instant hit i tako to. Vec se prica na GearSlutz da je ovo prava zamena za TR606/TB303. Iskreno, na ovim YouTube klipovima i ne zvuce ko zna kako. Sacekajmo da stignu, pa cu tek onda da bacim u djubre svoj TI (prokleto digitalni). Secam se negde kad sam pocinjao sa sintijima - sve je to bilo analogno, i bilo je mnogo ocaja i par dobrih masina. To sto je nesto analogno, ne znaci i da je automatski super. Zivi bili pa videli...

wladymeer 18-04-2013 01:06 PM

Ne treba da čudi - muzička industrija sve više ide ka kvantitetu pa zato i postoje ovakve igračkice - da svako ko je ikad pomislio da se može baviti muzikom ima šansu da se oproba u istoj a da kada mu dosadi za godinu dana ne žali novac koji je uložio u isti hobi. A od njih 1000 jedan će nekako da ispliva, biće tu najviše godinu dana i ajd zdravo (primer - Gotye)

psionic 18-04-2013 09:00 PM

Super, jos malo smeca iz KORGove fabrike sonicnih privezaka. Ne znam kako bi ovo trebalo da pokrene kreativnost, jedino sto bi se u meni pokrenulo je bes, kada pod prstima osetim krajnje nekvalitetne KORGove potove i fadere. Par "analognih" semplova ispod haube... pfff - nista revolucionarno i vec 300 puta prezvakano

DADDY Z 19-04-2013 07:24 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 345473)
Super, jos malo smeca iz KORGove fabrike sonicnih privezaka.

ovo me podseća na priču o Roland TB303 kada je iza?ao...:wc:

najva?nije je posrati se po nečemu ?to jo? nije ni stiglo na tr?i?te a sve naravno na osnovu predrasuda...
mislim da je bolje biti optimističan u pogledu svega...pa nek bude i "privezak" za 100-150 evra,onaj ko zna lepo će se poigrati i sa tim

p.s. nisu "analogni semplovi" ispod haube

alavuk 19-04-2013 08:03 AM

ja se radujem ovom iskreno iako nisam fan korg-a , sto kaze daddy z naucice makar osnove programiranja umesto kliktanja misa pa makar i kao rekreacija a ovo moze da bude veoma korisno a daddy z da ima originale sto korgove sto rolandove mislim da je suvisno vise sta reci ... steta sto ne mogu da imam sva tri ali bass cu svakako i deifnitivno uzeti . a i na kraju krajeva ovo ne treba gledati kao klonove x0x serije ...

psionic 19-04-2013 12:59 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 345485)
ovo me podseća na priču o Roland TB303 kada je izašao...:wc:
najvažnije je posrati se po nečemu što još nije ni stiglo na tržište a sve naravno na osnovu predrasuda...

Pa naravno da imam predrasude prema KORGu, ne vidoh ni jednu spravu da ima npr kvalitet izrade kao upravo taj Roland - nebo i zemlja. Kad vidim jevtinu malu KORG spravicu, ocekujem da je za jednokratnu upotrebu, sto se izdrzljivosti tice. Ne pricam o samom zvuku...

Quote:

mislim da je bolje biti optimističan u pogledu svega...pa nek bude i "privezak" za 100-150 evra,onaj ko zna lepo će se poigrati i sa tim

Sve sto proizvodi zvuk moze da se primeni, naravno... Ne kazem nista o tome. Ovo vec postoji u sto raznih varijanti - shto softverskih shto hardverskih. Oni su to sve lepo objedinili, uradili dobar TB like sekvencer i prodaju staru stvar u novom pakovanju. Ok - niko ne brani. Samo se jezim kako se pod rukom stvar ponasa jer deluje kao da ce da se polomi pri koriscenju duzem od 45 minuta.

Quote:

p.s. nisu "analogni semplovi" ispod haube

Covek u prezentaciji kaze "real analog sound..." Nesto sumnjam da u tako malo kuciste moze da se spakuje analogni generator zvuka, narocito za 100e... Naravno da je rec o VA, mada on (prezenter) to ne kaze... Sve me to malo potseca na njihove vacum tubes ugurane u klavijature Triton serije :rotfl:

psionic 19-04-2013 01:09 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 345487)
ja se radujem ovom iskreno iako nisam fan korg-a , sto kaze daddy z naucice makar osnove...
... a i na kraju krajeva ovo ne treba gledati kao klonove x0x serije ...

Pa upravo i jesu klonovi x0x serije - sto kaze covek "this is a recreation of... another... popular synth" :rotfl:

Jedino gde mu mozda vidim primenu je na nekim live nastupima, gde je potrebno malo "vrteti tockice" Zgodan je, mali i primenjiv. Ako izdrzi nastup :D

alavuk 19-04-2013 03:36 PM

pa ja upravo i imam takvu opremu gde mogu da je koristim u studiju i gde je moguce nositi za live ...

mekonin 19-04-2013 04:15 PM

Moje je misljenje da ovo nisu ni u kom slucaju revolucionarne sprave, slicni instrumenti se prave vec duze vreme od strane mnogih 'boutique' proizvodjaca, sa boljim karakteristikama i mogucnostima. Ono sto je sjajno u ovoj prici jeste to sto je gigant poput Korg-a prepoznao potraznju na trzistu za takvim uredjajima i resio da se ukljuci. To nije firma koja bi nesmotreno uskocila u trziste koje realno gledano nije veliko, ali koje jeste u ekspanziji. Ovi jeftiniji ali analogni instrumenti deluju kao neka vrsta ispitivanja tog trzista, da li ima smisla nastaviti u tom pravcu. Kako se cini deluju zadovoljni odlukom da se krene tim putem jer su posle serije Monotron-a (koji su igracke ali jako uspesne i popularne) reizdali klasik MS-20, a sada nastavili sa uredjajima koji bi parirali kultnim i retkim proizvodima njihovih najvecih konkurenata, na zalost odavno zaboravljenim od strane samih tih konkurenata, sto predstavlja svojevrstan poziv Korg-a da se ukljuce u tu trku na relativno novom i sasvim drugacijem trzistu.

To je sjajno iz vise aspekata, giganti svojim probojem i marketingom plasirace hardverske instrumente, koji su po mom misljenju nepravedno zapostavljeni od strane ogromne vecine mladih producenata, upravo tim producentima, samim tim dajuci mnogo vise prostora malim proizvodjacima 'boutique' uredjaja da razviju svoj posao, sto ce znaciti vise kvalitetnijih, raznovrsnijih i u krajnjem slucaju jeftinijih instrumenata.

wladymeer 20-04-2013 02:04 AM

Ili au digitalnu pricu dogurali do granice korisnosti pa ajde da guramo sada zvaku kako je analogija IN kako bi imali sta da prodajemo narednih 10 godina.

silicon science 20-04-2013 07:48 AM

Quote:

Originally Posted by wladymeer (Post 345531)
Ili au digitalnu pricu dogurali do granice korisnosti pa ajde da guramo sada zvaku kako je analogija IN kako bi imali sta da prodajemo narednih 10 godina.

Razlog reinkarnacije ovih starih sprava je potreba trzista, koje su oni vrlo dobro ispipali (barem sto se tiche ms 20 mini). Dakle, analogija jeste in, i bice in. Ne zato sto ja to preferiram, vec zato sto je to chinjenica.
Ovi Korgici mali zvuce pretanko i naivno.. al dobro, nek djeca kuckaju malo bitove, sta fali, bolje nego da sede na ladan beton..

DADDY Z 01-08-2013 06:06 AM

vidim da u Sky music treba da se pojave na lageru po ceni od 150eu komad

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/qvCechdVIYY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

alavuk 01-08-2013 08:38 AM

pa smesna cifra ! ;)

Sky Net 01-08-2013 11:24 AM

Ukljucicu se onako, malo s neba pa u rebra..s obzirom da se prica o Korgu, mogu napomenuti da sam njihov flagship, Kronos, testirao i probao bar 30 sati ukupno, i bio siguran da ce on postati dio mog hardvera, kako i u studiju, tako i live, i bio sam spreman izdvojiti tih 3500 EU koliko traze za verziju 73(iako sam se zaprepastio kad mi je jedan od slidera ostao u ruci, iako nisam nikakav siledzija, ali eto to bi i oprostio, nekako!?)..medjutim, kada sam vidio, sta je ustvari unutra, ne da sam odustao, nego samo mogu da se slatko nasmijem..
http://imageshack.us/a/img703/5592/xjo0.jpg

Ploca od 125 $?! I sad ja treba da budem ovca/ovan, koja ce dati te pare za sta, firmu koja trazi skoro 200 eura za upgrade pisanog SSD-a, i to im je jos Kronos X, ma nemoj..ako je ovo u Kronosu, ne smijem ni da pomislim sta je tek u ovim dzepnim, mamiparnim igrackama..htio sam da uzmem micro korg kada se pojavio, isto tako dok nisam otisao u Artist, i umalo se nisam odvalio smijati kada sam vidio, cuo, a pogotovo osjetio pod prstima o kakvoj je gluposti rijec(od skoro 400 EU, ako ne i vise, ne sjecam se sad tacno)..jedino od Korga sto ce ikada doci u moj posjed je RADIAS, probao, testirao, svirao, korektan je..ovo ostalo smece, i njihovo presipanje iz supljeg u prazno - ma more mrs bre, profiteri potrosackog brendiranog drustva..ne hejtujem Korg, niti ikoga..samo je cisti fakt, da u zadnje vrijeme, nema nista novo (ni Korg, ni Yamaha, niti Roland) sto bi realno vrijedilo tolike hrpe novca(narocito ove igracke, za koje se dadnu pare, a ne znas ni sto si ih dao)..sve su to tehnologije odavno prisutne, i odavno prozvakane. Mnogi ce ovaj moj post shvatiti mozda kao uvredu, ili podcjenjivanje, a to mi uopste nije namjera, ne daj mi Boze..ja sam samo duboko ogorcen ovakvom politikom, i ovakvim podcjenjivanjem samih ljudi kojima se daje ponuda..jer, nema vise realne konkurencije, nema potrebe da se stvari razvijaju, nema potrebe da se napravi nesto sto ce biti WOW..daj na kasicicu, daj ovakve igrackice, daj vec izmisljeno, muzi pare, ljudi nek placaju, i placaju, i placaju(bacaju, bacaju, bacaju)..uvijek ce biti onih, koji vole da su okruzeni spravama (hardwerom), i to brendiranim..pa, respect od mene, ako je njima dobro - i meni je, ja taj nisam. Zivjeli

psionic 01-08-2013 05:58 PM

Quote:

Originally Posted by Skynet
...medjutim, kada sam vidio, sta je ustvari unutra, ne da sam odustao, nego samo mogu da se slatko nasmijem..

Mi smo drzali kronos u studiju dobrih 6 meseci - manje vise...
E sad, ako zazmuris sta je unutra, zapravo je to vrlo dobra masina, za klasu bolja od ostatka KORGova... Sve sto si predhodno rekao je tacno - cak i ovde moze da se nasluti taj nedostatak kvaliteta ili finalne obrade ili cega vec, a kamoli na jevtinim spravicama, zato sam reagovao na ovaj post, tamo - ranije...

Ali kritikovati klavijaturu zbog vrste ploce ili cpua koji su upotrebili - mislim da nije bas 100% na mestu.

Zasto - pa ako gledamo spravu iz ugla klavijature - mogu samo reci - revolucionarno. U principu sta briga nekog da li je unitra neki YamahaDSP ili Korgov DSP na 300-400MHza ili su resili da uposle Intel na 2GHz. Ostale digitalne klavijature, takodje imaju DSP procesore daleko manje snage. Bitno je ono sto pokrece bilo koji DSP - a to je matematicki model. Oni TO prodaju, kao sto UAD prodaje svoj model (kartica sa sve SHARC DSPom bi mogla da se "sklepa" u nekoj tajvanskoj fabricici za 30e)

Sto mi i Boggy jednom rece - pa u NASA satelite su ubacivali kojekakve P1 procesore, ali je to radilo posao - u vreme kad sam ja isto ovako pljuvao na forumu po UADu i TC Powercoreu...

Kronos je OS za sebe - razvijan od nule - specijalno za potrebe ovog sinta i kad se uzme u obzir integracija komponenti, drajveri, gluposti, custom OS... vredi. A i sto bi ga dali za manje, kada Roland Fantom npr kosta slicno, a ima slabije performanse ? U svetu aranzera i klavijatura, nikog ne zanima hardver kao takav - bitno je da je sve to spakovano - pouzdano, izdrzljivo i upotrebljivo... I da lezi pod rukom...

Da se ne lazemo - sav pro audio hardver kosta boga oca, ali tako je od davnina i tako ce biti do sudnjega dana... :D

Ok - odosmo u off ovde, ali aj kao diskutujemo nesto :rotfl:

Sky Net 01-08-2013 07:11 PM

Naravno..daleko da je osporavam kvalitet Kronosa kao klavijature - ZVUCNO. On je jedna prica za sebe, i totalno razlicita prica u odnosu na konkurenciju, narocito tehnologijom. Radio sam i na Motifu XF, i na Fantomima raznoraznim..ja nisam protiv klavijature kao takve, jer sam i sam prije nekoliko godina kupio tyros 3, i platio ga preko 3500 eura(i sada ga koristim kao workstation, koliko je moguce)..mene ogorcava nacin na koji oni ubijaju pare na tome svemu..shvatices o cemu govorim ako saberes cijenu jedne onakve ploce, SSD-a, ram-a..o tome pricam. Kod drugih je stvar tehnoloski cak kud i kamo gora!! Pa crni tyros 4 (verzija za godisnjicu) kosta skoro 4000 eura!! Strasno!! Pricam u kontekstu toga, da za te pare, mogu kupiti od Divinera laptop, i kupiti zvucnu kartu, i kupiti MIDI kontroler sa FATAR sistemom tipki, i seriju LICENCIRANIH pluginova, i sve to za manje para od 3500 EU, i podesiti taj portabilni sistem tako da ce oduvati bilo sta od ''brendiranih revolucionarnih'' proizvoda. I naravno, uvijek ce biti ljudi koji vise vole gotovu stvar (Kronos, Motif, Fantom, Nord Stage), nego da se peglaju, znoje, podesavaju... Ali ako stavimo na finansijsku vagu ''gigante'' i sta dobijemo sa njima na jednu stranu, i na drugu stranu jedan takav ''otvoreni'' custom sistem, doci cemo do zakljucka da je to sto oni rade, u najmanju ruku kradja. I to se odnosi i na top proizvode, a kamoli ne na ove igracke..odlicno si rekao, u svijetu toga VECINU ljudi ne zanima hardver, i sta je ispod haube, ali hvala Bogu, internet je tu, tehnologija je tu, i sve vise ljudi se okrece upravo rucno sastavljenim sistemima (od laptop + karta+ kontroler) do cak i rucno sastavljenih, ''upakovanih'' masina. O tome se jedino radi :)

DADDY Z 02-08-2013 06:24 AM

ok,ljudi hajde više nemojte, ovde(a ni po ostalim threadovima), pisati na osnovu svojih pretpostavki....postoji izreka koja kaže "assumption is the mother of all fuckups" a ima i ona naša koja kaže "ispeci pa reci"

hajde da sačekamo da ova mala čuda stignu u naše ruke pa onda da ih opljujemo (:

ja bih mogao isto da npr da kažem kako mi na ovom snimku ovo zvuči preterano ali nisam to uradio baš zato što nemam iskustva sa ovom spravom a na reklami sve uvek izgleda lepo

psionic 02-08-2013 06:47 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 349020)
ok,ljudi hajde više nemojte, ovde(a ni po ostalim threadovima), pisati na osnovu svojih pretpostavki....postoji izreka koja kaže "assumption is the mother of all fuckups" a ima i ona naša koja kaže "ispeci pa reci"

Ali mi pricamo o Kronosu... :confused:

DADDY Z 02-08-2013 07:13 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 349040)
Ali mi pricamo o Kronosu... :confused:

zaista ne vidim logiku da svoja iskustva sa Kronosom vezujete za temu o Volca seriji ali dobro,ako ti misli? da je to ok onda je svaka moja prepiska suvi?na...

psionic 02-08-2013 09:10 PM

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 349041)
zaista ne vidim logiku da svoja iskustva sa Kronosom vezujete za temu o Volca seriji ali dobro,ako ti misliš da je to ok onda je svaka moja prepiska suvišna...

Uf al si na kraj srca... :wink: Malo skrenusmo s puta.. :rotfl:
Ok, izvini za off.. mozes da brises sto se mene tice.

Sky Net 03-08-2013 07:30 AM

Moja krivica, ja sam ovdje uletio sa off-om sa Kronosom, pricacemo nekom drugom prilikom, kad ne bude off u temi :)

vanjus 16-11-2013 04:33 PM

volca bass
http://www.youtube.com/watch?v=zxF4oANrzSk
http://www.youtube.com/watch?v=GZytLbaWIWY
http://www.youtube.com/watch?v=KzV-gMGNrY0

volca keys
http://www.youtube.com/watch?v=q3OkH4KkuM0
http://www.youtube.com/watch?v=iAJllkibU20
http://www.youtube.com/watch?v=BzTGAajBMEQ
http://www.youtube.com/watch?v=KDy_5qSuoQw

and so on....

postoji li nesto bolje za taj cash???

All times are GMT +1. The time now is 07:57 AM.