![]() |
Battery 4
|
Re: Battery 4
valja to skinuti, ima onaj pacher koji sam to kreksuje, nema veze koji je NI,
|
Ponavljam zahtev za smajlijem koji balavi !
:rotfl: |
Demo trojke sam probao na par sati i nisam bio nesto preterano odusevljen. Trenutno koristim Geist, ne vidim sta Battery ima sto ne mogu da dobijem u Geist-u? Jel' dolazi sa par giga semplova?
|
pazi, battery 3 je msm tako jednostavan lak, sve moze ured, ja od njeg vise i ne trazim ,, stalno samo njega koristim, na giestu sam bio, al milion sarafa, nije on ono sto vecina ljudi trazi jednostavnost, meni vise nista ne treba, a njihovi semplovi i to nikad nisam koristio jer vecina su za amatere, meni samo treba program, ja cu staviti svoje stvari, ja imam oba i njeg i giest uvek, samo tamo sam 10 posto vremena.
svako drugacije radi, u giestu sam napravio svega ludilo, samo manje ga forsiram. batery je od NI meni omiljen. |
Quote:
:D Ozbiljno, nekad ti treba nešto brzo, jednostavno i prosto da zameniš npr neki doboš u setu od BFDa, ili sa klavijature, ili tako nešto, a gheist je u tim situacijama kao da pališ raketu samo da odeš u samoposlugu po hleb. Samo se nadam da ne prenaduvaju ovu četvorku. |
Dobro de... :)
Jednostavno mi se nije dopao ni zvuk ni setap. Mozda sam ja samo navik'o na svoj 'arsenal' (MachFive 3 Star Drums za akustiku, poneki dobos zamenjan iz SampleTank-a, a Geist i Punch za elektroniku, sve mi je to brzo i prosto). A malo mi je puno da dajem te pare za Komplete kad mi vec nije bas preterano privlacan ni bubanj ni sempler. (OK, od njih kupujem samo ono sto mora da se ima, tj. FM8 i Razor, bez ostalog moze da se zivi) |
reci cu samo :
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/L_6sFGZ2stA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
E ako bih nesto kupio to bi bila ova baterija moze i 3.bez nje se nepocinje projekat..preko nje izotop nektar..odoh da pravim muziku...
|
fix3r kako ti se nije svidjao njegov zvuk? bas ima razlike izmedju njeg i giesta u zvuku kad ubasic isti sempl??? ? a?
|
Videh i ja danas na fejsbuku,ma reko to mora da je izaslo odavno kad ono stvarno sveze.Interesantno je da ja jos uvek radim sa dvojkom,nikada nisam presao na trojku iako je imam,na dvojku sam naucio i nisam zeleo da ucim ponovo.Mozda predjem na cetvorku,zbog parnog broja jedino.E to je po meni pravi semler kad nova verzija izadje svakih x godina,a da ja nisam imao potrebe ni da prelazim na onu proslu.
|
Svojevrameno sam koristio GURU, kao alternativu Battery-ju, ali mi je ovaj drugi uvek davao konkretniji i bolji zvuk, a i sam GUI mu je nekako svedeniji, da ne ka?em intuitivniji, a ovo naročito ako se koriste i drugi NI proizvodi (?to nije redak slučaj).
Ne očekujem u četvrtoj inkarnaciji ovog semplera neki bitniji pomak kada je reč o samom zvuku, mo?da ?iru lepezu semplova, ali i dalje koncept koji poku?ava da udovolji ?irokim narodnim masama - od "akustičara" do "elektroničara". U principu, ta univerzalnost ne mora da bude lo?a ideja, naravno, ako se, kao u slučaju Battery-ja ispostavi da zadovoljava kvalitet, tj. uho mase. Na prvu loptu sviđa mi se implementacija tzv. "tag and drag" filozofije rada, jer svesni smo svi da banke semplova koje je moguće imati u računaru odavno prema?uju na?e mogućnosti da se u tom čudu lako snađemo, a kako je to po logici stvari veoma va?no, search engine se po istoj toj logici mora usavr?avati. Ovo ostalo (redizajnirana fx sekcija), manje-vi?e, doprineće kreativnosti, ali nisam ba? siguran koliko ekonomično u odnosu na postojeće nam hardverske resurse. Moćna baterija, moćan i potro?ač! :da: |
Quote:
Haha, potpuno isto :) Mada... Smara me ono sto prijavljuje memory low pri startovanju na x64, tako da cu dati sansu cetvorci. Jel to vec ima da se kupi? |
Quote:
Ono sto je svakako bolje u trojci je stabilnost, dvojka i kec su umeli ponekad da zabaguju. Rhino, to je zato sto imas neki stari ASSiGN krek koji ne valja. R2R - poslednje izdanje i sve radi savrseno. |
Quote:
Pa, slazem se... Iskreno i nije da ima sto da se uci sa prelaskom sa battery dvojke na trojku, to je vec do mene i mojih navika na odredjene sitnice.. Npr i dalje sam na nuendo 4, i ako imam instaliran i cubase 5 (i to sam na N4 samo zbog nekih sitnica na koje sam navikao) iako je to skoro pa isti djavo + - neka razlika).. Nekad sam pratio/skidao/instalirao svaki novi izvikani vst kao manijak (i mnogo manje pravio muziku u tim periodima)... |
Mo?da gre?im, ali koliko mi je poznato, poslednji "narodni" Battery release je v. 3.2.3 (upravo by ASSIGN), R2R nema noviju verziju od te (jo?)...
|
Ja sam stari Baterijas :) I jedva cekam da probam cetvorku...
U jednom trenutku zamalo da mi Battery zameni Groove Agent One iz Cubase 5-ice, ali sam otkrio tonu bagova u njemu i vratio se Battery-u... Ono sto mogu da uradim u Grove Agent One, a ne mogu u Battery-u je da iz aranzmana u Cubase-u dragujem cut-ove na pad-ove u battery-u ako me razumete... Tipa importujem neki drum loop na audio traku u Cubase, secnem recimo samo kick odatle i odatle iz arrange view-a prevucem na pad... To funkcionise sa GA1, sa Battery-em i svim ostalim third party semplerima na zalost ne... Pitanje je da li uopste moze da se napravi da to funkcionise sa third party plag-ovima... Meni je to jako bitna funkcija, mnogo mi zivota stedi |
Battery 2 nema razlike naspram 3xx ???
...jesto to dobro zakljucili..ja znam da ima kostur isti ali doooosta toga bolje i više u 3xx! ...imam osjećaj da 4 nije odmakla dalje od 3xx osim u izgledu..videću možda se varam. |
koristio battery(jo? uvijek ponekad),ali u zadnje vrijeme mi se sve vi?e sviđa Geist jer dosta radim s loopovima pa mi je tu dosta bolji.Zanima me kako će izgledati geist 2 jer battery izgleda izvrsno(izgled naravno nije od presudnog značaja,ali ipak je bolje da bude ?to lijep?i).Baterija 4 je ok stvar ...ko ?ta voli je samo pitanje danas-ni?ta vi?e!
|
Quote:
|
Quote:
Ma zeka -peka sve se razme.!!:) |
Battery 4.0.1 stigao na pijacu.
Naval'te narode, jo? malo, pa nestalo...:wink: |
Stigao i Monark woohoo
|
Quote:
|
Mislim da nema za XP. Samo sedmica, pa navi?e.
|
sa jednog stranog foruma:
Quote:
|
Vidim na netu neku kinesku verziju Cubase 7 - mikumikuCUBASE7...
Jesu li to kinezi napravili svoju verziju? :grin: |
to ti je mogli prvoaprilska verzija, pa ti sad kako oces s njom haha
|
To sam ja napravio :D
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
ne radi na battery4 R W read write,, ubacio neki trak, pustio kanal, ukljucio RW na battery, palio na masteru cutoff, pa drndao po sarafima, , zavrsio, pustio READ, nista. u mamu mu!!
|
Quote:
|
sedmica je proverena, xp penzija haha. tu nema price.
|
Important: !!!
4.0 installer is working on XP but 4.0.1 asks for W7.(dumb assholes from NI) If you use XP, install 4.0 and then extract the .dll and .exe from update 4.0.1 installer. Place in the proper folders ! ..A EVO ZASTO VOLIM RUMSKI FORUM...ma sta volim obozavam:D:D:D Sve radi ko sat..po ovim uputama.... ..na tvoje veselje "branoy":D:D:wink: jos nisu bacili XP u smece..meni je on (za sada) ipak u akciji!!:) da da i hvala DADDY Z |
Va?a iskustva u BT4 naspram 3??
Moji su 0:0 ...osim mo?da vizuelno i br?i pristup nekim opcijama i jednostavnije jer su neke nepotrebne izbacili.Color je lep?i:wink: ali ostale stvari me za sada nisu odu?evile. Malo br?e ućitava..malo je nestabilniji (zna se za?to..:D). Eff skoro indentićni trojci konaćan zvuk skoro da i nema razlike. Naravno to su moja zapa?anja na prvu ruku. Zanima me va?a iskustva??? |
meni za sad efekti deluju odlično-pogotovo tape saturacija,solid state compressor i transient master koji su implementirani pa ih ne moram povlačiti preko DAW...ovako na brzinu GUI mi deluje puno bolje i lakši za rad ali videćemo kako će to izgledati na duže staze
|
Otprilike, Battery više ne deluje kao battery. :)
|
+5 za cetvorku! trojka kanta. toliko.
|
|
for a major update, battery 4 has too less improvements. just new effects, tag system and a new time machine from kontakt and some more minor improvements are not enough.
there are so many things which should be done, I and others suggested so many things like: - pitch names displayed in piano roll -a curve for attack and release of envelopes -a synced trigger offset -percussion synthesizer -more on board effects like audio delay, a waveshaper or a granulizer -more engine pages -a probability trigger depends on velocity -the master aux fx also routable to different outputs -better layering with more options for every single layer (as example look at geist) and more! We put a 4 on the box, and you will buy it. lol. Reminds me of a scene in Tron Legacy. :confused::confused: ..dali moj +google translator to dobro razume...lepa kutija izvana a unutra ista stvar?? |
Quote:
Sve u svemu, da moram da dajem pare, ne bih, ostao bih na B3. Ovako - sto da ne :da: |
All times are GMT +1. The time now is 03:27 PM. |