![]() |
novi loudnes standard
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/iuEtQqC-Sqo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
Re: novi loudnes standard
Mislim da sam pominjao ovu alatku u nekim drugim temama, ali evo opet:
AC-R128 freeware VST loudness meter https://www.audiocation.de/en/plugin (ne može da se postavi direktan link, mora da se dođe preko tabova na toj stranici). Pozdrav, Vasa |
Znaci posle ovoga, nema vise limitera, i steta a i nije.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Meni je vi?e pun q.. ovih ?aljivih, kao smije?nih introa na prezentacijama.
WTF? Pa ne prodaje se ovdje ve?ma?ina pa da treba dodatno boostati emocije.. ne ku?im |
Quote:
Nadam se da će i Youtube, Vimeo itd. u nekom trenutku uvesti sličan princip - i to je broadcast, u krajnjoj liniji. Ko zna, mo?da čak i muzički mastering postane malo "labaviji". Ne ba? odmah, ali nije odmah ni postao ovako "tesan". Pozdrav, Vasa |
Uh jedva cekam da se ovo dogodi, ako se dogodi. Taj limiting mi muziku cini neslusljivom, umara me... I zao mi je kad i ja to moram isto da uradim...
Ali jedne stvari se plasim, recimo, album moje grupe, s obzirom da je moj projekat, sam masterovao na -13, -14 RMS-a odnosno K12 u Pro-L-u... Sta se desava, kad slusam taj moj album na telefonu i obicnim sluskama u putnickom autobusu, volume na max mi nije dovoljno glasno... Ne verujem da ce proizvodjaci telefona i ostalih gedzeta da popuste i da pocnu da ugradjuju jaca pojacala u telefone i njihove gedzete itd... Kad nekome radim album ja preporucujem ako ide na CD da se rade dva "mastera". Jedan za CD, dinamicniji, jedan glasniji za internet i telefone itd... |
Quote:
Uostalom, mnoga zakonodavstva su već uspela da ograniče emisiju izduvnih gasova i buke automobila, iako razvoj tih tehnologija košta mnogo više od par desetina mW snage pojačala za sluške :) Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2 |
Quote:
Daj Boze da te poslusaju :) Pozdrav ! |