![]() |
pič korekt via midi
dakle mo?e li mi netko reći kako u cubaseu napraviti i podesiti korekciju putem midi trake.Naime ono preko određivanja tonaliteta ne ide budući da se harme stalno mijenjaju.
aista stvar mo?e i za antares ako netko zna. Mislim za autotune ili harmonyzer. Treba li napraviti cijele harme u midi traku ili pak samo linije tonova. i kako na kraju natjerati da vokal prati tu liniju. :banghead::banghead::banghead: |
Re: pi? korekt via midi
Mislim da je mnogo jednostavnije snimiti ponovo, kako treba. Naravno, ako je pevac kapacitet da gadja tonove pravilno. Ako ne, onda nema sta da trazi ispred mikrofona.
|
Re: pi? korekt via midi
...ili jednostavno ručno nacrtati pitch correction u variaudiu od cubase5 ili melodyne
|
Re: pič korekt via midi
bio sam skoro sto posto siguran kakav će odgovor slijediti ..............
ajde primjerice pitate nekoga kad je vrijeme za sadnju krumpira a vi mu odgovorite ima ga u konzumu-mo?e? ga kupiti............ ovo ?to ste odgovorili --to znam ali i ono upravljanje putem midija ima svoju funkciju-inače to ne bi ni bilo izmi?ljeno:banghead: |
Kad si tako vidovit zasto nisi onda pogledao na Google umesto sto si pitao na forumu?
Dobio si sasvim korektne i precizne odgovore. |
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
@tajsam sasvim korektno
|
pa ok
ako vi tako mislite-hvala na uputama ali slijedno va?im odgovorima 90% daw softvera napravljeno je samo za ubijanje cpu-a i memorije. Ne znam čemu onda tolik trud svih onih programera al.ok ako vi tako ka?ete. A kaj se tiče guglanja-mislite li da tamo postoje rije?enja ba? za sve..... Znao sam proguglati sate i sate(pa i ovu temu) a svrhoviti odgovor nisam izguglao no jedna caka mahera na ovakvim sajtovima rije?ila je problem u par sekundi a usput nisu li sajtovi ove vrste namijenjeni upravo tome...pomoći nekome ako mo?e?. Očigledno neko ne misli tako ali volja persone... Ja sako mislim gdje bi mogla biti caka i ako nekako mogu pomoći-onda pomognem u protivnom preskočim |
Vidi ovako:
Da je neko radio to ?to hoće? verovatno bi ti napisao odgovor (mo?da će se neko i javiti). Kako trenutno stvari stoje, moj ti je predlog da prouči? Manual od pitch correction softvera koji hoće? da koristi?. Ili očekuje? da neko to uradi umesto tebe i da ti potom prepriča proceduru? Pozdrav, Vasa |
Quote:
A za zaj... humor i ostalu sarmu ima? druge forume ili Google ili youtube itd. Pa najnormalnije da lik PRVO takvo pitanje postavi na OVOM forumu...pa valjda su moderatori utro?ili svoje vreme upravo za takva pitanja. Valjda ce se netko javiti da ti pomogne.. uputi...ja na?alost neznam.! |
proučio sam manuele, i sve ?to sam na?ao na yt ali svrhovito nije bilo
|
Mo?da pomogne Antaresov sajt? :wink:
http://www.antarestech.net/forum/top...a-voice-into-a Pozdrav, Vasa |
Quote:
i molim vas ljudi nemojte filozofirati jer manual "pič korekšn" u antaresu ne moze biti jednostavniji. |
Quote:
|
A možda, ako pogledaš link koji sam postavio u prethodnom postu, naletiš baš na to što si tražio bez ovoliko drame.
|
Ovakav način korekcije putem midi unosa, može biti upotrebljen kao efekat, a za korekciju falševa koristim cubaseov pitch korekciju, čak mi je zgodniji od melodyna.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Za puno stvari kada čujemo u profi pjesmama mislimo da su bile lake za izvesti. To je neki plug, procesor ili slično... No, većina takvih stvari (bar one za koje sam se ja lijepio) se rade ručno. Dosadni editing koji ima smisla raditi ako će na kraju ispasti nešto što dobro zvuči. I ovo je vjerovatno odgovor koji ti ne leži ali jbg. Možda da probaš još malo detaljnije i konkretnije da objasniš šta ti treba, šta želiš pa možda ti se neko još javi.
|
probat ću ono sa linka -hvala
nisam i?ao na poantu ?to je lak?e nego kako Često puta bi mi najjednostavnije bilo reinstalirati winse ali ?to sam time dobio...trenutno rje?enje problema ali dijagnoza i terapija su izostali....samo primjer nisam profi pa mi te?e stvari do mozga dopiru)ako ga ima) treča stvar da u dana?nje vrijeme imam katastrofalno pucanje veze pa lovim sekunda da se konektiram a od tu i nejavljanje za ?to mi konkretno treba-naukovanje, kreiranje brzinskog backvokala . ?to se tiče manuala-pročitao sam ih brda ali sa mojim znanjem engleskog i gugl efendijom rezultati znaju biti pora?avajući... Hvala svima no i dalje stojim iza toga da ako netko nije voljan pomoći ni ne treba. Nitko ne stoji pred streljačkim vodom zbog toga.......:cry: |
All times are GMT +1. The time now is 03:10 AM. |