![]() |
za vlasnike Rode k2... ?
Drugari, dobih K2 na probu....nov.....
zanima me da li i kod vasih komada membrana ne stoji pod 90' kao kod ovog mikrofona? deluje mi malo zavaljeno....sto nije nelogicno u suzbijanju sibilanata, ali mi zanima da li je tako na svim komadima |
Re: za vlasnike Rode k2... ?
Upravo gledam svoj K2, rekao bih da je membrana malo zavaljena, ali je to bas malo, mozda milimetar, dva u odnosu na osu, kod mene jedva primetno...
|
Quote:
ostali? |
2 Attachment(s)
sad sam i probao mic....
evo i slika....sumnjicav sam i dalje.... |
Ja iako nemam k2 , a kada sam ga imao nisam gledao gde je membrana :) rekao bih da je to normalno .. A kazes da si ga probao i da si sumnjicav i dalje, nesto nije u redu sa zvukom ili ?
|
mutan..... tek kada ga iskrenem da gacjam u iskrenutu membranu, dobije nesto gore.... ali ni tada nije bash reprezentativan...
|
Hmm pa to onda jeste sumnjivo sobzirom da k2 vazi za svetliji mic
|
Mo?da je samo lampa zga?ena a mic ok...jbg...
Probaj drugu lampu... |
Quote:
ne zvuci pokvareno....nema izoblicenja....... jedino moram da ga nakosim prilicno, da bi dobio normalnu boju |
Na tom je bas zakrivljena puno, kod mene, rekoh, jedva primetno, a mozda i stoji pravo, nego tripujem, buljio sam pola sata juce...:grin: moj k2 radi normalno, svetlo, u normalnoj poziciji... secam se da je kod Oktave mk 319 koju sam davno imao, membrana bukvalno setala levo-desno 5 milimetara, pa me i ovo zainteresovalo... tu se nekako nesto pomerilo, mislim da ne treba da bude tako...
|
Nemam ovaj mic, ali ga cesto koristim u studiju u kom ugl. snimam. Cini mi se da ne treba da bude tako zakrivljena membrana.
Btw strava mic, super mu je onaj promenjivi polarni patern. Za pevanje mi posebno dobro sluzi kad se pot nastela od kardoide malo ka omniju, negde na 11 sati/pola 12 (procitah taj super tip svojevremeno na GS), sto ga malo i 'potamnjuje', sto meni bas dobro radi za 'smirglanje' agresivnih vokala. |
Ne bih trebao biti mutan,Roda K2 previ?e je osjetljiva na sibilante, sa dosta izrazenim visokim.Moguće je da je do lampe.Koristim taj mikrofon 4-5 godina.:wink:
|
Na osmici je mutan,katastrofa...jednom sam slucajno pomerio,mislio sam da mi se pokvario,dok nisam video sta je... :-)
|
All times are GMT +1. The time now is 03:34 PM. |